Σε άνοδο ωθεί ο πληθωρισμός τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων των κρατών της ευρωζώνης αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο τιμών των τελευταίων δύο μηνών, αντιδρώντας σε δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο ΕΚΤ θα πιάσει το στόχο της για τον πληθωρισμό το 2025.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν, αποκάλυψε σε ιδιωτική συνάντηση με Γερμανούς οικονομολόγους ότι η ΕΚΤ αναμένεται να πετύχει τον στόχο του 2% που έχει θέσει για τον πληθωρισμό έως το 2025, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times την Πέμπτη, το οποίο αμφισβητήθηκε εν μέρει από την κεντρική τράπεζα.

Επιπρόσθετα, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το μήνα Αύγουστο, βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 10 χρόνων, στο 3% , ποσοστό που απέχει αρκετά από το στόχο.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σημείωσε άνοδο 3,5 μονάδων βάσης -νέο υψηλό διμήνου- και διαμορφώθηκε σε -0,277%.

«Υπάρχει μεγάλη ποσότητα νερού  που πρέπει να περάσει κάτω από τη γέφυρα πριν φτάσουμε στο 2023, πόσο μάλλον το 2025», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της Deutsche Bank, Τζίμ Ρέιντ. «Ωστόσο, εάν μια πορεία προς έναν τέτοιο αριθμό εμφανιστεί σύντομα στις προβλέψεις τους, θα επηρεάσει τα μηνύματα της ΕΚΤ στο μέλλον, τα οποία είναι σημαντικά για τις αγορές».

Η αντίδραση της ΕΚΤ στον πληθωρισμό είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στις αγορές κρατικών ομολόγων.

Οι άλλες αποδόσεις των ομολόγων της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν επίσης κατά 1-3 μονάδες βάσης και έφτασαν επίσης σε υψηλά επίπεδα δύο μηνών σε πολλές περιπτώσεις.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Πρόστιμα 55.500 ευρώ για παραβάσεις των μέτρων κατά του κορονοϊού

Απάντηση

Recommended
Την άμεση ολοκλήρωση της  έρευνας για την υπόθεση της Νοvartis, που…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: