Συνταγή : Ψάρια στο φούρνο με αγριόπρασα

Υλικά:
1 κιλό ψάρια κατάλληλα για φούρνο (λαβράκια, κολιοί, τσιπούρες κλπ.)
½ κιλό αγριόπρασα
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
Φέτες ντομάτας
½ κρασοπότηρο λεμόνι

Εκτέλεση:
Αν τα αγριόπρασα είναι λεπτά, τα αφήνουμε ολόκληρα αλλιώς τα κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Τα πλένουμε και τα απλώνουμε στο ταψί. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα απλώνουμε πάνω στα αγριόπρασα. Πάνω στα ψάρια απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι και λάδι. Προσθέτουμε νερό (από μια γωνία του ταψιού) τόσο, ώστε να μην καλύπτονται οι ντομάτες. Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο, ώσπου να μείνει το λάδι του.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Facebook Comments Box



Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  ΣΥΝΤΑΓΗ. Παραδοσιακή Λαγάνα. Του executive chef Παναγιώτη Παπαδάκη.

Απάντηση

Recommended
Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο γνωστός σκηνοθέτης και αδερφός της Αλίκης Βουγιουκλάκης, Τάκης…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: