Παραίτηση του Διοικητή Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας ζήτησε ο Υπουργός Υγείας για το Θάνατο 49 χρόνου στη Πάτρα

Μετά την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ, μετά το περιστατικό με τον θάνατο του 49χρονου που πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στην πλάτη και τον έδιωξαν, όπως κατήγγειλε η οικογένειά του.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», με αποτέλεσμα ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος να υποβάλλει την παραίτηση του.  Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, οπότε και λύθηκε η μεταξύ τους συνεργασία.

Επίσης ο υπουργός ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Νωρίτερα, ο Θάνος Πλεύρης έλαβε από το νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» το αποτέλεσμα της έρευνας που είχε διατάξει.

Πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, αναζητούνται και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικά με πλημμέλειές τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων, που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Η νοσηλεύτρια που υποδέχτηκε τον 49χρονο Θοδωρή Νεμουτιάνο, παραδέχτηκε σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν κάλεσε γιατρό για να τον εξετάσει, όταν της περιέγραψε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Παράλληλα, υποστήριξε πως επρόκειτο για ένα συνηθισμένο περιστατικό ενός περιπατητικού ασθενή, ο οποίος της ανέφερε πως είχε προηγουμένως επισκεφτεί ιδιώτη γιατρό. Επιπρόσθετα, πηγές του νοσοκομείου σημείωναν πως ο 49χρονος δεν πέθανε αμέσως μετά την έξοδό του από αυτό, όπως τόνισαν οι συγγενείς του, αλλά μερικές ώρες αργότερα.

διάβασε και αυτό  Πυροβολισμοί τη νύχτα στην Καλλιθέα - Ένα άτομο στο νοσοκομείο

Κατά πληροφορίες, η νοσηλεύτρια εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

πηγή best patra- αρτ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Συζήτηση με τον Co-CEO του Netflix, Τεντ Σαράντος είχε ο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel