Τατόϊ: «Τρέχουν» τα έργα ανάπλασης του βασιλικού κτήματος

Προχωρά το σχέδιο ανάπλασης του κτήματος στο Τατόϊ καθώς εγκρίθηκαν οι μελέτες για την αποκατάσταση του κτιρίου του Βουστασίου στο Τατόι.

Το σχέδιο ανάπλασης του άλλοτε βασιλικού κτήματος στο Τατόϊ προχωρά με γοργούς ρυθμούς καθώς με γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, εγκρίθηκαν οι τελικές μελέτες για την αποκατάσταση του θερινού ανακτόρου και τη μετατροπή του σε μουσείο. Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Πολιτισμού  προχωρεί στην εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για το κτίριο του νέου Βουστασίου.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η αρχιτεκτονική μελέτη αποβλέπει στην αποκατάσταση και ανάδειξη του κτιρίου και του άμεσα περιβάλλοντος χώρου του, καθώς και τη διατήρηση, κατά το δυνατόν, των περισσότερων αυθεντικών αρχιτεκτονικών στοιχείων, με  τον δέοντα σεβασμό στις  μεταγενέστερες οικοδομικές φάσεις. Ο σωζόμενος σταθερός εξοπλισμός του κτιρίου θα διατηρηθεί και θα ενταχθεί αρμονικά στις νέες χρήσεις».Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, η ψηφιακή σάρωση και η γεωτεχνική μελέτη θα παραδοθούν εντός 30 ημερών, ενώ η αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη σε διάστημα 60 ημερών.

Τατόι, αντικείμενα στο Βουστάσιο
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αποθηκευμένα αντικείμενα στο Βουστάσιο στο Τατόι

Το κτίριο του νέου Βουστασίου, που θα αποκατασταθεί, βρίσκεται στην Αγροτική Ενότητα του βασιλικού κτήματος, ενώ η επιφάνειά του ανέρχεται στα 1.500 τ.μ. και διαμορφώνεται σε σχήμα «Π».

Να σημειωθεί, ότι τα τελευταία χρόνια στο κτίριο αυτό φυλάσσονται αντικείμενα «υπό την εποπτεία της Δ/νσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, τα οποία τώρα απομακρύνονται, ώστε να καταστεί δυνατή η εκπόνηση των μελετών».

Αποθηκευμένα αντικείμενα στο Βουστάσιο στο Τατόι
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αποθηκευμένα αντικείμενα στο Βουστάσιο στο Τατόι
Πηγή: sputniknews.grFacebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Κακοκαιρία με πτώση θερμοκρασίας βροχές παγετό στην ΕλλάδαΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η διεθνής ομοσπονδία γυμναστικής (FIG) ανακοίνωσε σήμερα (9/3) ότι το παγκόσμιο κύπελλο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: