App Icon

Το ΚΠΙΣΝ ως πρότυπο δημόσιου χώρου και σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την παράδοσή του στην Ελληνική Πολιτεία ως δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει ένα πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων κατά τη διάρκεια 5 ημερών από τις 19 έως τις 23 Φεβρουαρίου.
Στις 23 Φεβρουαρίου 2017, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρέδωσε το Κέντρο
Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Ελληνική Πολιτεία. Από τη σύλληψη του μέχρι και σήμερα το ΚΠΙΣΝ έχει αποτελέσει έναν πολιτιστικό και εκπαιδευτικό προορισμό, πρότυπο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα και τους κατοίκους της. Με όραμα τη δημιουργία ενός δημόσιου χώρου ανοιχτού σε όλους, όπου ο κάθε επισκέπτης έχει ελεύθερη πρόσβαση και συμμετοχή σε πλήθος πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών και περιβαλλοντικών δράσεων, το ΚΠΙΣΝ έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 20.000.000 επισκέψεις και αποτελεί πρότυπο συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για κοινωφελή σκοπό.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 18.00 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ
διοργανώνεται μια συζήτηση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με θέμα το ΚΠΙΣΝ ως
πρότυπο δημόσιου χώρου και σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στη συζήτηση θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέας Δρακόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Έλλη Ανδριοπούλου, ενώ προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Πρωθυπουργοί που
ενεπλάκησαν με το έργο, από τη σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του ΚΠΙΣΝ
χρονολογικά έως και σήμερα, Κωνσταντίνος Α. Καραμανλής, Γιώργος Α. Παπανδρέου,
Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας. Την παρουσία τους έχουν επιβεβαιώσει οι
πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα εκπροσωπήσει και την
κυβέρνηση, και Γεώργιος Α. Παπανδρέου, καθώς και εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Προοδευτική Συμμαχία.

διάβασε και αυτό  Παρουσίαση βιβλίου Άννας Γριβάνη "600 Μολύβια και 10 ποίηματα" για Ελένη Γλυκατζή στο Δήμο Καλλιθέας

Τη συζήτηση θα συντονίσει o Άρης Καλαντίδης, Πολεοδόμος, Επισκέπτης Καθηγητής
στο Manchester Metropolitan University στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ snfcc.org όπου θα γίνει και ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας
www.snfcc.org/5Years και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας όπως τον οραματίστηκε και υλοποίησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Renzo Piano και το Renzo Piano Building Workshop (RPBW), παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πρασίνου στην Αθήνα. Σύμφωνα με
την αρχική δέσμευσή του κατά την παράδοση του έργου, το ΙΣΝ υποστήριξε έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα πέντε πρώτα χρόνια (2017-2022), και τον Φεβρουάριο του 2022 ανανέωσε την υποστήριξή του, με δωρεά συνολικού ύψους €10 εκατομμυρίων ($11,2 εκατομμυρίων), για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και του προγραμματισμού του για έναν ακόμη χρόνο. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ έως σήμερα, ύψους €618 εκατομμυρίων ($750 εκατομμυρίων).

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:
• To χειμερινό ωράριο λειτουργίας είναι:
o Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: καθημερινά 06.00-00.00
o Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-22.00
o Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 09.00-22.00
Οι ώρες λειτουργίας ενδέχεται να αλλάξουν λόγω των μέτρων κατά της COVID-19.
• Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
• Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες
πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
• Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
και αμαξίδια.
• Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο
Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Πυροτεχνήματα ...Μουσική στην έναρξη 2021 στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν ζωντανά από την ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel