Πλαστά Πιστοποιητικά εμβολιασμού κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα μέσω social media

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι στην μαύρη αγορά κυκλοφορούν πλαστά πιστοποιητικά που ξεκινούν με ταρίφα τα 400 ευρώ. Φαίνεται, όμως, πως οι επιτήδειοι μπορούν να τα βρουν πολύ φθηνότερα και μάλιστα μέσω Instagram. Όπως αποκαλύπτει το MEGA, δημιουργούνται λογαριασμοί στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διαφημίζοντας ότι μπορούν να δώσουν πιστοποιητικά εμβολισμού, ακόμα και για… 25 ευρώ. Σε μια από τις αναρτήσεις, μάλιστα αναφέρεται: «αυθεντικό pdf αρχείο. QR code σκανάρισμα, λειτουργεί κανονικά».

Οι λογαριασμοί αυτοί μένουν ενεργοί στα social media για λίγες μόνο ημέρες και στη συνέχεια απενεργοποιούνται, προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις Αρχές.

Έρευνα στο ΑΧΕΠΑ για εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Μετά το Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, και στο ΑΧΕΠΑ ξεκινησε έρευνα για τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, που προέρχονται από τον Παλαμά Καρδίτσας. Στο στόχαστρο νοσηλευτής, σύζυγος μια εκ των εργαζομένων στο Γεννηματάς. Φέρει κι αυτός έγγραφο εμβολιασμού από την Καρδίτσα.

Ειδικότερα, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ διέταξε ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν ο νοσηλευτής του νοσοκομείου φέρει πλαστό πιστοποιητικό που απέκτησε μέσω της συζύγου του, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει άλλοι 3 υπάλληλοι.

Με απόλυση και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι εκδίδουν ή λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, τόνισε o νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Το σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών είναι αρκετά ασφαλές έως πολύ ασφαλές. Και η λειτουργία του δεν έθεσε σε κίνδυνο το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σε οποιαδήποτε περιοχή μιλάμε, μιλάμε για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Το σύστημα δεν παραβιάζεται. Παραβιάζεται μόνο αν υπάρχει κάποιος επίορκος, ο οποίος έχει τους κωδικούς και μπαίνει στο σύστημα. Και χάρη στις άμυνες του συστήματος μπορούμε να βρούμε αυτές τις περιπτώσεις», σημείωσε ο κ. Πλεύρης στο ΜEGA. Μάλιστα, ανέφερε ότι υπάρχουν λίγες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

διάβασε και αυτό  Οι καταρράκτες Μπουλουβάρου και η Μηλιά με τη συγκινητική ιστορία της βαλσαμωμένης αρκούδας

πηγή cyclades24.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο Δήμος Καλλιθέας και οι Εκδόσεις Γκοβόστη σας προσκαλούν στην…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: