fbpx
4 °C Athens, GR
17 Ιανουαρίου 2021

Testing.gov.gr: Βήμα – βήμα η διαδικασία για το δωρεάν τεστ κορονοϊού

Η νέα πλατφόρμα για τα δωρεάν τεστ τυχαιοποιημένα τεστ κατά της COVID-19 ξεκινά τη Δευτέρα. Πώς θα κάνετε αίτηση. Αναλυτικά η διαδικασία.

Τοι απόγευμα της Παρασκευής, στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπ. Υγείας για την πορεία της πανδημίας, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου οι πολίτες θα μπορούν να εκδηλώσουν τον ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε τυχαιοποιημένους ελέγχους με rapid test.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο στόχος είναι για 12.000 τεστ ημερησίως, ενώ αναφέρθηκε λεπτομερώς στη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν αλλά και υπογράμμισε πως εξαίρεση θα μπορούσαν να αποτελέσουν όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα, που θα πρέπει να απευθύνουν στον γιατρό τους.

Το νέο δωρεάν τεστ
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το νέο δωρεάν τεστ

Ειδικότερα, η νέα πλατφόρμα τυχαιοποιημένη διασποράς είναι ένα εργαλείο που «θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε για τη διασπορά του ιού».

Στόχος του testing.gov.gr
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Στόχος του testing.gov.gr

«Η στρατηγική μας για δωρεάν τεστ μέχρι τώρα περιλαμβάνει κατ’ αρχήν όσους παρουσιάζουν συμπτώματα κορονοϊού, όπως είναι οι υγειονομικοί και τα κέντρα υγείας» τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως με την έλευση έγκυρων τυχαίων rapid tests «προσθέτουμε στη στρατηγική μας τυχαίους δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους, με στόχο να φτάσουμε στα 12.000 τυχαία τεστ. ανά ημέρα».

Τα σημεία ελέγχου
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Τα σημεία ελέγχου

Για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν δημιουργηθεί 386 σημεία: Τα 260 σημεία εξέτασης θα είναι σε Κέντρα Υγείας, άλλα 98 σημεία εξέτασης θα υπάρχουν σε υγειονομικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και ακόμη 18 σημεία θα υπάρχουν σε υγειονομικές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας.

Πότε ξεκινά η διαδικασία
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Πότε ξεκινά η διαδικασία

Η νέα πλατφόρμα με όνομα testing.gov.gr θα είναι διαθέσιμη το βράδυ της Δευτέρας 21/12 και οι πρώτοι 12.000 θα ειδοποιηθούν το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου.

Ποιους αφορά
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ποιους αφορά

Μάλιστα, σύμφωνα με τον καθηγητή, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα ειδοποιηθούν οι πρώτοι 12.000 για το σημείο και την ώρα προσέλευσης.

Bήμα βήμα η διαδικασία
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Bήμα βήμα η διαδικασία

«Αφορά όλους, με μία συγκεκριμένη εξαίρεση. Αν έχετε συμπτώματα, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον γιατρό σας. Δεν σας εξασφαλίζει, διότι ο έλεγχος είναι τυχαιοποιημένος και είναι πιθανό να μην επιλεγείτε, ή η επιλογή να μην γίνει στο χρονικό διάστημα της νόσου. Ο σωστός τρόπος να κάνετε τεστ δωρεάν είναι μέσω του θεράποντος ιατρού σας, των Κέντρων Υγείας ή των Νοσοκομείων» εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης.

Πώς θα κάνετε αίτηση
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Πώς θα κάνετε αίτηση

Επίσης, η διαδικασία θα ξεκινά μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα testing.cov.gr., ενώ στην αίτηση θα έχει στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, ηλικία, ταχυδρομικό κώδικα, ιδιότητα, επάγγελμα και αριθμός κινητού.

Η αίτηση
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Η αίτηση

«Ακολούθως θα σας έρχεται ένα μήνυμα με έναν κωδικό επαλήθευσης, τον οποίο και θα πρέπει να συμπληρώσετε στην αίτησή σας, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τότε θα δείτε στην οθόνη ότι η αίτησή σας χακαταχωρήθηκε. Αν επιλεγείτε, θα έρθει νέο μήνυμα για το πότε και το πού μερικές ημέρες αργότερα. Οι επιλεγμένοι πολίτες θα λαμβάνουν ένα νέο sms, με έναν μοναδικό κωδικό, τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μοιράζονται με άλλους, μέσω του οποίου θα μπορούν να εμφανιστούν σε συγκεκριμένο διάστημα και σε συγκεκριμένο σημείο. Η παρουσία στο τεστ, θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα διαγράφονται τα προσωπικά στοιχεία» κατέληξε ο ειδικός.

Η επιλογή
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Η επιλογή

Παράλληλα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συμμετείχε στην ενημέρωση της Παρασκευής και παρείχε διευκρινίσεις για τη συμμετοχή του στρατού στη διαδικασία του testing.

Πώς θα διευκολυνθείτε
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Πώς θα διευκολυνθείτε

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναπτύξει 130 σταθμούς δειγματοληψίας, οι οποίοι έχουν στελεχωθεί ήδη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, όσοι πολίτες επιθυμούν, μπορούν να προσέρχονται για έλεγχο σε αυτούς τους σταθμούς, με ραντεβού. Παράλληλα με το πρόγραμμα αυτό, συνεχίζεται η συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων σε σειρά από δράσεις» επεσήμανε ο κ. Φλώρος.

Τυχαιοποίηση
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Τυχαιοποίηση
Πηγή: sputniknews.gr

Related articles

10 Απρίλη 1821-199 χρόνια πρίν…Ο Απαγχονισμός του Πατριάρχη ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε

Σήμερα 10 Απριλίου, τιμά η Εκκλησία τον δι’ αγχόνης μαρτυρικό θάνατο του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’. Ήταν και τότε 10 Απριλίου του 1821, πριν από 199 χρόνια, ημέρα Κυριακή του Πάσχα, το αιώνιο και καλύτερο για τον εθνομάρτυρα πατριάρχη Πάσχα. Μετά τη μαρτυρική Μεγάλη Εβδομάδα που πέρασε εισήλθε με όργανο το σχοινί της αγχόνης και […]

Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:48 σε υποθαλάσσια περιοχή σε απόσταση 78 χιλιομέτρων νότια της Άρβης, στην Κρήτη, αναφέρει ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Κατά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός, τον οποίο χαρακτήρισε «ασθενή», είχε επίκεντρο περιοχή 438 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Αθήνας. Πηγή: Real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *