Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης – Συνάντηση με Κ. Μητσοτάκη

“Είναι απολύτως σαφές το πλαίσιο των συζητήσεων που θα διεξαχθούν στη Γενεύη και στηρίζεται σε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η λύση μπορεί να εξευρεθεί μόνο σε αυτό (το πλαίσιο) της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνής εκπροσώπηση και βέβαια με την αποχώρηση των στρατών κατοχής αλλά και την κατάργηση του αναχρονιστικού πλαισίου των εγγυήσεων”. Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, εν όψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για την Κύπρο που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη την ερχόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι “προσπάθεια μας δεν είναι να σφετεριστούμε του οποιουδήποτε τα δικαιώματα. Προσπάθειά μας είναι να εξευρεθεί ένας τρόπος ώστε και οι δυο κοινότητες να αισθάνονται ασφαλείς και να είναι διασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και των δυο κοινοτήτων».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, χαρακτήρισε σημαντική «μετά από 3,5 χρόνια την προσπάθεια να συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ την διάσκεψη για να διερευνήσει προκειμένου να υπάρξει διάλογος για λύση του προβλήματος». Συμφώνησε, επίσης, με τη διαπίστωση ότι «τα πλαίσια που θα διαπραγματευτούμε καθορίζονται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και τις αρχές και αξίες της ΕΕ, και καθορίστηκαν την τελευταία φορά στις προσπάθειες να επαναρχίσει ο διάλογος του 2019 στο Βερολίνο με την παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ και του κ. Ακιντζί».

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
«Η 21η Απριλίου του 1967 υπήρξε ο πρώτος κρίκος μιας…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: