Παρουσίαση βιβλίου Άννας Γριβάνη “600 Μολύβια και 10 ποίηματα” για Ελένη Γλυκατζή στο Δήμο Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας και οι Εκδόσεις Γκοβόστη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Γριμάνη Ελένη-Γλύκατζη Αρβελέρ 600 μολύβια και 10 ποιήματα Θα μιλήσουν οι: ♦ ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΛΙΑΜΕΠ, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. ♦ ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ (ΤΙΤΟΣ) ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ Ποιητής ♦ ΜΑΚΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ Δημοσιογράφος, Συγγραφέας Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Καλλιθέας, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ. Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:30′ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων, Καλλιθέα Τηλ: 210 32070300

Ποιά είναι η Aννα Γριμάνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Παρίσι. Ξεκίνησε την καριέρα της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, με συνέχεια στον Περιοδικό Τύπο, ΕΝΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ και άλλες εκδόσεις του ελληνικού περιοδικού τύπου. Θεματική της, ο πολιτισμός, η έρευνα σχετικά με τον Ελληνισμό της Διασποράς και κυρίως, συνεντεύξεις επιφανών Ελλήνων, διεθνών ακαδημαϊκών και προσωπικοτήτων της επιστήμης, της διανόησης και τέχνης.

 

Η στήλη της ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ στο περιοδικό Κ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (2008-2017) ανέδειξε περισσότερους από 450 διακεκριμένους Έλληνες Επιστήμονες οι οποίοι διαπρέπουν σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα στο εξωτερικό. Όπως και oι παρουσιάσεις των διεθνών αυτών Ελλήνων της Επιστήμης και Έρευνας σε κεντρικές συνεντεύξεις στο Κ καθώς και των περιοδικών GK και Limited Edition (Καθημερινή/Eurobank).

Αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στην κρατική τηλεόραση (ΕΤ1)–ωριαία πορτραίτα κορυφαίων Διεθνών Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, με γυρίσματα στην Ευρώπη και ΗΠΑ και σε πρώτη παρουσίαση αυτών των προσωπικοτήτων στην ελληνική τηλεόραση. Διαπρεπείς Έλληνες της έρευνας, των ανθρωπιστικών σπουδών, της υψηλής τεχνολογίας- η σπουδαιότητα, το ήθος, η διεθνής επιβολή τους, το επιστημονικό κύρος και η διαπερατότητα του έργου τους, με γυρίσματα και μοναδικές εικόνες από κορυφαία ακαδημαϊκά κι ερευνητικά ιδρύματα στο κόσμο.

διάβασε και αυτό  Η Μάρθα Καραγιάννη στο Σινεμά και θεάτρο του Ουρανού

Διετέλεσε από το 2015 έως το 2018 πρόεδρος ανθρωπιστικού φορέα για άπορα παιδιά της Ελλάδας, με συγγενή καρδιοπάθεια και από την εθελοντική θέση της, με διοικητική ευθύνη της, και των συντελεστών του οργανισμού, υποστηρίχτηκαν 106 άπορα παιδιά με καρδιοπάθεια- ενώ για την προβολή του έργου, συνεργάστηκε με σημαντικά ονόματα της τέχνης, διοργανώνοντας  μεγάλες εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο-Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Μέλος της Τιμητικής Επιτροπής Μεντόρων του Οργανισμού HOPEgenesis, με ιδρυτή τον Δρ. Στέφανο Χανδακά πρόεδρο του ΜΗΤΕΡΑ, που δραστηριοποιείται ανθρωπιστικά για το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

 

Γράφει στην ελληνική έκδοση της HuffingtonPost.

 

Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές (εκδ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ). Έχει συγγράψει την βιογραφία της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ «Τα 600 μολύβια» (α΄ έκδοση, 2005,εκδ. ΗΛΕΚΤΡΑ). Έχει γράψει το Επίμετρο στο βιβλίο της Πόσο Ελληνικό είναι το Βυζάντιο (2016 εκδ.GUTENBERG).

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Τους ελέγχους για κορωνοϊό συνεχίζει  και σήμερα Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: