fbpx
8 °C Athens, GR
20 Ιανουαρίου 2021

To νέο μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης σχεδιάζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι μελέτες για το Κάστρο Μεθώνης, καθώς και η εκπόνηση μελετών για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης περιλαμβάνονται μεταξύ των επόμενων συμβάσεων που πρόκειται να υπογραφούν μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνάντησης, εξ άλλου, υπογράφηκαν τρεις νέες προγραμματικές συμβάσεις πολιτισμικής ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 149.800 ευρώ.

Οι συμβάσεις αυτές αφορούν α) στην αποκατάσταση των όψεων του ναού της Αγίας Τριάδας στο Βασιλικό του Δήμου Σικυωνίων, β) στην επισκευή της στέγης του κτηρίου Καθηγητή Δημητρακόπουλου στην Καρύταινα, καθώς και γ) στη δημιουργία υποδομών υγιεινής και αποθηκευτικών χώρων στον αρχαιολογικό χώρο του σταδίου Νεμέας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ανέφερε:

“Χαίρομαι όταν συναντώ την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού διότι λύνουμε πολλά ουσιαστικά και σοβαρά θέματα, τα οποία αφορούν στον Πολιτισμό. Είμαι βέβαιος ότι η παρουσία της υπουργού έχει αναβαθμίσει πολιτιστικά την Περιφέρειά μας” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά τη συνάντηση. Και συνέχισε:

“Σήμερα υπογράψαμε μία σειρά από προγραμματικές συμβάσεις και συμφωνήσαμε για να προωθήσουμε την υπογραφή και άλλων. Συζητήσαμε για τα έργα, τα οποία συνδέονται με το Περιφερειακό Πρόγραμμα και επιλύσαμε πολύ σημαντικά ζητήματα, τα οποία αφορούν στα πολιτιστικά έργα και στις πολιτιστικές υποδομές της Περιφέρειάς μας. Πολύ σύντομα θα συναντηθούμε για να υπογράψουμε τις νέες προγραμματικές συμβάσεις. Εμείς, ως Περιφέρεια, δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα του Πολιτισμού, στις ψυχές που εμπεριέχονται στα μνημεία μας, στις ψυχές των προγόνων μας, όλων αυτών που τα δημιούργησαν. Χαιρόμαστε γιατί υπάρχει μία υπουργός Πολιτισμού, η οποία έχει τις ίδιες απόψεις και αγωνίζεται, κοπιάζει και ιδρώνει για να περισώσουμε την πατρογονική μας κληρονομιά και να προωθήσουμε τον Πολιτισμό στην πατρίδα μας, αυτό το μεγάλο μας περιουσιακό στοιχείο, το οποίο δεν έχουμε φροντίσει διαχρονικά με τον τρόπο που θα έπρεπε. Την ευχαριστώ για την πολύ καλή συνεργασία”.

Πηγή: otavoice.gr

Related articles

HomeΝΕΑΗ Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, για προσπάθεια οικονομικής εξαπάτησης

Προσοχή!Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, για προσπάθεια οικονομικής εξαπάτησης, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκβιαστικού περιεχομένουΔείτε αναλυτικά: https://t.co/rHKTj0oKya pic.twitter.com/odluXrVXRa — Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) June 18, 2019 πηγή: https://www.hellenicmediagroup.com

Συνέντευξη | Η Τραγουδοποιός και Μουσικός Calliope – Καλλιόπη Ηλιοπούλου μιλά αποκλειστικά στη διαδικτυακή εφημερίδα Kallithea Press.

Κατά τον Ησίοδο η Καλλιόπη ήταν η μεγαλύτερη κι ευγενέστερη από τις 9 Μούσες.Προστάτης της Επικής Ποίησης και της Ρητορικής, καθώς και όλων των καλών τεχνών. Την Μούσα Καλλιόπη ιδιαίτερα την επικαλούνταν οι ραψωδοί προκειμένου να τους βοηθήσει στην έμπνευση. Με την επίκλησή της ξεκινούν και τα Ομηρικά έπη. Επικοινωνήσαμε με την Καλλιόπη Ηλιοπούλου μουσικοσυνθέτρια […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *