Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – “Όχι” στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

“Δεν αναμένεται να γίνει σύσταση για να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις”, δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “από τις έξι”, ο Δημήτρης Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη η οποία είπε ότι εισήγηση της κυβέρνησης είναι να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών για το Πάσχα και πρόσθεσε ότι ενδεχομένως να γίνουν ανακοινώσεις ακόμα και το απόγευμα, γεγονός που θα εξαρτηθεί από την συνεδρίαση της επιτροπής.

Το βαρύ ιικό φορτίο που καταγράφεται στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αττική, θα βρεθεί στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, που συνεδριάζει στις 10 το πρωί, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις και να κάνει τις εισηγήσεις της για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Ο κ. Παρασκευής σημείωσε ότι αν και η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παρουσιάζει μια ήπια πτωτική σταθεροποιητική τάση, τις επόμενες ημέρες θα δούμε αν θα υπάρξει αύξηση όπως έδειξαν και τα λύματα.

Για τα επόμενα βήματα για επιστροφή στην κανονικότητα και το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Παρασκευής τόνισε ότι “η Επιτροπή είναι θετική στο άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων, με τον τρόπο που άνοιξαν και τα Λύκεια”, καθώς -όπως είπε- “λειτούργησε πολύ καλά τόσο ως προς τη συμμετοχή όσο και τη δήλωση των αποτελεσμάτων”.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το μέτρο των self tests λειτούργησε αποσυμφορητικά για το λιανεμπόριο και δεν υπήρξε επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου και τα χαρακτήρισε ως “βαλβίδα ασφαλείας” για το στρες και το άγχος που υπάρχουν στην κοινωνία.

Για το άνοιγμα της εστίασης στις αρχές Μαΐου, ο καθηγητής τόνισε ότι αν γίνει με μέτρα, θα είναι ασφαλής διαδικασία και θα λειτουργήσει ως μέτρο αποσυμπίεσης του στρες των πολιτών. Μας ανησυχούν οι εικόνες συγχρωτισμού, έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, όμως δεν αφορά την πλειονότητα των πολιτών και αυτό είναι θετικό, είπε ο κ. Παρασκευής.

διάβασε και αυτό  Οι Γυναίκες στην Επανάσταση του 1821 Ο ρόλος και η συµβολή τους

Σχετικά με την απόφαση για τις εκκλησίες και τη λειτουργία τους τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, ο κ. Παρασκευής ανέφερε ότι οποιοδήποτε άνοιγμα και συγχρωτισμός εμπεριέχει κινδύνους, όμως με ευλαβική τήρηση των μέτρων και σε ανοιχτούς χώρους θα μπορούμε να γιορτάσουμε την Ανάσταση και το Πάσχα.

Όσον αφορά την ινδική μετάλλαξη, ο κ. Παρασκευής εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας πως θα αναμένει τα δεδομένα για τα χαρακτηριστικά της ενώ πρόσθεσε ότι στη χώρα μας κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη η οποία και εκείνη είναι ιδιαίτερα μολυσματική.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Tακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας  θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: