Γονείς και Δάσκαλοι 12ου Δημοτικού Καλλιθέας να βρεθεί άλλος χώρος για νηπιαγωγείο

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η πρόθεση από το Δήμο Καλλιθέας της παραχώρησης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου για την δημιουργία κατασκευής νηπιαγωγείου και εγκατάσταση προκατασκευασμένης αίθουσας στο προαύλιο του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την διοίκηση του Δήμου δεν είναι κάτι μόνιμο είναι μόνο για τρεις μήνες επομένως δεν πρέπει να ανησυχούν οι γονείς ούτε οι δάσκαλοι του σχολείου γιατί όπως μας τόνισαν είμαστε συνεχώς δίπλα τους , όπως και σε κάθε σχολείο της Καλλιθέας γιατί πρώτα από όλα για εμάς είναι τα παιδιά μας και σύντομα θα υπάρχουν περισσότερες διευκρινιστικές ανακοινώσεις.

Η Επιστολή του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας ή οποία είναι με την σύμφωνη γνώμη των δασκάλων του σχολείου είναι η εξής :

Καλλιθέα, 23/05/2021
Προς: κ. Αντιδήμαρχο Παιδείας
κ. Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Καλλιθέας
κ. Δήμαρχο Καλλιθέας
κ. Πρόεδρο Κοινότητας 2ου Διαμερίσματος Καλλιθέας
Ένωση Γονέων Δήμου Καλλιθέας

Θέμα: «Μη παραχώρηση αιθουσας Πολλαπλών Χρήσεων-Αντίθεση στην κατασκευή προκατασκευασμένης αίθουσας στο προαύλιο του σχολείου»

Αξιότιμες/οι κυρίες/οι,
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, ενημερώθηκε για την πρόθεσή σας να δεσμεύσετε «προσωρινά» την αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας για την εγκατάσταση Νηπιαγωγείου σε αυτήν, «από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 ως το τέλος Νοεμβρίου 2021» και για την τοποθέτηση μίας προκατασκευασμένης αίθουσας στο προαύλιο του σχολείου, μπαίνοντας δεξιά. Σας ενημερώνουμε πως στο σχολείο μας φοιτούν 299 μαθητές(275 στο Δημοτικό &24 στο 9ο Νηπιαγωγείο) και εργάζονται 40 εκπαιδευτικοί.
Σας επισημαίνουμε πως:
α. Το 9ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας φιλοξενείται «προσωρινά» στην αίθουσα Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας επί 35 περίπου χρόνια.
β. Η αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας χρησιμοποιείται ως αίθουσα διδασκαλίας. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στεγάζεται το τμήμα Ε1, στο οποίο φοιτούν 25 μαθητές.΄
γ. Χρησιμοποιείται ως αίθουσα διδασκαλίας και η μικρή αίθουσα του ισογείου, στην οποία στεγάζεται το τμήμα Β2 με 20 μαθητές!!!
Δεν μας βρίσκει σύμφωνους η πρότασή σας για την «προσωρινή» εγκατάσταση ενός ακόμα τμήματος Νηπιαγωγείου και 25 επιπλέον μαθητών στην αίθουσα διδασκαλίας του Ε1, «προσωρινά» έως τον Νοέμβριο του 2021, καθώς τίθενται τα εξής ερωτήματα:
α. Σε ποια αίθουσα διδασκαλίας θα φοιτήσουν οι μαθητές του Ε1 κατά το Σχολικό Έτος 2021-2022;
β. Οι τουαλέτες του Νηπιαγωγείου απέχουν 40μ περίπου από την αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων. Αν κάποιο παιδί του Νηπιαγωγείου, το οποίο θα φοιτά στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου, θελήσει να πάει τουαλέτα, θα πρέπει να διασχίσει ασυνόδευτο 40μ για να πάει και 40μ για να επιστρέψει, γιατί η Νηπιαγωγός θα είναι μαζί με τα άλλα 24 παιδιά. Για να πάει τουαλέτα θα πρέπει να διέλθει από την κεντρική σκάλα του κτηρίου, την οποία χρησιμοποιούν 225 παιδια!!!
Αντιλαμβάνεσθε τι θα συμβεί αν κατεβαίνει από την κεντρική σκάλα ένα τμήμα για Γυμναστική ή κάποιος από τους 100 μαθητές της Ε΄ & της ΣΤ΄, και συγκρουσθεί με ένα Νήπιο.
Σε αυτή την περίπτωση φέρετε εσείς ακέραια την ευθύνη, γιατί ο κίνδυνος για πολύ σοβαρό ατύχημα είναι τεράστιος.
Σας επισημαίνουμε πως λόγω covid-19 γίνονται χωριστά διαλείμματα και στο προαύλιο βρίσκονται, σε κάθε διάλειμμα 138 μαθητές και σε διαφορετικούς τομείς. Αν δεν υπάρχει διάλειμμα βρίσκονται δύο τμήματα που έχουν Γυμναστική. Όταν γίνεται η Γυμναστική κάνει διάλειμμα το 9ο Νηπιαγωγείο, δηλαδή στο προαύλιο βρίσκονται συνολικά 74 μαθητές. Με την προσθήκη του νέου τμήματος θα γίνουν 99 οι μαθητές, οι οποίοι θα βρίσκονται μαζί στο προαύλιο!!!
Με την προσθήκη της προκατασκευασμένης αίθουσας αφαιρείται το 33% του προαυλίου του σχολείου και αυξάνεται ο συγχρωτισμός σε περίοδο πανδημίας. Το σχολείο μας είναι πραγματικά ένα πολύ άνετο σχολείο, όπως θα έπρεπε να είναι όλα τα σχολεία της Καλλιθέας. Είναι ένα σχολείο από αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας. Δεν τους κάνουμε χάρη! Είναι υποχρέωσή μας να παρέχουμε σε όλα τα παιδιά, τόσο της Προσχολικής Αγωγής όσο και της Δημοτικής Εκπαίδευσης σχολεία με τις κατάλληλες υποδομές. Είναι ανεπίτρεπτο να υποβαθμίζουμε τα υπάρχοντα σχολεία, αντί να δημιουργούμε νέα, συγχρονα σχολεία, τα οποία να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα.
Τα παιδιά μας δεν είναι αντικείμενα για να τα τοποθετούμε, όπου υπάρχει χώρος. Είναι υποχρέωση του Δήμου Καλλιθέας να βρει νέους χώρους για την εγκατάσταση Νηπιαγωγείων. Στηρίζουμε ολόψυχα και με όλες μας τις δυνάμεις τη γενίκευση της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής. Απαιτούμε όμως να δεσμευθούν νέοι χώροι για τα προνήπια-νήπια και να κατασκευασθούν σε πρώτη φάση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος οι προκατασκευασμένες αίθουσες της ΚΤΥΠ, όπως προβλέπει ο νόμος. Η διάρκεια της φάσης αυτής είναι τέσσερα έτη με δυνατότητα επέκτασης για άλλα δύο έτη. Στη συνέχεια προβλέπεται η ανέγερση σχολικών κτηρίων. Ήδη ο Δήμος Καλλιθέας έχει επιχορηγηθεί από το 2020 με 1.100.000€ και οι εργασίες πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, στα οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου. Δεν δεχόμαστε να στοιβαχτούν τα παιδιά μας όπως-όπως.
Υπάρχει ολιγωρία του Δήμου Καλλιθέας καθώς:
α. Ο Δήμος Γλυφάδας ολοκλήρωσε τη φάση των προκατασκευασμένων αιθουσών και από τον Σεπτέμβριο του 2021 όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα φοιτήσουν σε κτήρια.
β. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ολοκλήρωσε τη φάση των προκατασκευασμένων αιθουσών.
γ. Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου παρέδωσε επτά «7» προκατασκευασμένες αίθουσες και θα παραδώσει άλλες τρεις «3» τον Σεπτέμβριο του 2021.
Ο Δήμος μας δεν έχει παραδωσει, έως τις 22/5/2021, καμία προκατασκευασμένη αίθουσα!!!
Ο Δήμος Καλλιθέας προτείνει να αφαιρεθεί «προσωρινά», ως το τέλος Νοεμβρίου 2021, η αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας και να τοποθετηθεί μία προκατασκευασμένη αίθουσα στο προαύλιο του σχολείου μας
Με τις ενέργειές του, αυτές σε συνθήκες covid-19, αυξάνει τον αριθμό των μαθητών κατά 25 στις ίδιες εγκαταστάσεις, δημιουργώντας συνθήκες συγχρωτισμού την περίοδο κατά την οποία, όλοι οι ειδικοί συστήνουν να δημιουργούνται συνθήκες αραίωσης του πληθυσμού και να τηρούνται οι αποστάσεις.
Με την ενέργειά του αυτή, ο Δήμος Καλλιθέας θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας και των εργαζομένων στο χώρο του σχολείου. Επιπλέον θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των 25 νηπίων, τα οποία θα κινούνται στους ίδιους χώρους με τα 299 παιδιά, τα οποία ήδη φοιτούν στο σχολείο (275 στο Δημοτικό & 24 στο 9ο Νηπιαγωγείο). Παράλληλα στερεί από τους μαθητές των Νηπιαγωγείων τη δυνατότητα να έχουν τις εγκαταστάσεις που δικαιούνται.
Όπως αντιλαμβάνεσθε η «προσωρινή» αφαίρεση της αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και η τοποθέτηση μιας προκατασκευασμένης αίθουσας στο προαύλιο του σχολείου μας δεν είναι στην πράξη λειτουργικά εκτελέσιμες προτάσεις. Αναλογιζόμενοι ιδιαιτέρως τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία και τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας που πρέπει να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα μια τέτοια προοπτική μας βρίσκει ομόφωνα αντίθετους.

διάβασε και αυτό  Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τα δημοτικά συμβούλια Καλλιθέας Μοσχάτου-Ταύρου παρασκευή 6/11/2020 στις 18.00

Η παρούσα δεν πρέπει να εκληφθεί από μέρους σας ως προσπάθεια αποτροπής δημιουργίας σχολικών αιθουσών για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου, οι οποίοι σαφώς πρέπει να εξυπηρετηθούν στο ακέραιο, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνει σε βάρος των δικών μας παιδιών. Ο Σύλλογός μας αντιλαμβανόμενος από τη μία την ανάγκη στέγασης των νηπίων, αφουγκραζόμενος από την άλλη την έντονη ανησυχία των γονέων που εκπροσωπεί, ιδιαιτέρως σε ότι αφορά τις υγειονομικές, τις συνθήκες ασφάλειας και τις εκπαιδευτικές προεκτάσεις του θέματος αντιπροτείνει να γίνει αλλαγή ορίων, ώστε στο 9ο, στο 25ο & 27ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας να φοιτούν παιδιά τα οποία κατοικούν από την παραλία ως την οδό Αχιλλέως & όχι ως την οδό Σπάρτης!!!
Δεύτερη λύση είναι να χρησιμοποιηθούν τα δημοτικά οικόπεδα:
1. Επί των οδών Καλαφάτη & Πάντου, χαρακτηρισμένο για σχολείο.
2. Επί των οδών Ιφιγενείας, Σωκράτους & Δημητρακοπούλου 600τ.μ. Εκεί είναι εγκατεστημένο το φυτώριο του Δήμου Καλλιθέας.
3. Επί των οδών Σωκράτους & Πόντου. Χώρος που είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος σχολικών εγκαταστάσεων (ανέγερση 25ου και 26ου Νηπιαγωγείων) (ΦΕΚ 609/Δ’/17.07.2006).
4. Επί της οδού Μεγαλουπόλεως.
5. Επί της οδού Κρέμου (ΦΥΣΤΙΚΙΕΣ), μετά το σχολικό συγκρότημα της Μεγαλουπόλεως.

Τρίτη λύση είναι η αγορά του οικοπέδου της Τράπεζαςτης Ελλάδας, 2000τ.μ. επί των οδών Αγνώστου Στρατιώτου, Λήμνου & Δοϊράνης, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο για σχολείο.
Τέταρτη λύση είναι η προσωρινή χρήση αιθουσών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Καλλιθέας, οι οποίες θα πλεονάσουν καθόσον τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων «4» ετών θα φοιτούν πλέον στα Νηπιαγωγεία & όχι στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
Πέμπτη λύση είναι η ενοικίαση χώρων κατάλληλων για Νηπιαγωγεία.
Έκτη λύση είναι η χρήση σχολικών λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών του Νηπιαγωγείου.
Τα ανωτέρω προτείνονται με γνώμονα το κοινό συμφέρον, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαγγελίες περί προσωρινής – άραγε μέχρι πότε; – ρύθμισης του προβλήματος, παραμένοντας ανοιχτοί στη συζήτηση για τη διευθέτηση του ζητήματος με άλλη, κοινά αποδεκτή λύση.
Ο Σύλλογος μας, με την παρούσα, εκτός από την ομόφωνη αντίθεσή του στην «προσωρινή» δέσμευση της αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και την κατασκευή προκατασκευασμένης αίθουσας στο προαύλιο του σχολείου μας σας δηλώνει ότι:
Εφόσον δεν βλάπτονται τα συμφέροντα των παιδιών μας, επιθυμεί να είναι αρωγός και όχι πολέμιος στην προσπάθειά σας για την επίλυση του θέματος.
Παρακαλούμε να γίνει ειδική συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Καλλιθέας για το θέμα της «προσωρινής» αφαίρεσης της αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας και την κατασκευή προκατασκευασμένης αίθουσας στο προαύλιο του σχολείου μας, να κοινοποιηθεί το παρόν πρακτικό σε όλα τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καλλιθέας & στους εκλέκτορες της Ένωσης Γονέων, καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό & αφορά & άλλα Σχολεία του Δήμου μας, όπως το 21ο Δημοτικό Καλλιθέας(«προσωρινή» αφαίρεση δύο αιθουσών διδασκαλίας, το 10ο Δημοτικό(«προσωρινή» αφαίρεση αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων), το 5ο Δημοτικό(κατασκευή δύο προκατασκευασμένων αιθουσών στο προαύλιο),…

διάβασε και αυτό  Δημήτρης Κάρναβος επιστροφή στο γραφείο με γεμάτες μπαταρίες

Με εκτίμηση,
Πέτρος Βρανάς
Πρόεδρος Δ.Σ.
Μάτα Χατζηαλεξανδρου
Γεν Γραμματέας

επιμέλεια ρεπορτάζ Δημήτρης Μπιζιώτας

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Συνεδριάζει την  Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 17:30  το Δημοτικό Συμβούλιο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: