Για εφαρμογή Μνημονίου Συνεργασίας μίλησαν ο Νίκος Δένδιας και ο Νάγεφ αλ Χάτζραφ

Την εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας- Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου εξέτασαν κατά τη συνάντησή τους ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) Νάγεφ αλ Χάτζραφ (Nayef Al Hajraf).  

Το συγκεκριμένο σύμφωνο είχε υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Δένδια στο Ριάντ τον περασμένο Απρίλιο. 

Από τη συζήτηση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά που έκανε ο Κουβετιανός αξιωματούχος για περαιτέρω ενίσχυση της υπάρχουσας συνεργασίας, καθώς, όπως παρατήρησε, «η Ελλάδα καταλαβαίνει καλύτερα την περιοχή και τον πολιτισμό της σε σύγκριση με άλλα κράτη (της Ευρωπαϊκής Ένωσης)». 

Ο γενικός γραμματέας του ΣΣΚ εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, επισημαίνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης των ακραίων ιδεολογιών και σε άλλες χώρες της περιοχής, ιδιαίτερα υπό το φως της αμερικανικής αναδίπλωσης, όπως για παράδειγμα από το Ιράκ.  

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας αναφέρθηκε στην ενδυνάμωση της ελληνικής παρουσίας στην περιοχή του Κόλπου και στο πλαίσιο αυτό έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάπτυξη συστοιχίας του αντιπυραυλικού συστήματος Patriot στη Σαουδική Αραβία. 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Μητσοτάκης-Σύνοδος Κορυφής: Άμεσες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας

Απάντηση

Recommended
Κηδεύτηκε εχθές στη Σίφνο σε αυστηρά στενό οικογενειακό κύκλο η Αγγελική…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: