App Icon

Ο Ρουβίκωνας στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας

Η Ομάδα του Ρουβίκωνα πραγματοποίησε σήμερα παρέμβαση στο κτίριο όπου στεγάζεται το Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, στην οδό Κρέμου.

Σε σχετική ανακοίνωση της όπως δημοσιοποίηθηκε και στην ιστοσελίδα τους αναφέρει χαρακτηριστικά …

Η ανθρωπιά μιας κοινωνίας, μετριέται με βάση την ικανότητά της να φροντίζει τα πιο αδύναμα και απροστάτευτα μέλη της. Σε αυτή την κλίμακα πατώσαμε ως κοινωνία. Το Δεκέμβριο δια στόματος της υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνας Μιχαηλίδου, ανέκυψε μια φριχτή υπόθεση παιδικής κακοποίησης, παραμέλησης και συγκάλυψης σε προνοιακή δομή που βρίσκεται στην Αθήνα, η οποία ερευνάται πλέον και για εμπορία βρεφών….Στην Ελλάδα τα παιδιά που έχουν εγκαταληφθεί ή έχουν υποστεί παραμέληση/κακοποίηση μεταφέρονται, υποτίθεται προσωρινά, στα νοσοκομεία Παίδων, όπου διαμένουν σε κοινούς θαλάμους μαζί με νοσηλευόμενα παιδιά, υπό τη φροντίδα του νοσηλευτικού προσωπικού. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν έχουν επιδείξει καμία ουσιαστική πρόνοια ώστε αυτά τα παιδιά, με κάθε είδους τραύματα, να μη διαμένουν μήνες ολόκληρους σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας των νοσοκομείων. Και κάποια στιγμή, συχνά μετά από πολλούς μήνες, τα παιδιά καταλήγουν σε προνοιακές δομές (όπως το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας), σε κρατικά ορφανοτροφεία, σε δομές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, σε εκκλησιαστικά ιδρύματα, για τα οποία ο Συνήγορος του Παιδιού έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί για συχνά ακατάλληλες ή απαράδεκτες συνθήκες. Και διαχρονικά οι κυβερνήσεις κωφεύουν… Δυστυχώς, τα παιδιά ενίοτε φεύγουν από μία κόλαση για να καταλήξουν σε μία άλλη. Παιδικές ψυχές, πίσω από κλειστές πόρτες σε ακατάλληλες δομές, με ενίοτε ακατάλληλους ή και επικίνδυνους ανθρώπους να ασχολούνται με αυτά. Δομές θεμελιωδώς προβληματικές, καθώς ο τρόπος που διοικούνται και χρηματοδοτούνται αφήνει χώρο δράσης και διαιωνίζει τη διαφθορά. Δε φταίει απλά ο κακός υπάλληλος ή ο κακός προϊστάμενος, αλλά το πλαίσιο λειτουργίας τους που ορίζεται απο την κρατική εξουσία και τους διαχειριστές της….

διάβασε και αυτό  «Χορευτικές Διαδρομές: Από τη Θράκη ως την Κρήτη!» ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΑ 27/9 – 3/10/ 2021

Όλα αυτά είναι ερωτήματα που θα έπρεπε να είναι αντικείμενο διαρκούς δημόσιου διαλόγου στα πλαίσια μιας υγιούς κοινωνίας. Το να τα αφήσουμε στην τύχη τους «σε χέρια αρμοδίων» αποδεδειγμένα πια δε φέρνει κανένα αποτέλεσμα. Οι λεγόμενοι αρμόδιοι συχνά είναι οι απόλυτοι υπεύθυνοι αυτής της φρίκης. Η διοίκηση τα ήξερε όλα, οι υπάλληλοι τα ήξεραν όλα, καταγγελίες είχαν γίνει και στο παρελθόν αλλα δεν κινήθηκε καμία διαδικασία. Υπήρξαν ΕΔΕ που έμειναν στα αζήτητα, το υπουργείο, η τοπική αυτοδιοίκηση και πάσης φύσης δημόσιοι λειτουργοί που υποτίθεται ελέγχουν τη λειτουργία δομών παιδικής προστασίας… πόσα παιδιά φιλοξενούνται σε κάθε μία από αυτές τις δομές…Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και ελπίζουμε πως ήρθε η ώρα να φροντίσουμε τα παιδιά θύματα κακοποίησης, ως κόρη οφθαλμού. Να τελειώνουμε με την υπέρτατη ντροπή της υποτίθεται πολιτισμένης κοινωνίας, όπου η κόλαση των κακοποιημένων παιδιών δεν τελειώνει πουθενά. Θα είμαστε στο πλευρό των θυμάτων αυτής της φρίκης μέχρι τη δικαίωσή τους και καλούμε όλη την κοινωνία να συμπαραταχθεί στον αγώνα αυτό. Την υπόθεση αυτή θα την παρακολουθούμε, μέχρι το τέλος.

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Μέτρα για την οπαδική βία ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel