Του ‘δωσε και κατάλαβε η Τροχαία. Πάνω από 20.000 κλήσεις. Αρνητική πρωτιά για την Αττική

Βγήκε η τροχαία για ψάρεμα την προηγούμενη εβδομάδα και έπιασε όχι ένα ούτε δύο αλλά χιλιάδες λαβράκια που είναι άτακτοι στο δρόμο.

Πάνω από 20.000 ανυποψίαστοι οδηγοί πιάστηκαν στα δίχτυα την ώρα που τα ΜΜΕ φωνάζουν συνέχεια για πολλά τροχαία ατυχήματα που οφείλονται στην απροσεξία των οδηγών και που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν ήταν πάρα πολλοί και τα ποσοστά των παραβάσεων σοκαριστικά.

Οι συνηθέστεροι λόγοι που οδηγούν στην αποκλίνουσα οδηγική συμπεριφορά είναι η υπερβοίκή ταχύτητα, η μη χρήση κράνους, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και η παράνομη στάθμευση.

Οι περισσότεροι οδηγοί θέλουν να φτάσουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους  είτε θέλουν να είναι επιδειξιομανείς με αποτέλεσμα να μην ελέγχουν πόσο γράφει το κοντέρ. Υπάρχουν και πολλοί που τους αρέσει η ταχύτητα χωρίς όμως να υπολογίζουν πως αυτή τους η απόλαυση έχει και τις ανάλογες συνέπειες.

Αρνητική πρωτιά στις παραβιάσεις έχει η Αθήνα, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη και η Θεσσαλία.

Αφαιρέθηκαν πινακίδες, άδειες κυκλοφορία; ενώ κόπηκαν κλήσεις για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και υπερβολική ταχύτητα.

Το σημαντικότερο, επίσης, δεν είναι μόνο  η ταχύτητα αλλά και η παρανομία. Πολλοί οδηγοί είναι ανασφάλιστοι ή είναι γενικώς ασεβείς απέναντι στο νόμο.

Η έξαρση των παραβιάσεων και των τροχαίων ατυχημάτων  είναι μια μάστιγα που διαιωνίζεται και είναι χρέος μας να την σταματήσουμε στον βαθμό που μπορεί ο καθένας μας.

Δεν λέμε….καλές και οι κακές συνήθειες πού και πού αλλά με μέτρο. Άλλωστε «παν μέτρον άριστον», όπως έλεγαν και οι πρόγονοί μας.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού από Σεπτέμβριο στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής

Απάντηση

Recommended
Από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2022 το 2ο Διεθνές…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: