Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών εξελέγη o Σπύρος Καπράλος

Ο Σπύρος Καπράλος εξελέγη στην ηγεσία των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και η Ελλάδα παίρνει τη θέση που της αξίζει στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή οικογένεια, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στις πρώτες του δηλώσεις προς τους Ελληνες φιλάθλους:

«Είναι μεγάλη μου τιμή για μένα που οι συνάδελφοι μου με εξέλεξαν Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Είμαι μεγάλη τιμή και για την Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά που παίρνει τη θέση που της αξίζει. Η Ελλάδα που έφερε στην ανθρωπότητα το δώρο των Ολυμπιακών Αγώνων, θα έχει την πρωτοπορία στην Ευρώπη μέσω των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Είναι κάτι που αξίζουμε γιατί η Ευρώπη αναγνώρισε μέσω εμένα, την παρουσία της Ελλάδας στο Ολυμπιακό κίνημα. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι ένας καλός Πρόεδρος για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και έχω στόχο να βοηθήσω τις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και να φέρουμε περισσότερα χρήματα στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, πάντα μέσα σε συνθήκες καλύτερης διακυβέρνησης και διαφάνειας, ακολουθώντας το πρότυπο που ήδη εφαρμόζουμε στην Ελλάδα».

Ο Σπύρος Καπράλος εξελέγη Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, την πρώτη μέρα της Γενικής Συνέλευσης που διεξάγεται στην Αθήνα, εξασφαλίζοντας 34 ψήφους έναντι 16 του αντιπάλου του Δανού Nygaard στο σύνολο των 50 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης που συμμετέχουν στις ΕΟΕ.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης τους τόπους διεξαγωγής των τριών επόμενων Συνελεύσεων οι οποίες θα γίνουν το 2022 στα Σκόπια, το 2023 στην Κωνσταντινούπολη ή την Αττάλεια και το 2024 στο Μπρασόβ της Ρουμανίας.

Επίσης απονεμήθηκε το βραβείο Piotr Nurowski στον καλύτερο νέο Ευρωπαίο αθλητή στην αθλήτρια διάθλου της Σλοβενίας Lena Repinc.

διάβασε και αυτό  Το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων για την Κυριακή 25 Ιουλίου

Oι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή.

Πηγή: vradini.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει για σχεδόν 1,5 αιώνα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: