1η Σεπτεμβρίου 2022: Τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ κάνουν πρεμιέρα στην παραλία του Μπάτη, δίπλα στη θάλασσα του Παλαιού Φαλήρου

1-11/9, ΣΤΙΣ 20.30′, ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΟ-ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ / ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Η 1η Σεπτεμβρίου 2022 αποτελεί ημερομηνία-ορόσημο για τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, καθώς ύστερα από διετή διακοπή λόγω πανδημίας, επιστρέφουν τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ, στην παραλία του Μπάτη, σε ένα από τα ξεχωριστά, αγαπητά στους πολίτες, παραλιακά τοπόσημα της πόλης μας.

kalitheapress gr

Από την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου και για 11 συνεχείς, απολαυστικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές βραδιές (μέχρι τις 11/9), σημαντικοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και τραγουδιστές, έρχονται στην υπαίθρια σκηνή του ειδικά διαμορφωμένου θεατρικού χώρου δίπλα στην θάλασσα, για να σας χαρίσουν στιγμές γεμάτες μελωδία και παράδοση τέχνης.

Οι διοργανωτές, ο Δήμος μας και το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο (ΠΟ.Α.ΚΕ) του Δήμου Π. Φαλήρου, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε, χωρίς εισιτήριο, εντελώς δωρεάν, ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, στο ωραιότερο σκηνικό, την παραλία του Μπάτη, από 1-11/9 με καθημερινή ώρα έναρξης τις 20.30’.

Κοινωνική δράση και σεβασμός στο περιβάλλον

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου και τη μέριμνα του Τμήματος Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής του Δήμου, όποιοι επιθυμούν, αντί εισιτηρίου, μπορούν να συνδράμουν στη δράση κοινωνικής προσφοράς με προσφορά τροφίμων, που θα διατεθούν στη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών – Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο που θα λειτουργεί στο χώρο των Φαληρικών, από το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου μας.

Τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ, που έχουν θεσμοθετηθεί από την αγάπη με την οποία τα έχουν αγκαλιάσει οι Φαληριώτες, καθώς και οι πολυάριθμοι επισκέπτες της πόλης μας, παίρνουν για πρώτη φορά εφέτος, εξάλλου, τον χαρακτήρα Green Event.

διάβασε και αυτό  Τα Χριστούγεννα ξεκινάνε στο ΚΠΙΣΝ με τους ΟΝΙΡΑΜΑ

kalitheapress gr

Ενός πολιτιστικού φεστιβάλ που διεξάγεται με περιβαλλοντικό και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, καθώς η διαχείριση των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, η επαναχρησιμοποίηση στολών υπαλλήλων, εθελοντών, η ψηφιοποίηση του προγράμματος (προκειμένου να επιτευχθεί η ελάχιστη χρήση χαρτιού), ακόμα και η απουσία διαφημιστικών αφισών, είναι κάποιες από τις φετινές καινοτομίες.

Στο χώρο του live stage στην παραλία Μπάτη θα βρίσκεται άλλωστε για τις «green ανάγκες» και το φορτηγό ανακύκλωσης, «καλώντας» τους θεατές των εκδηλώσεων να ανακυκλώνουν και την ίδια στιγμή να κερδίζουν! Τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022 αναδεικνύονται ως πολιτιστικός θεσμός, που έμπρακτα, σέβεται και στηρίζει το περιβάλλον.

kalitheapress gr

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος σημειώνει για τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022:

«Τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ είναι ο θεσμός που δεν αρκείται στο να διασκεδάζει τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας. Μας μεταλαμπαδεύει τον πολιτισμό, μας προτρέπει να γινόμαστε ενεργοί με κοινωνικές, εθελοντικές και οικολογικές πράξεις. Σας περιμένουμε στον Μπάτη, στα ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022. Θα είμαστε όλοι εκεί!».

kalitheapress gr

Η πρεμιέρα της 1ης Σεπτεμβρίου 2022: Ο Λυρικός και Λαϊκός Μίκης

Με  συμφωνικό τρόπο

kalitheapress gr

Ο διακεκριμένος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης ανα- λαμβάνει να μας ξεναγήσει στο έξοχο έργο “ Ο Λυρικός και Λαϊκός Μίκης Θεοδωράκης με συμφωνικό τρόπο”, έργο για λυρικούς και λαϊκούς σολίστ και συμφωνική ορχήστρα.

Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά φέτος σε μορφή κονσέρτου ρεσιτάλ.

Η συναυλία περιλαμβάνει τριάντα μεγάλα τραγούδια, απάνθισμα σπουδαίων  ποιημάτων και στιχουργημάτων

Ερμηνεύουν :

Άντώνης  Κορωναίος – Τενόρος

Ελένη Δάβου- Μεσόφωνος

Τζίνα Φωτεινοπούλου- Υψίφωνος

Γιάννης Καρυτινός (Φιλική συμμετοχή)

Λαϊκός εμηνευτής :  Γεράσιμος Ανδρεάτος

Μπουζούκι :  ο σολίστ  Δημήτρης Λίβανος

Μουσική Διεύθυνση, πιάνο : Παναγής Μπαρμπάτης

Αφηγητής : Αλέξανδρος  Μπουρδούμης

διάβασε και αυτό  Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής (Ναυάρχου Βότση 18, πλησίον ΚΠΙΣΝ) «1821-2021 ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΝΔΡΙΩΜΕΝΗ, ΧΑΙΡΕ, Ω ΧΑΙΡΕ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!»

 

ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022 – Ολόκληρο το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων:

kalitheapress gr

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ       

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ  31/8/2022

 

 

Δήμος Παλαιού Φαλήρου 

Γραφείο Τύπου , www.palaiofaliro.gr

Τηλ.επικ. : 2132020394 & 2132020395

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις  Έντονος  προβληματισμός δημιουργείται…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: