Όπου βλέπουν φως μπαίνουν οι απατεώνες! Πού αλλού ψαρεύουν τα θύματά τους;

Κυριολεκτικά σαν τα αρπακτικά στέκονται οι απατεώνες πάνω από την καθημερινότητα των πολιτών και τις νέες τάσεις που ακολουθούν οι πολίτες.

Από τα μέσα της πανδημίας και μέχρι ρημάζουν το Διαδίκτυο ξετρυπώνοντας τω όντι παντού.

Όπως είναι γνωστός το Διαδίκτυο πέρα από μια νέα πραγματικότητα είναι και ένας εικονικός κόσμος που προσφέρει αυτά που προσφέρει και ο πραγματικός κόσμος, όπως για παράδειγμα, η ψυχαγωγία, η εκπαίδευση, η εργασία και οι αγοραστικές συνήθειες.

Εκείνο που παρακολουθούν οι απατεώνες πολλές φορές είναι το τί καταναλώνεται περισσότερο και γιατί.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, χτυπούν στα αυτοκίνητα. Ένα αυτοκίνητο πάντα είναι ωφέλιμο παρόλο που η ενεργειακή κρίση μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις. Μάλιστα δεν τρύπωσαν στην αγορά των καινούριων αυτοκινήτων αλλά…των μεταχειρισμένων.

Παρατηρώντας πως το συγκεκριμένο είδος αγοράς έχει ζήτηση λόγω της πιο χαμηλής τιμής δεν δίστασαν να επέμβουν και εκεί και μαντέψτε πώς; Μα φυσικά, μέσω ιστοσελίδων. Πόσοι Ευρωπαίοι και δη Έλληνες έχουμε αναζητήσει αυτοκίνητο μέσω πολύ γνωστών ιστοσελίδων.

Μέσα από ένα ψεύτικο προφίλ δημοσιεύουν φωτογραφίες αυτοκινήτων. Φυσικά, περιμένουν να προτείνουν πρώτα άλλοι πωλητές κάποιες τιμές και έπειτα καταθέτουν εκείνοι τις προσφορές τους που σαφώς είναι πιο χαμηλές για να τραβούν την προσοχή των υποψήφιων θυμάτων.

Όταν αντιληφθούν πως το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, τότε αναφέρουν στον πιθανό αγοραστή πως το αυτοκίνητο βρίσκεται στο εξωτερικό και του ζητούν να καταβάλλει ένα ποσό σε ξένη τράπεζα, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα. Προφανώς, το αυτοκίνητο δεν έρχεται ποτέ και το θύμα έχει καταφέρει να χάσει ένα πολύ μεγάλο ποσό χρημάτων.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει κάποιος με το που υποψιάζεται πως κάτι δεν πάει καλά να διακόψει αμέσως τις επαφές με τον απατεώνα χωρίς να έχει δώσει σαφώς χρήματα.

διάβασε και αυτό  Εικόνες πανικού λόγω της έλλειψης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης στην Βρετανία

Εννοείται πως δεν πρέπει να δοθούν χρήματα μέχρι να υπάρξει επαφή με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη και το προς πώληση αυτοκίνητο, ενώ δεν πρέπει να απουσιάζουν έγγραφα που αποδεικνύουν την κάθε νομιμότητα χρήσης του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα, το βιβλίο συντήρησης, η κάρτα ελέγχου καυσαερίων, το ΚΤΕΟ, η ασφάλιση, κλπ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Με πολυώροφο  ασανσέρ, όπου ανεβοκατεβαίνει συνεχώς μοιάζουν οι προβλέψεις για…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: