Θεμιστοκλέους: Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού θα έχει επιτευχθεί η συλλογική ανοσία

Μέχρι το τέλος της άνοιξης θα έχει εμβολιαστεί «το τμήμα του πληθυσμού που έχει την μεγαλύτερη ανάγκη. Και αυτό θα μας οδηγήσει σε μια χαλάρωση», σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος εκτίμησε ότι στις αρχές και προς τα μέσα του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού, ώστε να επιτευχθεί η συλλογική ανοσία.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Θεμιστοκλέους στο MEGA, ο ρυθμός κλεισίματος των ραντεβού αυξάνεται. «Πολύ μεγάλη συμμετοχή που ξεπερνάει το 50% σε κάθε ηλικιακή ομάδα» είπε, υπογραμμίζοντας ότι έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 730.000 εμβολιασμοί.

«Αν έχουμε επιστημονικά δεδομένα από την Βρετανία μπορεί το εμβόλιο της Astra Zeneca να το χρησιμοποιήσουμε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Επόμενη ομάδα που θα εμβολιαστεί είναι η ομάδα νοσημάτων Α, η οποία είναι ομάδα πολύ υψηλού κινδύνου έναντι του κορωνοϊού αλλά και η ηλιακιακή ομάδα 70-74. Αυτό θα γίνει προς τα μέσα Μάρτη» πρόσθεσε.

Παράλληλα, έκανε λόγο ότι τα διαθέσιμα ραντεβού είναι ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. «Για τον Μάρτιο έχουμε περισσότερα από 720.000 κλεισμένα για τον Μάρτιο. Αν αυξηθούν οι παραδόσεις τον Απρίλιο, άρα θα επιταγχυθεί η διαδικασία. Χθες έγιναν 33.000 εμβολιασμοί. Όσο περισσότερα εμβόλια έχουμε τόσο θα αυξάνουμε τη δυναμικότητα του συστήματος» τόνισε.

Ακόμα, μίλησε για τα προβλήματα με τις αποστάσεις που καταγγέλλουν πολλοί ηλικιωμένοι.

«Δυσκολία υπάρχει για τα δύο παράλληλα συστήματα λόγω εμβολίου Astra Zeneca που είναι σε μια ηλικιακή ομάδα. Αν ενοποιηθούν τα δύο συστήματα και η χιλιομετρικές αποστάσεις θα μειωθούν» υπογράμμισε, ενώ ανέφερε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί και οι κάτοικοι στα μικρά νησιά.

διάβασε και αυτό  Τέλος οι δωρεάν εξετάσεις με τον ΕΟΠΥΥ - Ανοίγουν τα διαγνωστικά αλλά μόνο με μετρητά

Εμβολιαστικά κέντρα

Σε ό,τι αφορά στα εμβολιαστικά κέντρα, εξήγησε ότι «ανοίγουν ανάλογα με την διαθεσιμότητα των εμβολίων. «Όσο έρχονται εμβόλια αυξάνεται και ο αιρθμός τους. Περισσότερα από 750 εμβολιαστικά κέντρα είναι ανεπτυγμένα τώρα». «Η επιχείρηση ‘Ελευθερία’ είναι πάρα πολύ μεγάλη, εμπλέκει πάρα πολλούς ανθρώπους, πολλούς εργαζόμενους, ξεπερνάνε κάθε μέρα τους 3.000. Τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν μπορούμε να τα λύνουμε άμεσα» συμπλήρωσε.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Γ. Πατούλης και…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: