Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των κορωνοπάρτι στις πλατείες

Μία μαζική αστυνομική παρέμβαση θα οδηγούσε σε επεισόδια και σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού στην κοινότητα, θεωρούν απο την κυβέρνηση, στις συζητήσεις που γίνονται για την αντιμετώπιση των κορωνοπάρτι, που τις τελευταίες ημέρες έχουν πάρει την μορφή «μαστιγας».Αυτό που τώρα αναζητείται είναι ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης, χωρίς να πυροδοτηθεί κάποια εστία έντασης, για να αποφευχθούν καταστάσεις «κλεφτοπόλεμου» αστυνομίας και συγκεντρωμένων.

Σημειώνεται ότι τΤο βράδυ του Σαββάτου καταγράφηκαν απίστευτες εικόνες συνωστισμού με εκατοντάδες συγκεντρωμένους στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, του Ψυρρή και το Περιστέρι. Στην Κυψέλη ειδικότερα είχε στηθεί πάρτι με μουσική παρόμοιο με αυτό της Παρασκευής, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων.

Η κυβέρνηση πάντως προσανατολίζεται στο σχέδιο που εφαρμόστηκε στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, όπου αστυνομικοί της ομάδας ΟΔΟΣ περιφρουρούν από νωρίς το σημείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, που πέραν της επέκτασης του σχεδίου της πλατείας Βαρνάβα, θα ενταθεί η προσπάθεια εντοπισμού διοργανωτών, όπου αυτοί υπάρχουν.

«Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αυτό επιδιώκουν. Επεισόδια και κλεφτοπόλεμο με την Αστυνομία. Είχαμε ζήσει ακριβώς το ίδιο και στις αρχές του καλοκαιριού του 2020 στην Αγία Παρασκευή και σε άλλες πλατείες. Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος είναι η κοινωνική απομόνωση τέτοιων συμπεριφορών. Η πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα. Βρισκόμαστε στο τέλος της περιπέτειας. Πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη για να μην έχουμε πισωγύρισμα», είναι το μήνυμα που εκπέμπεται.

Για τα κορωνοπάρτι, η κυβερνητική εκρπόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε δηλώσει το μεσημέρι πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι ενόψει Πάσχα, είναι εύλογη η κόπωση των πολιτών και προέτρεψε να κάνουμε όλοι υπομονή,. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξήγησε πως η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μαζική συνείδηση και πως αν παρέμβει να διαλύσει συναθροίσεις σε πλατείες, αυτό θα μπορούσε να φέρει και μεγαλύτερη διασπορά του ιού, αλλά και επεισόδια. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, γη παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική.

διάβασε και αυτό  Δόμνα Μιχαηλίδου: Η δωρεά ΟΠΑΠ στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας είναι μια κίνηση ουσίας και συμβολισμού.

Πηγή: m.naftemporiki.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Συνεχίζονται οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: