Στο SNF Nostos Conference ΟΑνδρέας Δρακόπουλος για πανδημία και Τεχνητή Νοημοσύνη

«Όλοι μας χρειάζεται να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ενισχύσουμε την παιδεία, την υγεία, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια, τη συμπόνια, να επαναφέρουμε την ελπίδα για κάθε άνθρωπο σε αυτό τον κόσμο», είπε στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του SNF Nostos Conference 2021 ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος.

Το θέμα του φετινού συνεδρίου, Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη, έχει προεκτάσεις και επιπτώσεις σε καθέναν από αυτούς τους τομείς, αλλά και στην ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Η Έναρξη του Συνεδρίου

Ανοίγοντας το συνέδριο, ο Ανδρέας Δρακόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και δεκάδες ομιλητές από όλο τον κόσμο και έθεσε τις βάσεις για τις συζητήσεις που ακολούθησαν σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας. «Εμείς οι ίδιοι είμαστε εν μέρει υπεύθυνοι για την εμπορευματοποίηση με τόσους τρόπους της ίδιας της ανθρώπινης φύσης μας. Η ανθρωπότητα έχει αποδυναμωθεί και είναι ευάλωτη. Το είδαμε όλοι καθαρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID που συνεχίζεται. Έχουμε εκτεθεί, αλλά ίσως και, παράλληλα, να έχουμε δοθεί άλλη μια ευκαιρία για να ανασυνταχθούμε ομαδικώς».

Οι δυο ημέρες συζητήσεων που περιλάμβαναν και καλλιτεχνικά δρώμενα, επικεντρώθηκαν σε μια σειρά ζητημάτων, όπως πως να δημιουργήσουμε ένα μέλλον με Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στο οποίο να θελουμε να ζούμε, στη σχέση μεταξύ τέχνης και αλγορίθμου, και έως τον αντίκτυπο της ΤΝ στη δημοκρατία, την κλιματική αλλαγή και κάθε πλευρά της ζωής.

Σκοπός είναι η εξέλιξη και συνέχιση του ΤΝ τόνισε ο κ. Δρακόπουλος 

Κλείνοντας το συνέδριο, ο κ. Δρακόπουλος υπογράμμισε ότι η εξέλιξη της ΤΝ μας δίνει μια ευκαιρία, εάν έχουμε το θάρρος να την αξιοποιήσουμε, να επανεκτιμήσουμε και να να επαναπροσδιορίσουμε τι μας καθιστά ανθρώπους. Ορμώμενος από την αισιοδοξία που εκφράστηκε κατά τη διάρκεια του πάνελ με τους νέους, την πρώτη μέρα, ο Ανδρέας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην επόμενη γενιά και στο πως η τεχνολογία θα βελτιώσει εν τελει την ανθρώπινη ζωη.

διάβασε και αυτό  Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζει τις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας

Μοιράστηκε και ορισμένα βασικά σημεία από τις συζητήσεις που προηγήθηκαν: Θα πρέπει να φροντίσουμε να ακούσουμε και τις φωνές που τόσο καιρό παραμένουν στο περιθώριο της λήψης αποφάσεων. Ο πολιτισμένος διάλογος και η συμμετοχή στα κοινά, όπως και χώροι που παραπέμπουν σε σύγχρονη «Αγορά» θα γίνονται όλο και πιο σημαντικοί. Και θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα (data) μας χρησιμοποιούνται με τέτοιον τρόπο που να έχει την ανθρωπότητα στο επίκεντρο.

Άλλωστε, «η ΤΝ ήρθε για να μείνει».
πηγή www.snf.org/

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης αναφέρθηκε στην…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: