Πατούλης: «Στην εθνική μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας η Περιφέρεια Αττικής είναι στην πρώτη γραμμή»

Πλήθος πολιτών προσήλθαν το Σάββατο 20 Μαρτίου στο Πάρκο Τρίτση και την Κυριακή 21 Μαρτίου στο Πεδίο του Άρεως προκειμένου να υποβληθούν από τις Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε έλεγχο με τη διαδικασία λήψης ρινικών δειγμάτων Rapidtest.

Οι σχετικοί έλεγχοι διενεργούνται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούληστο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης». Υπεύθυνος συντονισμού του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ είναι ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ υπεύθυνη επικοινωνίας στο ΚΕΠΙΧ είναι  Χ. Γαλανοπούλου.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της  δράσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών. Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Στην δράση στο Πάρκο Τρίτση στο συντονισμό συνέβαλλαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος και η Γενική Διευθύντρια του Μητροπολιτικού Πάρκου Μ. Χατζηαθανασίου, ενώ στο Πεδίον του Άρεως συνέδραμε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος.

Με αφορμή τις σχετικές δράσεις ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Στην εθνική μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας η Περιφέρεια Αττικής είναι στην πρώτη γραμμή. Αγωνιζόμαστε για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και την προστασία των πολιτών. Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τη διενέργεια RapidTest σε όλη την Αττική, δίνοντας έμφαση σε περιοχές που επιδημιολογικά βρίσκονται στο «κόκκινο» αλλά και σε ευπαθείς ομάδες πολιτών. Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο και απαιτείται απ΄όλους μας προσοχή και πιστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας. Ενωμένοι και με αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε».

Στους δήμους Τροιζηνίας – Μεθάνων και Βριλήσσιων σήμερα οι έλεγχοι

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου στο δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων (κτίριο ΚΔΑΠ στο Γαλατά, κτίριο πολιτιστικού κέντρου λουτροπόλεως Μεθάνων στα Μέθανα) και στο Δήμο Βριλήσσιων (Πάρκο Μπακογιάννη –ΤΥΠΕΤ Μίκη Θεοδωράκη, Υμηττού 57). Όλοι οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2:30 μ.μ..

διάβασε και αυτό  Η Καμπάνια για το covid-19 της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Το Ίδρυμα Mουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που διευθύνει ο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: