App Icon

Σοφία Βούλτεψη : Οι σοβαρές χώρες φυλάσσουν τα Σύνορα τους

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, γεννήθηκε στον Πειραιά, μεγάλωσε στην Αθήνα και αποτελεί το πρότυπο της δυναμικής, αυτοδημιούργητης γυναίκας, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και με πολύ καλές σπουδές και αξιοζήλευτη σταδιοδρομία και εμπειρία, που λίγοι συνάδελφοι της διαθέτουν σήμερα στην Βουλή .

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι Εξελέγη Βουλευτής της Β’ Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004, την παραμονή δηλαδή της Παγκόσμιας ημέρας των δικαιωμάτων της γυναίκας και ότι σήμερα είναι επίσης Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου..

Ούτε ότι ήταν η πρώτη Γυναίκα Κυβερνητική Εκπρόσωπος και δεύτερη γυναίκα Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος στην παράταξή της και η πρώτη που διετέλεσε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ το 2012.

Η συνέντευξη της υφυπουργού κ.Σοφίας Βούλτεψη στο kalitheapress.gr , και ereynapress.gr και στην  δημοσιογράφο  κ. Ντέπη Στενού  για θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες της στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έγινε με αφορμή τις εργασίες της διάσκεψης των MED5 για το Μεταναστευτικό και αποδείχθηκε άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική όσο και επίκαιρη.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της διάσκεψης οι υπουργοί Εσωτερικών και Μετανάστευσης των πέντε χωρών του ευρωπαϊκού νότου, που διεξήχθη 20 – 21 Μαρτίου στην Αθήνα,με οικοδεσπότη τον Υπουργό κ Μηταράκη, στην οποία έλαβαν μέρος οι Υπουργοί Εσωτερικών Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου και Μάλτας, παρουσία και του Κυριάκου Μητσοτάκη, διατυπώνουν εκ νέου την έκκλησή τους «υπέρ μιας αναγκαίας πραγματικής ισορροπίας μεταξύ αλληλεγγύης και ευθύνης, καθώς στην παρούσα μορφή του το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο δεν παρέχει επαρκείς διαβεβαιώσεις στα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής».

Όλη η αλήθεια για το Μεταναστευτικό και την Ένταξη

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στον τελευταίο ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σας ανέθεσε την Ένταξη των προσφύγων. Ποια είναι η αποστολή σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μεταναστευτική πολιτική μόνο με αφίξεις, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, δεν γίνεται. Οι σοβαρές χώρες φυλάσσουν τα σύνορά τους, δεν γίνονται κέντρο διερχομένων, προχωρούν σε διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών και έχουν νόμους για τις απελάσεις και τις επιστροφές. Μιλάω για όλα όσα δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα απηύθυνε και γενικά προσκλητήρια με κάθε μέσο και τρόπο. Όταν, λοιπόν, φθάσεις στο σημείο να γνωρίζεις ποιοι δικαιούνται να βρίσκονται στη χώρα σου και ποιοι όχι, αρχίζει η δουλειά της Ένταξης. Αν επικρατεί χάος και αταξία και δεν το γνωρίζεις αυτό, τότε αδικούνται αυτοί που έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στη χώρα και οι οποίοι δεν λαμβάνουν αυτά που δικαιούνται.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στη χώρα μας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από την Σύμβαση της Γενεύης, που η Ελλάδα κύρωσε το 1959 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είναι άνθρωποι που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, θύματα βασανιστηρίων και διακρίσεων ή άνθρωποι που στις πατρίδες τους κινδυνεύουν να πέσουν θύματα διωγμών λόγω των πολιτικών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων και επιλογών τους. Αυτά ξεκαθαρίζονται κατά την διαδικασία της απονομής ασύλου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν για πάντα στην Ελλάδα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αφού ξεκαθαρίσαμε πως όσοι δεν δικαιούνται να βρίσκονται στη χώρα μας πρέπει να φύγουν, ας ξεκαθαρίσουμε και αυτό: Όσοι δικαιούνται την διεθνή προστασία που τους προσφέρει η χώρα μας θα μείνουν για όσο διάστημα το επιβάλλουν οι έκτακτες συνθήκες στις δικές τους πατρίδες. Το άσυλο δεν δίνεται εφάπαξ. Επανεξετάζεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, πάντα σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στις χώρες προέλευσης. Όσο βρίσκονται εδώ, όμως, πρέπει να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Καθώς αυτοί οι οποίοι γίνονται δικαιούχοι διεθνούς προστασίας έχουν ανάγκες οι οποίες παύουν να καλύπτονται από ευρωπαϊκά κονδύλια και τα έξοδα διαβίωσής τους αναλαμβάνει το κράτος που αναλαμβάνει την προστασία τους, είναι πολύ σημαντικό να μην επιβαρύνεται ο ήδη καθημαγμένος κρατικός προϋπολογισμός. Πρέπει να είναι σε θέση να κερδίζουν οι ίδιοι την ζωή τους.

διάβασε και αυτό  Ιωάννης Οικονόμου: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ωστόσο, θα ρωτούσε κάποιος, στην Ελλάδα έχουμε πρόβλημα ανεργίας. Μπορούμε να αντέξουμε κάτι τέτοιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στην πράξη έχουμε να επιλέξουμε: Επιδόματα που πληρώνονται από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, που τελικά είναι και χρήματα που αφαιρούνται από τις ενεργητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας ή εξασφάλιση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ανθρώπων που δικαιούνται την προστασία μας; Το μεγάλο στοίχημα είναι να μειώσουμε τα ποσά που διατίθενται στους πρόσφυγες και συγχρόνως να εξασφαλίσουμε δουλειές για Έλληνες. Μην ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο η Ελλάδα φέρνει χιλιάδες ξένους για τις αγροτικές εργασίες. Επιπλέον, πρέπει να καταλάβουμε και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: Αν οι πρόσφυγες διαθέτουν βασικές γνώσεις καθίσταται πιο εύκολη η μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες. Αυτό δεν ζητάμε τόσα χρόνια; Δεν ζητάμε αλληλεγγύη από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Να δέχονται δηλαδή πρόσφυγες από την Ελλάδα; 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Καταλαβαίνω ότι η Ένταξη είναι πολλά πράγματα μαζί…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ακριβώς! Πολιτικές ένταξης ακολουθούν όλες οι χώρες, ακόμη και αυτές που θεωρούνται «αντί μεταναστευτικές». Πολύ σοβαρές πολιτικές, όμως. Γιατί οι άνθρωποι μετανάστευαν, μεταναστεύουν και θα συνεχίσουν να μεταναστεύουν λόγω διαφορετικών κάθε φορά λόγων – σε λίγο αυτό θα γίνεται και για λόγους κλιματικής αλλαγής. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Ωστόσο, ανήκει στις χώρες πρώτης υποδοχής. Και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια, πρέπει να κάνουμε κάτι. Το πρώτο που κάνουμε είναι η φύλαξη των συνόρων. Ήδη, οι ροές είναι μειωμένες κατά 90%. Αλλά πρέπει κάτι να κάνουμε με αυτούς που βρίσκονται ήδη εδώ. Και να προβλέψουμε για το μέλλον.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με ποιον τρόπο γίνεται η εκπαίδευσή τους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτή τη στιγμή υπάρχει το πρόγραμμα «Ήλιος» το οποίο διαχειρίζεται ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Για να καταλάβετε τι έκαναν οι δήθεν «ανθρωπιστές» του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να σας πω ότι μετά από όλα όσα έγιναν το 2015, το πρόγραμμα υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2019 – δηλαδή λίγο πριν από τις εκλογές – και άρχισε να εφαρμόζεται επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Η προηγούμενη Εθνική Στρατηγική για την Ένταξη ήταν ένα εντελώς θεωρητικό κείμενο-ευχολόγιο. Το πρώτο που έκανα ήταν να ετοιμάσω τη Νέα Εθνική Στρατηγική, σύμφωνη με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Νοεμβρίου 2020. Οι πρόσφυγες θα λαμβάνουν χρήσιμες γνώσεις για την καθημερινή ζωή και θα ενισχυθούν δεξιότητες που απορρέουν από το επαγγελματικό τους υπόβαθρο. Γνώσεις και δεξιότητες που θα τους χρησιμεύσουν, όπου και αν επιλέξουν στο μέλλον να συνεχίσουν τη ζωή τους. Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα προενταξιακό στάδιο και νέο πρόγραμμα σπουδών. Αυτό με τη σειρά του περιλαμβάνει νέα αντικείμενα, όπως ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής, οι αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς και ζητήματα ισότητας των φύλων και ενδοοικογενειακής βίας, που θα έλθουν να προστεθούν στα προγράμματα ελληνομάθειας, γλωσσομάθειας και εκπαίδευσης σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς τομείς. Με τον τρόπο αυτό, όπως σας είπα, θα βρίσκουν εργασία Έλληνες, ενώ θα διευκολυνθούν και οι μετεγκαταστάσεις σε άλλες χώρες, που είναι ο βασικός στόχος μας.

διάβασε και αυτό  Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη με τον ΥπΕξ του Μαυροβουνίου Đorde Radulovic

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι τελικά τα μεγαλύτερα λάθη της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε μια πολιτική γενικών προσκλητηρίων, με αποτέλεσμα στη χώρα να φθάσουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, οι οποίοι διοχετεύθηκαν στην υπόλοιπη Ευρώπη, που με τη σειρά της σφράγισε τα βόρεια σύνορά μας. Ήταν αυτή η πρώτη φορά στην παγκόσμια Ιστορία που κυβέρνηση προκάλεσε τον αυτό εγκλωβισμό της ίδιας της χώρας της. Αυτό έγινε με ελκυστικούς νόμους, με τον μη διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, με τις μακρόσυρτες διαδικασίες ασύλου, με την μη θεσμοθέτηση κλειστών κέντρων, με το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας και με την κατάργηση της κράτησης, της απέλασης, των προστίμων. Ένα άλλο λάθος είναι ότι ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Τουρκία στις 18 Νοεμβρίου 2018, όπου συναντήθηκε με τον τότε ομόλογό του Νταβούτογλου, αποδέχθηκε ότι «Ελλάδα και Τουρκία είναι θύματα του πολέμου στη Συρία». Αυτό ήταν κορυφαίο πολιτικό λάθος. Η Τουρκία δεν είναι θύμα, διότι από την πρώτη μέρα του πολέμου στη Συρία, που μόλις έκλεισε δέκα χρόνια, η Τουρκία επιχειρεί στα συριακά εδάφη. Δηλαδή προκαλεί την προσφυγιά. Είναι υπεύθυνη για όλα όσα συμβαίνουν. Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να δεχθεί ότι βρισκόμαστε τάχα στην ίδια μοίρα. Το δέχθηκε, όμως, ουσιαστικά εκπαίδευσε τους Ευρωπαίους σ’ αυτή τη λογική και ζητούσε συνεχώς χρήματα για την Τουρκία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ναι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως το 2015 υπήρξε έξαρση του πολέμου στη Συρία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό είναι άλλο ένα ψέμα. Ο πόλεμος ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011. Το 2012 η κατάσταση ήταν ήδη μη ανεκτή. Οι πιο φονικές στιγμές του καταγράφηκαν το 2013 και το 2014 – οι μάχες στο Χαλέπι, οι βομβαρδισμοί στη Δαμασκό και στη Λαττάκεια, η πολιορκία της Χομς, η σφαγή στη Χάμα, η πτώση του Κομπάνι στα χέρια των τζιχαντιστών, οι αποκεφαλισμοί, οι μαζικές έξοδοι από τις πόλεις της Συρίας. Τα πράγματα είχαν αρχίσει ήδη να βελτιώνονται από το φθινόπωρο του 2014, όταν ξεκίνησαν οι συμμαχικοί βομβαρδισμοί, απελευθερώθηκε το Κομπάνι και νικήθηκε ο ISIS. Τότε, όμως, επί κυβέρνησης Σαμαρά, έγιναν εγκαίρως όλα τα αναγκαία βήματα προς την Ευρώπη, αλλάζοντας πολλές φορές και την ατζέντα των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, στις 27 Ιουνίου 2013, είχαν υποβληθεί μόνο 385 αιτήματα ασύλου. Δέκα μέρες νωρίτερα είχε ξεκινήσει η λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου, ενώ εξετάζονταν περί τις 60 αιτήσεις ανά πενθήμερο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Επιστρέφοντας στα δικά σας, πώς θα γίνεται η εκπαίδευση των παιδιών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως γνωρίζετε, η τυπική εκπαίδευση παρέχεται από το υπουργείο Παιδείας.

Την προηγούμενη χρονιά υπήρξαν αρκετές δυσκολίες, κυρίως λόγω της πανδημίας που δημιούργησε προβλήματα συνολικά στην εκπαίδευση. Ωστόσο, έχει κριθεί πως είναι αναγκαία μια άτυπη εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά που μόλις έχουν φθάσει και δεν γνωρίζουν καθόλου τα ελληνικά. Η προετοιμασία τους είναι σημαντική ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα στην τάξη και να μην περιθωριοποιούνται. Το προενταξιακό αυτό στάδιο θα περιλαμβάνει εντατικά μαθήματα γλώσσας και βασικού κορμού μέσα στις δομές.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο χαρτοφυλάκιό σας έχετε και την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων δημιουργήθηκε με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από έναν χρόνο και η δύσκολη αποστολή ανατέθηκε στην κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη. Μέσα σε έναν χρόνο πετύχαμε όσα καμιά άλλη χώρα δεν κατάφερε. Είμαστε πρότυπο για όλον τον κόσμο και η Ειδική Γραμματεία, όπως συνηθίζω να λέω, είναι το πετράδι στο στέμμα μας. Διασώθηκαν πάνω από 5.000 παιδιά που ζουν τώρα σε ασφάλεια και εντάσσονται κανονικά. Πολλά από αυτά μετεγκαθίστανται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά στη Γερμανία άνω των χιλίων ατόμων, μέλη οικογενειών με παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα. Οι προσπάθειες συνεχίζονται με βάση το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών.

διάβασε και αυτό  Άρση ασυλίας σε βουλευτή του ΜέΡΑ25

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και μια τελευταία ερώτηση. Τι γίνεται με τις επιστροφές των μεταναστών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Λόγω της κρίσης του κορωνοϊού και την επί μακρό διάστημα διακοπή των αεροπορικών ταξιδιών, υπήρξε μια μεγάλη στασιμότητα σε όλον τον κόσμο. Στην πραγματικότητα διενεργούνται μόνο οι οικειοθελείς επιστροφές, έργο που έχει αναλάβει ο ΔΟΜ. Επιπλέον, η Τουρκία έχει εδώ και έναν χρόνο πάψει να εφαρμόζει όλες τις συμφωνίες, τόσο τις διμερείς, όσο και την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, με το πρόσχημα της πανδημίας. Ένα ασφαλές και έγκυρο σύστημα επιστροφών αποτελεί μια από τις υποχρεώσεις της ΕΕ. Χρειάζεται δηλαδή κοινή δράση. Και αυτό συζητούμε εδώ και καιρό, ειδικά τώρα που συζητείται το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση

 

Βιογραφικό

Η Σοφία Βούλτεψη είναι Κόρη του διακεκριμένου δημοσιογράφου Γιάννη Βούλτεψη διέπρεψε και ίδια ως Δημοσιογράφος με ειδικότητα την Διεθνή Πολιτική και Μακρά θητεία στις ημερήσιες εφημερίδες «Απογευματινή», «Έθνος», «Ελεύθερος Τύπος», και στα περιοδικά «Επίκαιρα», «Ιστορία», «Εικόνες», «Εγώ», «Είναι».
Έχει κάνει Μεταφράσεις βιβλίων, αρχισυνταξία σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» μέχρι την εκλογή της στη Βουλή των Ελλήνων (7 Μαρτίου 2004), ενώ έχει λάβει μέρος σε Δημοσιογραφικές αποστολές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης (δυτικής και πρωην ανατολικής), ΗΠΑ, Ρωσία, Ασία, Αφρική.
Επίσης έχει λάβει μέρος σε αποστολές στις εμπόλεμες περιοχές Μέσης Ανατολής, Κουβέιτ, Βοσνίας, Σαχάρας, στη Ρουμανία για την πτώση του Τσαουσέσκου, στο Βερολίνο για την κατάρρευση του Τείχους.

Έχει διατελέσει, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και Μέλος του Μορφωτικού Ιδρύματος, του Μικτού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ .
Με εντολή του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ερεύνησε τις συνθήκες δημοσιογραφικής κάλυψης της δίκης του Οτσαλάν στα Μουδανιά.
Σπούδασε στην Νομική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών). Υπότροφος του Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών. Ομιλεί Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά. Απόφοιτος (και υπότροφος) της Ιταλικής Σχολής Αθηνών . Δίπλωμα Ειδικότητας στην Ιταλική Γλώσσα και Λογοτεχνία.
Εξελέγη Βουλευτής της Β’ Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004.

Διετέλεσε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, πρώτη Γυναίκα Κυβερνητική Εκπρόσωπος και δεύτερη γυναίκα Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος στην παράταξή της μετά την Βιργινία Τσουδερού. Πρώην Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Ν.Δ.

Έχει διατελέσει μέλος πολλών κοινοβουλευτικών επιτροπών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ.
Έχει διατελέσει μέλος των Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Εξοπλιστικών προγραμμάτων, Μορφωτικών Υποθέσεων, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Σήμερα, είναι:
Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Πρόεδρος της Υποεπιτροπής για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Πρόεδρος της Υποεπιτροπής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Είναι Παντρεμένη (σύζυγος Αθανασίου Αγγελόπουλου),και μητέρα δυο παιδιών της Μαρίας και του Γιάννη.

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Με αντικείμενο το νέο νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης για τις…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel