Στην Πειραιώς επένδυση από ΠΟΛΣΟΝ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ Helikon Investment

ΑΘΗΝΑ. Ο Τζον Πόλσον (John Paulson) είναι μεταξύ των επενδυτών που σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς που έχει στόχο να βοηθήσει την ελληνική τράπεζα να εξυγιάνει τον ισολογισμό της και να επιτρέψει στην κυβέρνηση να μειώσει τη συμμετοχή της, αναφέρει το «Bloomberg».

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής -ήδη ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους στη δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα-  θα αναλάβει ένα σημαντικό μερίδιο μαζί με άλλους anchor investors, στο πλαίσιο της διάθεσης των μετοχών που θα μπορούσε να φτάσει έως τα 1,38 δισ. ευρώ, αναφέρει στο Πληροφοριακό η Πειραιώς, μεταδίδει το «Bloomberg».

Οι Paulson & Co., Helikon Investment Ltd. και Αριστοτέλης Μυστακίδης έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν μερίδια ως βασικοί (cornerstone) επενδυτές. Ο Paulson θα μπορούσε να φτάσει έως και το 18,6% της τράπεζας αντί του 4,6% που κατέχει σήμερα.

Η κίνηση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας εξυγίανσης από την Πειραιώς που περιλαμβάνει επίσης τη μείωση του δείκτη των επισφαλών δανείων κάτω από το 3% σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, από 45% το προηγούμενο έτος, και ένα σχέδιο για την πώληση νέου χρέους μέχρι το τέλος του έτους, αναφέρει το πρακτορείο.

Το μεγαλύτερο μέρος των νέων μετοχών -περίπου το 85%- αναμένεται να κατευθυνθεί σε θεσμικούς επενδυτές στο πλαίσιο ιδιωτικής τοποθέτησης (private placement), αναφέρει το «Bloomberg». Ανάλογα με το ποσό που θα αντλήσει η Πειραιώς τις επόμενες ημέρες, το ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναμένεται να δει το μερίδιό του που φτάνει το 61% να μειώνεται στο μισό, αναφέρουν πηγές με γνώση της κατάστασης.

Πηγή: ekirikas.comFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Η ΕΚΤ δίνει «πράσινο φως» για να κυκλοφορήσει το ψηφιακό ευρώ

Απάντηση

Recommended
Σε κινητοποίηση για τα Πειραματικά σχολεία, βρίσκεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: