Τάσος Γαιτάνης Βελτιώνει την ζωή των εργαζομένων το νομοσχέδιο

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Γαιτάνης μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 του Δημήτρη Κοταρίδη και Γιάννη Πιταρά για την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα εργασιακά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης. σημείωσε ότι η κυβέρνηση ψήφισε χθες, ένα νομοσχέδιο που πραγματικά βελτιώνει τη ζωή των εργαζομένων και φέρνει μια σειρά σύγχρονων μεταρρυθμίσεων. Από την άλλη υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον στείρο αντιπολιτευτικό του λόγο, στις 6 Μαΐου, προσπάθησε να βγάλει τον κόσμο, δίχως επιτυχία στο δρόμο, χωρίς να έχουν δει καν το νομοσχέδιο.

Τελικά τόνισε ότι παρόλο που στα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σταθερά απέναντι, χθες ύστερα από το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία της κυβέρνησης, σύρθηκε να ψηφίσει τα μισά από τα άρθρα αυτού του νομοσχεδίου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. διερωτήθηκε γιατί όταν στο ΣΥΡΙΖΑ συνομιλούν με τους Podemos, δεν αναφέρουν τίποτα στους συντρόφους τους, που στηρίζουν μια κυβέρνηση που εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις σαν και αυτές που ψηφίστηκαν χθες από την Ελληνική βουλή. Συμπλήρωσε δε ότι η στασιμότητα και ο δογματισμός του προηγούμενου αιώνα, που υπερασπίζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι φιλεργατική πολιτική. Αντίθετα επισήμανε ότι φιλεργατική πολιτική είναι να κατανοείς την πραγματικότητα και να προσπαθείς να την επιλύσεις.

Ειδικότερα για τον πυρήνα του νομοσχεδίου τόνισε ότι με τις διατάξεις του εκσυγχρονίζεται το εργασιακό πλαίσιο, που υπήρχε από το 1982, έρχεται η μεγάλη μεταρρύθμιση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και καθιερώνεται το ΣΕΠΕ, ως μια ανεξάρτητη αρχή. Παράλληλα προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων που τηλεργάζονται μέσω της αποσύνδεσης. Τέλος σε σχέση με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας εξήγησε ότι θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που ο εργαζόμενος το επιθυμεί.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Κοντά στον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας το Μαξίμου: Ο πρώην επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης ψηλά στη λίστα ΜητσοτάκηΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Iστορική χαρακτήρισε την επίσκεψη της της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel