Μεταγραφές Φοιτητών

Άρχισαν οι υποβολές αιτήσεων για μετεγγραφή ή μετακίνηση φοιτητών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, του Υπουργείου Παιδείας, οι φοιτητές  υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης, για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις από σήμερα  10:00  το πρωί, έως και την Τετάρτη 26 Μαΐου και ώρα 15:00.

Οι περιπτώσεις για τις οποίες μπορεί να υποβληθεί αίτηση μετεγγραφής – μετακίνησης περιγράφονται στις διατάξεις του άρθρου 79 του ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α΄) και της με αριθμό 148236/Ζ1/30-10-2020 (Β΄ 4806) υπουργικής απόφασης. Κατόπιν  αιτημάτων των Πανεπιστημίων, παρατάθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής των κατατακτηρίων εξετάσεων για την εισαγωγή σε τμήματα ή σχολές των ΑΕΙ, από τις 19 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου, κατ’ εξαίρεση φέτος, λόγω των έκτακτων μέτρων κατά της πανδημίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μετεγγραφές: Οι δικαιούχοι και η διαδικασία
Δικαιούχοι υποβολής αίτησης είναι οι φοιτητές που έχουν εξαιρετικό λόγο και δεν υπέβαλαν αίτηση για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή/μετακίνηση κατά την προηγούμενη περίοδο από 15 έως 23 Δεκεμβρίου 2020. Αίτηση μετεγγραφής μπορούν να υποβάλλουν και όσοι κατά την προαναφερθείσα περίοδο δεν ολοκλήρωσαν ή δεν ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία -δηλαδή δεν απέστειλαν έγκαιρα τα δικαιολογητικά ή δεν οριστικοποίησαν την ηλεκτρονική αίτηση, ή υπέβαλλαν αίτηση με δικαιολογητικά απευθείας στο πρωτόκολλο του ΥΠΑΙΘ.

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τους επικαλούμενους λόγους για χορήγηση κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης υποβάλλονται από τους φοιτητές αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή https://transfer.it.minedu.gov.gr (κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφές) ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς των ιδρυμάτων (username) και (password).  Στην ειδική εφαρμογή των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών είναι διαθέσιμες οι οδηγίες χρήσης σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις.

διάβασε και αυτό  ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ του Στέργιου Σπάσου

ρεπορτάζ Δημήτρης Μπιζιώτας

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έφυγε από τη ζωή σήμερα Δευτέρα 24…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: