Πελώνη: Οσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περισσότερους περιορισμούς

Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση του εμβολιαστικού προγράμματος που πρέπει να πείσουμε και τους πλέον δύσπιστους να σπεύσουν και αυτό έρχεται σε μία συγκυρία που έχουμε και τον κίνδυνο της μετάλλαξης Δέλτα, και είχαμε αύξηση κατά 75% την τελευταία εβδομάδα, είπε περιγράφοντας την κατάσταση σήμερα στη χώρα μας η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κυρία Πελώνη, τόνισε ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολιασμών. Απαντώντας στην ερώτηση αν χάθηκε επικοινωνιακά το παιχνίδι και σχετικά με τις αλληλοσυγκρουόμενες οδηγίες είπε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τις εισηγήσεις των επιστημόνων, οι οποίοι αξιολογούν όλα τα δεδομένα, τα οποία όμως αλλάζουν συνεχώς και για το λόγο αυτό υπάρχουν ενίοτε και διαφορετικές οδηγίες.

Αναφερόμενη στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους, είπε «ότι δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν, αλλά αυτό που προέχει σε περιόδους πανδημίας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης, ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα πάει καλά στη χώρα μας, αλλά θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα και θεωρεί αδιανόητο το να μην εμβολιαστεί κανείς, από τη στιγμή που το εμβόλιο είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμο.

Η κυρία Πελώνη, ανέφερε επίσης ότι ο εμβολιασμός είναι μια ζήτημα αυτοπροστασίας, αλλά και κοινωνικής ευθύνης και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να επιτευχθεί ένα 70 με 75% ανοσίας μέχρι το φθινόπωρο. «Δεν διχάζουμε και δεν αποκλείουμε κανέναν και με το πλαίσιο που ανακοινώθηκε και αφορά τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας που είναι μη ουσιώδεις να λειτουργούν και με αμιγώς εμβολιασμένους και με μικτούς χώρους», σημείωσε.

διάβασε και αυτό  Εμβολιάστηκε με AstraZeneca ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο

Στη συνέχεια και σχετικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στις δηλώσεις Τσίπρα που όταν έρχονταν τα εμβόλια έκανε λόγο για «εμπόριο ελπίδας» και στον κ. Πολάκη που δήλωσε ότι δεν θα εμβολιαστεί. «Πρέπει λοιπόν να ξεκινήσουμε από κοινή βάση ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα» σημείωσε.

Τέλος και μεταξύ άλλων, η κυρία Πελώνη δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν διχάζουμε τους πολίτες» τους «καλούμε σε εμβολιασμό» και υπογράμμισε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν πολύ περισσότερους περιορισμούς.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε χθες στο Μεγαρο Μαξίμου, ο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel