ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ

του Κώστα Λιάκου

Κοιτάς την γαλάζια ψηλά απεραντοσύνη, τα πελώρια κυπαρίσσια και στενάζεις με ανάλογο σε διαστάσεις καημό. Είσαι τόσο απορροφημένος, ώστε καθώς σέρνεις τα βήματα σου, έχεις μιά αίσθηση εντελώς διαφορετική.
Νιώθεις άδειος… Εξακολουθείς να κοιτάς ψηλά τον ουράνιο θόλο και ασυναίσθητα φέρνεις το χέρι στο στήθος σου. "Δεν μπορεί… Δεν είναι δυνατόν…, σκέφτεσαι.

Τα αργά βήματα σου, φαντάζουν με χτύπους ρολογιού θυμίζοντας σου την άφιξη ενός σούρουπου όχι συνηθισμένου. Θαρρείς και είναι μιά από αυτές τις μαύρες τρύπες του διαστήματος, που η απορρόφηση σου εκεί, είναι θέμα χρόνου. "Γιατί όμως; Γιατί να φύγω δίχως πνοή;;;. Ξαφνικά, συνειδητοποιείς την αιτία. Κι αυτό, αφού εξακολουθείς να κοιτάς με μάτια ορθάνοιχτα! Κατάφορτα από αγωνία, οργή και πόνο. Στις διαστάσεις
μιάς απρόβλεπτης έκπληξης!

Τα βήματα σου δεν είναι χτύποι ρολογιού… Δεν είναι τίποτα… Νιώθεις ξεκάθαρα πια, ό,τι δεν μπόρεσες ποτέ να φανταστείς. Φέρνεις το χέρι ξανά στο στήθος σου και καταλαβαίνεις πώς είναι άδειο… Ο ουράνιος θόλος όπως
εξακολουθείς να κοιτάς ψηλά, έχει ένα χρώμα, που δεν είναι το ρόδισμα του ηλιοβασιλέματος. Το αίμα είναι της καρδιάς εκείνης που απλώθηκε σ’ όλο το μήκος και πλάτος του ουρανού. Οι χτύποι της, κραυγές πόνου από τις κυπαρισσένιες θανατηφόρες μαχαιριές μιάς ολέθριας, άνανδρης διάψευσης.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ.
(μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρίας των
Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εταιρίας Κορινθίων Συγγραφέων).


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 21/3 - 27/3

Απάντηση

Recommended
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε την Τετάρτη, 21…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: