Θέμα 24 ωρών η δημοσιοποίηση του ονόματος του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Ούτε και οι πιο στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν γνωρίζουν το όνομα του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Παρά το γεγονός ότι το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξαν κάποιες πληροφορίες που ήθελαν τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται μέχρι την Παρασκευή, εντούτοις κάτι τέτοιο δε φαντάζει ως το επικρατέστερο σενάριο.

Συνομιλητές του πρωθυπουργού αναγνωρίζουν ότι μετά τα όσα προηγήθηκαν, εκ νέου λάθη δεν δικαιολογούνται για αυτό και δεν πρόκειται να γίνουν βιαστικές επιλογές.

Στο  πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται η δημοσιοποίηση του προσώπου να γίνει τελικά μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Το βέβαιο είναι ότι το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας θα δημιουργηθεί και μάλιστα εκτός από τον υπουργό πιθανόν να υπάρξει και υφυπουργός.

Μέχρι πάντως το Μέγαρο Μαξίμου να ανοίξει τα χαρτιά του, η σχετική ονοματολογία καλά κρατεί. Ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο στρατηγός Χρήστος Μανωλάς, ο πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς είναι μερικά μόνο από αυτά που διακινούνται και τα οποία διαψεύδονται μετ επιτάσεως από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το ίδιο συμβαίνει και με την περίπτωση του μέχρι πρότινος υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, το όνομα του οποίου επίσης δε φαίνεται να βρίσκεται στην σχετική λίστα.

Όπως όλα δείχνουν το πρόσωπο του υπουργού θα πρέπει να έχει επιχειρησιακά προσόντα καθώς θα κληθεί να διαχειριστεί υπηρεσίες με επιχειρησιακή δραστηριότητα. Μέχρι τότε πάντως τις αρμοδιότητες τις έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Eκτακτη επιχορήγηση 10,7 εκατ. € στους Δήμους λόγω κορωνοϊού αποφάσισε ο Υπουργός Εσωτερικών

Απάντηση

Recommended
Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών και…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: