App Icon

Παραδοσιακή συνταγή της Αρμενίας: Μπακλαβάς με σιρόπι σοκολάτας.

Παρουσίαση: Άρτεμις Ναχαμπετιάν.
Υλικά:
40 φύλλα κρούστας.
250γρ. βούτυρο πρόβειο.
250γρ. βούτυρο αγελαδινό.
300γρ. καρύδια τριμμένα.
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα.
Για το σιρόπι:
650γρ. ζάχαρη.
400γρ. νερό.
80γρ. γλυκόζη ή μέλι.
10γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη.
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τα δύο βούτυρα χωρίς να τα κάψουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30Χ40εκ. και απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα- ένα.
Απλώνουμε το τριμμένο καρύδι που έχουμε ανακατέψει με την κανέλα σε όλο το ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα πάλι ένα- ένα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό ώστε να μην
“σηκωθούν” τα φύλλα στο ψήσιμο και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 150°C για 1,5 ώρα περίπου.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού).
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.
Καλή Επιτυχία.
Άρτεμις Ναχαμπετιάν( Ardemis Nahabetian).
……………………………………………………..
Άρτεμις Ναχαμπετιάν : (στο facebook: Ardemis Nahabetian), γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Αρμένικη παροικία του Ν.Κόσμου. Το πρώτο της σχολείο ήταν η Σχολή Αρμενόπαιδων ‘Σοφία Χαγκοπιάν’ του Αρμενικού Κυανού Σταυρού που βρίσκεται στον Ν.Κόσμο, Σαρκουδίνου 120. Εργάζεται στην αλυσίδα εμπορίας τροφίμων Κρητικός ενώ ταυτόχρονα ανέπτυξε μεγάλη δράση και συμμετοχή σε Αρμένικους Συλλόγους όπως : Αρμενική Νεολαία Ελλάδος, Αρμενική Νεολαία Συλλόγου Αραράτ και Συστήματα Αρμενίων Προσκόπων(23 ο Ακροπόλεως, 14 ο Νίκαιας, 11 ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Νίκαιας). Η αγάπη της για την χώρα καταγωγής της την ώθησε να δημιουργήσει την ομάδα ‘Αρμένιοι και φίλοι των Αρμενίων’.




Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Συνταγή: Τυρομπαστούνια με φύλλο κουρού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel