App Icon

Πέθανε Ο Λάζαρος Αγγέλου, “Ιστορικό” Στέλεχος Του ΠΑΣΟΚ Στη Θεσσαλονίκη

«Έφυγε» από τη ζωή ο Λάζαρος Αγγέλου, μέλος επί σειρά ετών της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και ένα από τα πιο δραστήρια στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Ο Λάζαρος Αγγέλλου νικήθηκε από τον καρκίνο το βράδυ της Τετάρτης, έχοντας παλέψει σκληρά με την ασθένεια για περισσότερα από δυο χρόνια.

Μετά την ενασχόλησή του με την κεντρική πολιτική ασχολήθηκε με τα κοινωνικά κινήματα, κυρίως της οικολογίας, ενώ είχε διατελέσει και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΤΕ.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η κηδεία του έγινε σήμερα σε κλειστό, οικογενειακό κύκλο.

Ο Λάζαρος Αγγέλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Ηλεκτρονικά στην Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών ο «Ευκλείδης», Φυσική στο ΑΠΘ, και Μάστερ Ηλεκτρονικών στο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, με έμφαση στις Ψηφιακές Επικοινωνίες.

Εργάστηκε στον ΟΤΕ ως Τεχνικός Ραδιοηλεκτρικών Συστημάτων, Τηλεπικοινωνιακός Μηχανικός με ειδίκευση στα Ψηφιακά Συστήματα, Περιφερειακός Δ/ντής Cosmote, Γενικός Δ/ντής Ρυθμιστικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, συντονιστής Γενικός Δ/ντής της Ομάδας Διαχείρισης του Ομίλου ΟΤΕ για το Γ΄ ΚΠΣ, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. ΟΤΕ. Υπήρξε διαχειριστής κατάρτισης και υλοποίησης των ετήσιων προγραμμάτων εκπαίδευσης των Σχολών Προσωπικού ΟΤΕ Βόρ. Ελλάδας και εκπαιδευτής σε Ψηφιακά και Οπτικής Επαφής Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα.

Σημίτης: Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος

Για τον θάνατο του Λάζαρου Αγγέλου έκανε δήλωση και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης. «Ο Λάζαρος Αγγέλου υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ακέραιος χαρακτήρας, επίμονος αγωνιστής, αφοσιωμένος και ανιδιοτελής συνεργάτης. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», είπε.

Χρηστίδης: Καλό ταξίδι σύντροφε Λάζαρε

Ένας σημαντικός, έντιμος και άξιος αγωνιστής της παράταξης, ο Λάζαρος Αγγέλου, έφυγε από τη ζωή σκορπώντας θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν.
Υπήρξε μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών, αποτελώντας ένα από τα πλέον δραστήρια στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ενώ διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΤΕ.
Η δυναμική του παρουσία, οι αγώνες που έδωσε διαχρονικά μέσα στην ιστορική πορεία του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης ο Λάζαρος, δοσμένος με ψυχή και με σώμα, ήταν αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής. Αμετάθετος στις αρχές, μεθοδικός στην κομματική εργασία με υψηλό φρόνημα και ενσυναίσθηση συμμετείχε ενεργά σε κάθε δυναμικό και δημιουργικό αγώνα. Η ηθική, πνευματική και επιστημονική συγκρότησή του και η πίστη του στις αρχές και τους θεσμούς του Κινήματος, η πρόθυμη, πάντοτε ανυστερόβουλη, προσφορά του στην εξυπηρέτηση των στόχων, ήταν συνδυασμένη με το ήθος της στράτευσης του στη συλλογικότητα και της πίστης του στον εκσυγχρονισμό, ως εργαλείου και μεθόδου της πολιτικής εξέλιξης. Ένας ενεργός και μάχιμος πολίτης που ήξερε καλά πώς είναι αλλά και πώς πρέπει να είναι η πολιτική.  Έζησε και αγωνίστηκε με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία και αφήνει στους αμέτρητους φίλους που είχε στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη τη χώρα την πίκρα  μιας  γλυκιάς  ανάμνησης  που θα κρατήσουν  όλοι από αυτόν. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους.
Καλό σου ταξίδι σύντροφε Λάζαρε.
Πηγή: thesocialist.grFacebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Στα εφτά χρόνια η Ιθαγένεια με προυποθέσεις δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Η Διεθνής Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε το 1992 με πρωτοβουλία…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel