Σ. Καλύβας: Με την εστίαση επιστρέφει ο πολιτισμός της καθημερινότητας (audio)

Το θέμα της εστίασης έχει τα στοιχειά ενός δημοσίου πολιτισμού, ενός πολιτισμού της καθημερινότητας, η ατμοσφαίρα και η κοινωνικοποίηση που δημιουργούν τα καφέ και οι ταβέρνες έχουν χαρακτήρα μοναδικό, ανέφερε μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα ο καθηγητής Πολίτικης Επιστήμης της Οξφόρδης, Στάθης Καλύβας, με αφορμή το άνοιγμα της εστίασης την ερχόμενη Δευτέρα. Ο τομέας αυτός, εξήγησε ο κ. Καλύβας, έχει μεγάλη σημασία, η οποία θα αυξηθεί με το χρόνο αφού για παράδειγμα η εργασία περνά στον ψηφιακό κόσμο και άρα θα προσφέρει μια συνύπαρξη που οι άνθρωποι έχουν ανάγκη, που πολλές φόρες μάλιστα δεν την καταλαβαίνουν. Οι άνθρωποι που εργάζονται ψηφιακά, που εργάζονται μπροστά στον υπολογιστή τους έχουν ανάγκη από ένα τέτοιο περιβάλλον που προσφέρει η Ελλάδα, συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Η ζωή του δρόμου σε πολλές χώρες του κόσμου έχει καταστραφεί, στην Ελλάδα αυτό το διαθέτουμε, υπάρχει δηλαδή ένα βαθύ ανθρωπινό στοιχείο πέρα από το ωραίο περιβάλλον, τον ήλιο και τη θάλασσα, εξήγησε ο κ. Καλύβας. Αυτό λοιπόν θα γίνει ένας μαγνήτης για τον κόσμο που θα θελήσει να εργάζεται με αυτό τον τρόπο, κατέληξε στη συνέντευξη του ο κ. Καλύβας.

Πηγή: ertnews.grFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Ο πρόσκοπος του κόσμου Κωνσταντίνος Δρακοπούλος Μαζί και Απέναντι με τον Δημήτρη Μπιζιώτα

Απάντηση

Recommended
Λίγο μετά την παρουσίαση της παρέλασης για τα 200 χρόνια…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: