Τάκης Θεοδωρικάκος στηρίζουμε τις 7.900 γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας μαζί με την Google Ελλάδας

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Google Ελλάδας ανακοινώνουν τη συνεργασία τους για την ενδυνάμωση των γυναικών που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, με την υλοποίηση του προγράμματος #IamRemarkable.

Το #IamRemarkable αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοβουλία της Google, η οποία προάγει τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη στον εργασιακό χώρο. Ξεκίνησε το 2016 και πραγματοποιήθηκε αρχικά μόνο στους εργαζόμενους της εταιρείας. Σήμερα, απευθύνεται σε οργανισμούς και φορείς σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να αναδείξει τη σημασία της αυτοπροβολής στην προσωπική και επαγγελματική ζωή και να προσφέρει πολύτιμα εργαλεία για την ανάπτυξη αυτής της δεξιότητας. Έως τον Δεκέμβριο του 2021, το πρόγραμμα είχαν παρακολουθήσει 300.000 άνθρωποι, σε περισσότερους από 800 φορείς και οργανισμούς και σε πάνω από 150 χώρες.

Η συνεργασία με την Ακαδημία της Αστυνομίας  για το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις εκπαιδευτικές συνεδρίες για γυναίκες αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και εκπαίδευση των καθηγητών της Ακαδημίας, ώστε να συνεχίσουν και να επεκτείνουν το πρόγραμμα σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας στην Ελλάδα.

Οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. είναι παντού

kalitheapress gr

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε σχετικά:

 «Η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει στις τάξεις της 7.900 γυναίκες, οι οποίες αποδεικνύονται καθημερινά άξια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν παντού, υπηρετούν σε ολόκληρη τη χώρα, σε όλες τις Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, στην Άμεση Δράση, ΔΙΑΣ, στα Α.Τ., στα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που είναι γραφεία αιχμής της δράσης μας ενάντια σε μία σύγχρονη μορφή εγκληματικότητας η οποία δυστυχώς μετά την πανδημία είναι ιδιαίτερα αυξανόμενη, στην Ασφάλεια, στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, στις εισόδου της χώρας και τις εξόδους, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, στην Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, στα Εναέρια Μέσα, στην Υπηρεσία των Αεροσκαφών, στην Τροχαία και ασφαλώς στην Αστυνομική Ακαδημία.

kalitheapress gr

Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε όλοι μαζί, γυναίκες και άντρες στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να διευκολύνουμε την ακόμη πιο αναβαθμισμένη συμβολή της γυναίκας στην Ελληνική Αστυνομία και την ανάδειξη του έργου της γιατί ασφαλώς υπάρχουν προβλήματα και εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε. Για αυτό θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η πρωτοβουλία της Google με στόχο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αστυνομικοί, τόσο στον εργασιακό τους χώρο, αλλά όχι μόνο στον εργασιακό χώρο, καθώς πιστεύω ότι υπάρχουν ισχυρά στερεότυπα μέσα στην κοινωνία. Άλλωστε τα στερεότυπα που υπάρχουν μέσα στην Αστυνομία είναι εφαπτόμενα και συναρτημένα με τα στερεότυπα της κοινωνίας, γιατί και η Ελληνική Αστυνομία είναι τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

06072022ypourgosergasthrio002

Θέλουμε οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. να είναι οι πρεσβευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, να είναι η φήμη μας ώστε όλο και περισσότερα νέα κορίτσια, αρκετά βλέπω εδώ σήμερα ανάμεσά μας αλλά πολύ περισσότερα νέα κορίτσια να επιλέγουν στη ζωή τους στη σταδιοδρομία στην υπηρεσία του Πολίτη, στην υπηρεσία της Ασφάλειας του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας.

Αυτή είναι μία ζωή με νόημα και ουσία, είναι μία ζωή με αξίες με ανταμοιβή και προοπτικές σε ένα Σώμα σύγχρονο, που αναγνωρίζει και αναδεικνύει την προσφορά της γυναίκας, βοηθά στην εξέλιξη και στην ανέλιξη τους γιατί είναι remarkable. Για την ακρίβεια, είναι αξιοθαύμαστες οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλω ειδικά να απευθυνθώ σε εσάς που είστε σήμερα εδώ. Να ζητήσω να μεταφέρετε τα λόγια που θα ακολουθήσουν σε όλες αυτές τις διαδικασίες που θα ακολουθήσετε στους συναδέλφους και στις συναδέλφισσες στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετείτε.

διάβασε και αυτό  Αστυνομική Ταυτότητα: Ηλεκτρονικά η δήλωση για απώλεια του δελτίου

Θέλω να σας πω ένα ειλικρινές ευχαριστώ. Είμαστε δίπλα σας, είμαι δίπλα σας, όπως βέβαια η πολιτική ηγεσία αυτού του Υπουργείου και η ηγεσία της Αστυνομίας. Είμαστε δίπλα σε κάθε αστυνομικό και κυρίως είμαστε δίπλα στους αστυνομικούς μας στις δύσκολες στιγμές, όταν χρειάζεται να είμαστε όσο γίνεται πιο κοντά για να τους στηρίζουμε ώστε να επιτελούν το εξαιρετικά σημαντικό καθήκον τους. Πιστεύω ότι χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία. Δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία, χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει η δημοκρατία μας αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό πρέπει να το κατανοούμε όλοι. Είναι προϋπόθεση και συστατικό στοιχείο της κοινωνίας που θέλουμε. Για μας, αλλά και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν, για τα παιδιά μας.

Για αυτό όλοι μαζί προχωράμε με σχέδιο οικοδομώντας μία Αστυνομία σύγχρονη, φιλική στον πολίτη, φιλική ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους που πρέπει να γνωρίσουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και απολύτως αποτελεσματική απέναντι σε κάθε μορφή εγκλήματος, βίας και της επιθετικότητας. Για αυτό έχουμε περισσότερους αστυνομικούς στις γειτονιές μας. Για αυτό κάθε μέρα είναι μέλημά μας η καλύτερη, η πιο σύγχρονη και ουσιαστική εκπαίδευση των αστυνομικών μας, θέμα για το οποίο σήμερα έρχεται στη δημοσιότητα ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο αναβάθμισης της αστυνομικής εκπαίδευσης συνολικά. Με αιχμή του δόρατος την μετατροπή της Σχολής Αξιωματικών σε ανώτατη σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου, εφάμιλλη της σχολής Ευελπίδων και των ανώτατων παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Είναι μία προσπάθεια η οποία φέρνει αποτελέσματα, καθώς όλοι μαζί έχουμε πετύχει την μείωση της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας που αφορά την ελληνική οικογένεια. Κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις έχουν μειωθει κατά 30%, συγκρίνοντας με την εποχή πριν την πανδημία του κορονοϊού, χάρη ιδιαίτερα στις δικές σας προσπάθειες και ταυτόχρονα φυλάμε τα σύνορα της πατρίδας μας. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού μας.

διάβασε και αυτό  12 νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε παράνομο ανθρακωρυχείο στην Κολομβία

Σε όλη αυτή τη δράση οι γυναίκες είναι παντού. Ξανά, λοιπόν, γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας σας ευχαριστούμε για τη δουλειά σας. Είμαστε εδώ για την κοινή αποστολή. Για μία καλύτερη κοινωνία, μία καλύτερη ζωή για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, για ένα καλύτερο μέλλον. Σας εμπιστεύομαι, σας εμπιστευόμαστε και μαζί προχωράμε μπροστά δίπλα σε κάθε πολίτη. Απαντώντας αποφασιστικά σε κάθε μορφή βίας, την ενδοοικογενειακή βία, το σχολικό εκφοβισμό που δυστυχώς έχει επανακάμψει, την οπαδική βία, το έγκλημα στο διαδίκτυο που απειλεί ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, το οργανωμένο έγκλημα σε κάθε του μορφή.

Φροντίζουμε και προστατεύουμε την οικογενειακή γαλήνη και την κοινωνική συνοχή και συνεχίζουμε πιστοί στο καθήκον και στην αποστολή μας, που δεν είναι τίποτε άλλο από την ασφάλεια των πολιτών και την ασφάλεια της πατρίδας.»

kalitheapress gr

Από την πλευρά της, η κα Θωμαής Γκλάρου-Σταυροπούλου, Head of Industry, Travel & Tech στη Google και μέλος της πρωτοβουλίας #IamRemarkable δήλωσε: «Πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε για τα κατορθώματά μας. Τα πολιτιστικά και έμφυλα στερεότυπα, όπως επίσης και το «σύνδρομο του απατεώνα», μπορούν να αποτρέψουν κάποιον να αναγνωρίσει τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του και να εκφράσει τα επιτεύγματά του. Με το πρόγραμμα I am Remarkable δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε τα κίνητρα και τις δεξιότητες για την αυτοπροβολή των γυναικών και των υποεκπροσωπούμενων ομάδων, μεταβάλλοντας έτσι την κοινωνική αντίληψη για τη σημασία της αυτοπροβολής».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Σοφία Λαμπροπούλου, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Βασίλειος Ρόκκος, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κολλίντζας, ο Βοηθός Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Ανθούλης, και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας.

διάβασε και αυτό  Συνελήφθη ημεδαπός για ναρκωτικά στη Χαλκίδα

πηγή πρώτο θέμα

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Το έργο που αναλαμβάνει ο Δήμος της Νέας Σμύρνης αφορά…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel