Σταϊκούρας: Παροδικό το κύμα ανατιμήσεων

Την εκτίμηση ότι το κύμα ανατιμήσεων σε καύσιμα και βασικά είδη ανάγκης θα είναι παροδικό εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει πλέγμα προστασίας για ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ το κύμα ανατιμήσεων είναι παγκόσμιο φαινόμενο και έχει να κάνει με το ότι η ανάκαμψη είναι ισχυρή και έχει αυξηθεί η ζήτηση περισσότερο από την προσφορά.

Η εκτίμηση είναι ότι ο πληθωρισμός θα είναι κάτω του 2% του χρόνου, είπε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία ενώ παράλληλα -όπως είπε- έχουν δρομολογηθεί μία σειρά μέτρων από το υπουργείο Ενέργειας και Ανάπτυξης για την αγορά.

«Παρακολουθούμε με προσοχή και ελέγχουμε την αγορά», είπε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι το διαθέσιμο εισόδημα βελτιώθηκε κατά 5% το 2021 σε σχέση με το 2020.

Ο κ. Σταϊκούρας προσέθεσε ότι τα μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ σημείωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει επιδοτήσει γενναία τα ευάλωτα νοικοκυριά για το πετρέλαιο θέρμανσης. Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν δοθεί περαιτέρω φορολογικές ελαφρύνσεις για το 2022. «Έχουμε σχεδιάσει συνολικά μέτρα ως κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν με υπεύθυνο τρόπο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ» υπογράμμισε.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Αναδρομικά συνταξιούχων: Τμηματικά έως τον Σεπτέμβρη οι πληρωμές - Το χρονοδιάγραμμα

Απάντηση

Recommended
«Φωτιά» θα πάρει και η τιμή του καφέ που δεν θα μείνει…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: