Παρέμβαση στο σπίτι του Γιώργου Μπαμπινιώτη από τον Ρουβίκωνα

Παρέμβαση στο σπίτι του Γιώργου Μπαμπινιώτη πραγματοποίησε ο φεμινιστικός τομέας της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι μέσω της σελίδας τους.

Η αναρχική ομάδα καταγγέλλει τον γλωσσολόγο και πανεπιστημιακό ότι απέτρεψε τη διερεύνηση περιστατικών που αφορούσαν περιστατικά κακοποίησης μαθητών στα Αρσάκεια Σχολεία από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Όταν η υπόθεση Λιγνάδη έρχεται στην επιφάνεια, ανακύπτει και ένα άλλο μεγάλο ζήτημα: ποιοι τον κάλυπταν τόσα χρόνια και ποιοι μηχανισμοί οδήγησαν τα εκατοντάδες θύματα στη σιωπή. Στην υπόθεση αποκαλύπτεται ένας κομβικός σταθμός: το Αρσάκειο. Πρώην μαθητές και μαθήτριες των Αρσακείων Σχολείων, στο θεατρικό εργαστήριο των οποίων ο Λιγνάδης ήταν επικεφαλής το διάστημα 1993-2001, βρίσκουν πλέον τη δύναμη και μιλούν για την ψυχική και σεξουαλική βία που υπέστησαν στη διάρκεια φοίτησής τους στα, “φημισμένα” και γεμάτα “αίγλη”, κατά τα άλλα, εκπαιδευτήρια, γεγονός που κορυφώνεται με τη δημόσια επιστολή 285 αποφοίτων (αριθμός που στην πορεία έφτασε τις 399 απόφοιτες και απόφοιτους), στην οποία καταγγέλλονται σεξουαλικές, ψυχολογικές και λεκτικές προσβολές από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες, όπως και συγκάλυψη από άτομα του διδακτικού προσωπικού αλλά και της διοίκησης των Αρσακείων Σχολείων (Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία), πράξεις που κατονομάζονται ως διαχρονική νοοτροπία και κουλτούρα, και όχι ως μεμονωμένα περιστατικά.

Κάπου εδώ, στο “κάδρο” μπαίνει και ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, που ούτως ή άλλως κατέχει περίοπτη θέση στη λίστα όσων συγκαλύπτουν, χρόνια τώρα, κακοποιητικές συμπεριφορές από θέση ισχύος (πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας), ο οποίος όχι μόνο δεν ξεκίνησε έρευνα για τα όσα καταγγέλθηκαν από τις απόφοιτες και απόφοιτους των Αρσακείων, αλλά ουσιαστικά προχώρησε σε δημόσιο τραμπουκισμό, εκφοβισμό και απαξίωσή τους (ακριβώς όπως ο Κούγιας, δηλαδή, στην υπόθεση Λιγνάδη), κάνοντας λόγο για “αόριστες και γενικόλογες αναφορές” και απαιτώντας οι καταγγελίες να περάσουν πρώτα από το γραφείο της εισαγγελίας. Παράλληλα, ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων να υπογράψουν κείμενο που χαρακτηρίζει ως «ψευδολογίες» τις συγκλονιστικές μαρτυρίες κακοποίησης των θυμάτων του Λιγνάδη στα σχολεία. Στη συνέχεια μάλιστα, τα Αρσάκεια ανακοινώνουν ότι δέχονται κυβερνοεπίθεση και ότι χάνουν κάποια από τα αρχεία τους. Πολύ βολική σύμπτωση, βεβαίως, όταν υπάρχει το ενδεχόμενο ελέγχου στα αρχεία του σχολείου και όταν οι έρευνες (αν και με τραγικές καθυστερήσεις) αποκαλύπτουν ενοχοποιητικό υλικό στα κιτάπια και τις αποθήκες του Λιγνάδη. Μπήκε μια, μάλλον όχι και πολύ τυχαία, ταφόπλακα λήθης σε ενοχοποιητικά στοιχεία από το παρελθόν».

διάβασε και αυτό  Μπακογιάννης για Χριστούγεννα: Η Αθήνα στολίζεται πιο νωρίς από ποτέ και ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πιο όμορφη περίοδο

Διαβάστε όλη την ανακοίνωσή τους εδώ.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
«ΟΜητσοτάκης θέλει με φορολογικές μειώσεις να οδηγήσει την οικονομία μακριά…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: