Σε Ευχαριστούμε Στέφανε Τσιτσιπά

Σε Ευχαριστούμε Στέφανε Τσιτσιπά Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να νικήσει σήμερα όμως στάθηκε απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς όρθιος και κατάφερε να τον κερδίζει με 2-0 σετ στην αρχή γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει μέλλον αφού είναι ο πρώτος Έλληνας που εμφανίστηκε στο τελικό του Ρολάν Γκαρός… 

 

 

ΤΟ ΜΑΤΣ

Τσιτσιπάς: Θέληση από ατσάλι και 1-0 σε ένα συγκλονιστικό τάι μπρέικ

Με τρεις άσσους στη σειρά, ο Τσιτσιπάς θα πάρει το εναρκτήριο γκέιμ του αγώνα, «σώζοντας» μάλιστα και δύο μπρέικ πόιντ του Σέρβου. Σε αντίθεση με τον Έλληνα, ο Τζόκοβιτς θα κρατήσει πολύ εύκολα το σερβίς του για το 1-1. Με τον τέταρτο του άσσο στο παιχνίδι, ο Τσιτσιπάς θα «κλείσει» πολύ εύκολα αυτή τη φορά το γκέιμ του για το 2-1. Με ένα τρομερό drop shot, ο Σέρβος θα υπερασπιστεί για δεύτερη σερί φορά το γκέιμ του, χωρίς να χάσει πόντο για το 2-2.

 

Με ένα ακόμη καλό σέρβις γκέιμ, ο Τσιτσιπάς θα κάνει το 3-2, αλλά με ένα εξίσου κυριαρχικό γκέιμ – το τρίτο χωρίς να χάσει πόντο στη σειρά – ο Τζόκοβιτς θα ισοφαρίσει σε 3-3, έχοντας ξεκινήσει με 12/12 πίσω από το πρώτο και δεύτερο σερβίς του. Ο Έλληνας άσος θα συνεχίσει να ανεβαίνει στο σερβίς   όμως και κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη στο φιλέ έως εκείνο το σημείο (4/4 κερδισμένους πόντους), θα πάρει και πάλι το προβάδισμα με 4-3. Στη συνέχεια μάλιστα θα βγάλει μια πρώτη πίεση πάνω στο σερβίς του αντίπαλου, θα πάρει δύο πόντους, αλλά ο Τζόκοβιτς θα κάνει εντέλει το 4-4.

 

 

Ο Τσιτσιπάς θα υπερασπιστεί το σερβίς του και στη συνέχεια θα πλησιάσει στο να κερδίσει το σετ, αλλά ένα τρομερό τεχνικό backhand του Σέρβου θα σβήσει το σετ πόιντ και στη συνέχεια, ο Τζόκοβιτς θα κάνει το 5-5. Ο Σέρβος μάλιστα θα κάνει το μπρέικ στη συνέχεια για το 6-5, αλλά ένας πεισμωμένος Τσιτσιπάς θα πάρει με εντυπωσιακό τρόπο άμεσα πίσω το μπρέικ με 6-6.

διάβασε και αυτό  Η Καλλιθέα στις 24 Ομάδες που συμμετέχουν στην 5η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας

Θα ακολουθήσει ένα συγκλονιστικό τάι μπρέικ στο οποίο ο Τσιτσιπάς αν και θα προηγηθεί με 4-0, θα δει τον Τζόκοβιτς να αντεπιτίθεται, αλλά στο τέλος ο Έλληνας με 8-6, ήταν αυτός που στο τέλος θα χαμογελούσε, έπειτα από 1 ώρα και 10 λεπτά αγώνα. Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το πρώτο σετ με επτά άσσους (συνολικά 18 winners), μόλις ένα νταμπλ φολτ (10 αβίαστα λάθη συνολικά) και 1/3 μπρέικ πόιντ. Ο Τσιτσιπάς παρότι τελείωσε το σετ με μόλις 62% στο πρώτο σερβίς, αλλά αυτό δεν απέφερε παρά μόνο ένα μπρέικ για τον Σέρβο, καθώς ο Έλληνας ήταν πολύ σταθερός από τη baseline, εξουδετερώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις επιστροφές του  Τζόκοβιτς, ενώ ήταν εντυπωσιακός και στο φιλέ (6/6).

 

 

Τσιτσιπάς: Φανταστικό δεύτερο σετ και 2-0

Το δεύτερο σετ θα ξεκινήσει ιδανικά για τον Τσιτσιπά που πιέζοντας με το πολύ αποτελεσματικό του σήμερα forehand, θα φτάσει αρχικά στο 0-40 και θα καταφέρει τελικά να κάνει το μπρέικ για το 1-0. Παραμένοντας σταθερός πίσω από το σερβίς (71% στο πρώτο στην αρχή του δεύτερου σετ), ο Έλληνας θα προηγηθεί με 2-0. Ο Τζόκοβιτς θα μειώσει σε 2-1, αλλά γρήγορα ο «Στεφ» θα κάνει το 3-1.

Έπειτα από ώρα ο πρωταθλητής του 2016 του Roland Garros, θα κερδίσει ένα γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο για το 3-2. Με τον ίδιο όμως τρόπο – λαβ σέρβις γκέιμ – ο Τσιτσιπάς θα προηγηθεί με 4-2. Ο 22χρονος άσος θα επιβεβαιώσει ότι πνευματικά και τακτικά είναι σε κορυφαίο επίπεδο στο court και αν και θα χάσει δύο μπρέικ πόιντ, αρχικά με την τρίτη του ευκαιρία, θα κάνει το μπρέικ και θα διευρύνει το προβάδισμά του σε 5-2. Με αλάνθαστο σέρβις γκέιμ, θα τελειώσει το δεύτερο σετ σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα με 6-2 και πλέον θα απείχε από το όνειρο ένα σετ. Ο Έλληνας άσος τέλειωσε το σετ με 87% στο πρώτο του σερβίς, 9 winners – οι περισσότεροι με το forehand –  έναντι μόλις δύο αβίαστων λαθών, ενώ είχε και 2/5 μπρέικ πόιντ.

διάβασε και αυτό  Ο ΙΟΠ τίμησε όλα τα μέλη της Ολυμπιακής ιστιοπλοϊκής ομάδας

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: Τρομερή επιμονή του Σέρβου που θα κάνει το μπρέικ και τελικά θα μειώσει σε 2-1

Το τρίτο σετ θα ξεκινήσει με τους δύο τενίστες να είναι σταθεροί πίσω από το σερβίς τους για το 1-1. Ο Τζόκοβιτς στη συνέχεια θα επιμείνει για να «σπάσει» για πρώτη φορά το σερβίς του Τσιτσιπά μετά το πρώτο σετ του και θα το καταφέρει. Ο Έλληνας σε ένα ψυχοφθόρο γκέιμ διάρκειας άνω των 9 λεπτών, θα «σβήσει» τέσσερα μπρέικ πόιντ του Σέρβου, αλλά εκείνος με την πέμπτη ευκαιρία θα κάνει το 3-1.

Οι δύο αντίπαλοι θα υπερασπιστούν αμφότεροι το σερβίς τους για το 4-2. Με δυσκολία αλλά πετυχημένα ο Τζόκοβιτς θα κρατήσει το σερβίς του για το 5-2. Ο Τσιτσιπάς θα κάνει το 5-3 και στη συνέχεια θα πιέσει τον έξι φορές φιναλίστ του Roland Garros, για να πάρει πίσω το μπρέικ, όμως ο Σέρβος θα παραμείνει ψύχραιμος και θα τελειώσει το σετ με 6-3 για να μειώσει σε 2-1.

Τζόκοβιτς: Ισοφάριση και πέμπτο σετ

Το τέταρτο σετ θα ξεκινήσει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, όπως και στο τρίτο. Με τον Τζόκοβιτς «πεινασμένο» από την αρχή για μπρέικ, το οποίο και θα κάνει στο πρώτο γκέιμ, ενώ στη συνέχεια θα υπερασπιστεί το σερβίς του για το 2-0. Η εκρηκτική άνοδος του Σέρβου θα συνεχιστεί με τον Νόλε να κάνει νέο μπρέικ για το 3-0 και αμέσως μετά να κρατά το σερβίς του για ένα πολύ γρήγορο 4-0.

 

Ο Τσιτσιπάς θα μειώσει σε 4-1, αλλά και πάλι ο Σέρβος θα είναι άψογος πίσω από το σερβίς του για το 5-1. Θα ακολουθήσουν δύο πετυχημένα σέρβις γκέιμ για το 6-2, που θα σημάνει την απόλυτη επάνοδο του Τζόκοβιτς στη διεκδίκησή του ματς. Ο Νόλε ολοκλήρωσε το τέταρτο σετ με 86% στο πρώτο σερβίς και 80% στο δεύτερο σερβίς, ενώ είχε και 2/4 μπρέικ πόιντ, έναντι μόλις 65% και 30% σε πρώτο και δεύτερο σερβίς αντίστοιχα για τον Τσιτσιπά.

 

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: Στις λεπτομέρειες ο Σέρβος σε ένα επικό πέμπτο σετ

Το πέμπτο σετ θα ξεκινήσει με τον Σέρβο να φτάνει σε μπρέικ πόιντ, αλλά τον Τσιτσιπά να το «σβήνει» για το 1-0. Ο Τζόκοβιτς θα υπερασπιστεί το σερβίς του για το 1-1. Θα ακολουθήσει ένα ψυχοφθόρο γκέιμ, το οποίο θα αποβεί υπέρ του Τζόκοβιτς, που θα κάνει έτσι το 2-1 με μπρέικ. Δύο πετυχημένα σέρβις γκέιμ εκατέρωθεν θα διαμορφώσουν το 3-2 για τον Σέρβο. Ο Έλληνας άσος θα ψάξει να αλλάξει τον ρυθμό με τα χτυπήματά του, για να πιέσει τον Τζόκοβιτς, ωστόσο την ίδια στιγμή θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα «περασμένα» πρώτα του σερβίς.

Με επιτυχία ο Τζόκοβιτς θα υπερασπιστεί το σερβίς του για το 4-2. Με μια ηράκλεια προσπάθεια – χωρίς καμία υπερβολή – ο Τσιτσιπάς θα «σώσει» δύο ακόμη μπρέικ πόιντ για να μειώσει σε 4-3. Ο Έλληνας άσος θα κάνει ακόμη μια κατάθεση ψυχής για να απειλήσει το σερβίς του Τζόκοβιτς, όμως ο Σέρβος θα το κατακτήσει για το 5-3. Ξανά ο Έλληνας θα επιμείνει και θα μειώσει σε 5-4. Ωστόσο και πάλι ο Τζόκοβιτς θα παραμείνει ακλόνητος, θα κερδίσει το σέρβις γκέιμ του και εντέλει τον αγώνα με 3-2 σετ (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4).

Πηγή: sports3.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
87χρονη γυναίκα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τον ίδιο της τον…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel