Τάσος Γαϊτάνης στο OPEN για εμβολιασμό και πυρκαγιές

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας και το ζήτημα των πυρκαγιών.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του εμβολιασμού, ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι τα στοιχεία σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι το εμβόλιο λειτουργεί, ενώ εξήγησε ότι, εδώ και καιρό, υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να λέει ότι είναι ανενημέρωτος. Ταυτόχρονα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ με σοβαρότητα να βοηθήσει αυτή την εθνική προσπάθεια και όχι να την υπονομεύουν στελέχη του, όπως συμβαίνει με τον κ. Πολάκη.

Γαϊτάνης για πυρκαγιές
Μιλώντας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, για το ζήτημα τον πυρκαγιών, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, μίλησε για λάθη που έγιναν στη διαδικασία, περιγράφοντας κάποια από αυτά. Παρά τα όποια λάθη, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτά τα 2 χρόνια στα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας έχουν γίνει τεράστια άλματα, υπογράμμισε ο κ. Γαϊτάνης. Έφερε σαν παράδειγμα τη λειτουργία του 112, υποστηρίζοντας ότι αυτή ξεκίνησε επί αυτής της κυβέρνησης, βοηθώντας να εκκενωθούν περιοχές με ασφάλεια. «Είναι μια παρακαταθήκη που μένει στη χώρα για να υπηρετεί τον Ελληνικό λαό», σχολίασε.

Ερωτηθείς για τα εναέρια μέσα, ο κ. Γαϊτάνης απάντησε ότι φέτος ήταν περισσότερα παρά ποτέ, ενώ διευκρίνισε ότι ακόμα και το πόρισμα Goldammer αναφέρει πως αυτά δεν είναι πανάκεια. «Ενδεχομένως χρειαζόμαστε περισσότερα, γι’ αυτό το λόγο ακόμα και την ώρα της μάχης ήρθαν τα ρώσικα», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι και το προσωπικό είναι φέτος αυξημένο. Υπενθύμισε, επίσης, ότι από το νέο ΕΣΠΑ θα διατεθούν 1,7 δισ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού για την Πολιτική Προστασία και αναρωτήθηκε αν για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι «δεν έγινε τίποτα».

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Εκτός Νέας Δημοκρατίας ο Ευρωβουλευτής Γιώργος ΚύρτσοςΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Δύο καλλίγραμμες γυναίκες από την Ιταλία και δύο άντρες είχαν…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: