Στην Καλλιθέα την πόλη που αγάπησε το τελευταίο Αντίο στον Γιώργο Αρώνη

Στο κοιμητήριο Καλλιθέας αποχαιρέτησαν για το τελευταίο ταξίδι χωρίς γυρισμό στους “Αιθέρες” τον πρόεδρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τραπεζίτη Γιώργο Αρώνη συγγενείς, φίλοι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Στην κηδεία του Γιώργου Αρώνη παρέστησαν εκτός από τον πρωθυπουργό, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Βασίλη Ράπανο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Ψάλτη. Παρόντες, μεταξύ άλλων ήταν στην κηδεία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής, Παύλος Μυλωνάς, αλλά και ο Γιάννης Αλαφούζος. Επίσης ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κυριακόπουλος.

Ο Γιώργος Αρώνης νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο  νοσοκομείο Υγεία και τελικά έχασε την μάχη με την επάρατο νόσο

Ο Γιώργος Αρώνης γεννήθηκε στην Καλλιθέα. Ήταν αυτοδημιούργητος και διακρίνονταν για τον ισχυρό χαρακτήρα του αλλά ταυτόχρονα η συμπεριφορά του ήταν ήπιων και χαμηλών τόνων ενώ ξεχώριζε για την εργατικότητα και την προσήνεια με την οποία αντιμετώπιζε τους ανθρώπους που εργάζονταν μαζί του. Ο Γιώργος Αρώνης άφησε το δικό του στίγμα στον τραπεζικό κλάδο όπου εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια υπηρετώντας σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης του ανώτατου managment ελληνικών και ξένων τραπεζών.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα εργαζόμενος στην Αθήνα για λογαριασμό της Ολλανδικής τράπεζας ABN Amro Bank.

Εξελίχθηκε γρήγορα στην ιεραρχία δημιουργώντας ισχυρές εμπορικές σχέσεις της τράπεζας στον τομέα των Λιανικών Πωλήσεων. Το πλούσιο έργο του αναγνωρίστηκε γρήγορα και δεν άργησε να αναλάβει τη Διεύθυνση του τομέα της Καταναλωτικής Πίστης της τράπεζας,  φτάνοντας μέχρι τη θέση του Γενικού Διευθυντή καταναλωτικής πίστης, της ABN. Το 1999, έκανε το άλμα και πέρασε στο δυναμικό των ελληνικών τραπεζών καθώς εντάχθηκε στο managment της  Εθνικής Τράπεζας. Οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες και τα προσόντα του τον οδήγησαν το 2002 στη θέση του Γενικού Διευθυντή της λιανικής τραπεζικής.

διάβασε και αυτό  Στο Ζάππειο το 6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 10 ως 15 Μαΐου 2021

Το 2004 πήρε νέα μεταγραφή, αυτή τη φορά για την Alpha Bank, με την οποία και συνέδεσε την επαγγελματική του καριέρα. Υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της Alpha Bank στην οποία ξεκίνησε αναλαμβάνοντας την ευθύνη της Λιανικής Τραπεζικής. Η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και στην Alpha Bank όπου σύντομα ανέλαβε καθήκοντα Εντεταλμένου Γενικού Διευθυντή ενώ από το 2008 ήταν ένας από τους τέσσερις Γενικούς Διευθυντές της τράπεζας. Το 2017 η τράπεζα αναγνωρίζοντας την προσφορά και τις ικανότητές του τον προήγαγε στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου όπου είχε υπό την επίβλεψή του τους τομείς της Λιανικής Τραπεζικής. του Δικτύου Καταστημάτων και των θυγατρικών της Alpha Bank στο εξωτερικό.  Το 2018 ανέλαβε καθήκοντα ειδικού συμβούλου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη.

Το καλοκαίρι του 2020 ολοκλήρωσε τον επιτυχημένο του κύκλο στο τραπεζικό σύστημα και συνέχισε την καριέρα του στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» όπου ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, θέση την οποία διατήρησε μέχρι τον θάνατό του.

Ο Γιώργος Αρώνης ανέλαβε πρόεδρος του «Ελ. Βενιζέλος» στην πιο δύσκολη συγκυρία για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας που συνέπεσε με την πανδημία του κορωνοϊού. Πέραν της απόλυτης κατάρρευσης της επιβατικής κίνησης στο «Ελ. Βενιζέλος», που δεν έχει ακόμη ορθοποδήσει, το δεύτερο «μέτωπο» ήταν -και παραμένει- η διαδικασία της περαιτέρω αποκρατικοποίησης. Εξ’ ού και η έλευση του έμπειρου τραπεζικού στελέχους στη διοίκηση του αεροδρομίου θεωρήθηκε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία όλα τα ανοικτά ζητήματα.

Η είδηση του θανάτου του εξαπλώθηκε γρήγορα στην επιχειρηματική αγορά καθώς ο εκλιπών ήταν προσωπικότητα που διατηρούσε λόγω της θητείας του στις τράπεζες  προσωπικές γνωρίμιες με όλους σχεδόν τους μεγάλους επιχειρηματίες και όχι μόνον, ενώ έχαιρε μεγάλης εκτίμησης λόγω του ιδιαίτερα συμπαθούς χαρακτήρα του, της απλότητας και της ευθύτητας που τον χαρακτήριζε στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Παρά την άνοδο στις ανώτατες θέσεις του τραπεζικού συστήματος παρέμεινε σε όλη του τη ζωή απλός, φιλικός και προσιτός σε όλους τους ανθρώπους που γνώριζε και συναναστρεφόταν, ανεξαρτήτως της οικονομικής και κοινωνικής θέσης που είχαν. Η μεγάλη του αγάπη ήταν η μουσική και έπαιζε κιθάρα όπως και άλλα μουσικά όργανα. Μία συνήθεια που τήρησε για δεκαετίες και μέχρι το τέλος της ζωής του και όσο του επέτρεπε η κατάσταση της υγείας του, ήταν να πηγαίνει κάθε Πέμπτη βράδυ σε συγκεκριμένη ταβέρνα της Καλλιθέας, όπου με φίλους του οι οποίοι συγκροτούσαν αυτοσχέδια ερασιτεχνική κομπανία, έπαιζε μουσική για την ψυχαγωγία της παρέας του αλλά και των θαμώνων της ταβέρνας.

Είναι βέβαιο ότι ο Γιώργος Αρώνης δεν θα λείψει μόνο στις δύο κόρες του, στα εγγόνια του και στη σύντροφό του, αλλά και σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, καθώς ήταν μία προσωπικότητα που ξεχώριζε για το ήθος, τη σεμνότητα και τις ικανότητές του.

διάβασε και αυτό  Νεκτάριος Φαρμάκης : Κλειστά τα σχολεία στην Στερεά Ελλάδα την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Αρώνης είχε όμως και πολλά, διαφορετικά ενδιαφέροντα. Αγαπούσε όσο τίποτα άλλο την μουσική. Ήξερε όσο λίγοι την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού, λάτρευε τα τζουκ μποξ, ήταν συλλέκτης δίσκων. Κάθε Πέμπτη μαζί με μία σταθερή παρέα, η οποία διευρυνόταν ενίοτε, ο Γιώργος έπαιζε μουσική και τραγουδούσε στην ταβέρνα του Πεζούλα στις Τζιτζιφιές.

Χωρίς αμφιβολία ήταν ο «αρχηγός» μιας παρέας που ξεπερνούσε ιδεολογικές, επαγγελματικές ή άλλες διαφορές. Αυτή ήταν και η δύναμή του, το πώς τον αγαπούσαν άνθρωποι από απίστευτα διαφορετικά μετερίζια. Έρχονταν όλοι κοντά γιατί ήταν «φίλοι του Γιώργου».

Άνθρωπος αυτοδημιούργητος δεν εντυπωσιάστηκε ποτέ από την χλιδή ή το ύφος γύρω του. Κάθε άλλο. Ήταν ακόμη μαχητής. Οι φίλοι του νιώθουμε ότι η ζωή ήταν άδικη μαζί του γιατί πάλεψε πολύ και κέρδισε την πρώτη μάχη με την λευχαιμία, με πολύ κόπο και πόνο. Το κατάφερε όμως.

Οταν αναγκάστηκε να δώσει μια δεύτερη μάχη, αυτή την φορά με τον καρκίνο, το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά η μάχη ήταν άνιση.

Θα λείψει στους φίλους του, θα λείψει σε όσους «άγγιξε» με τον ξεχωριστό του τρόπο, θα λείψει πολύ γιατί είναι λίγοι οι αυθεντικοί άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο.

Τον αποχαιρετάμε με δυσκολία και πολλή συγκίνηση, με ένα στίχο από το τραγούδι που τραγουδούσε και αφιέρωνε συχνά στην παρέα: «Να κάτσουμε σε μια γωνιά και να τα πούμε οι δυο μας».

Έφυγες νωρίς Γιώργο, καλό σου ταξίδι.

Αλέξης Παπαχελάς

πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με στόχο την…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: