App Icon

Μαζί και Απέναντι η Κατερίνα Πλουμιδάκη  με τον Δημήτρη Μπιζιώτα

  Πολλές φορές τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αποτέλεσμα να γνωρίσουμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο που αξίζουν. Με αυτόν τον τρόπο μέσω fb έγινε και η γνωριμία με την Κατερίνα Πλουμιδάκη την καταξιωμένη Ελληνίδα συγγραφέα δημοσιογράφο που ζει μόνιμα στην Αμερική. Την οποία ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνει να συγκαταλέγομαι στους φίλους της και να δεχτεί να απαντήσει στις ερωτήσεις για την στήλη που έχω στη διαδικτυακή εφημερίδα www.kalitheapress.gr την οποία ξεκίνησα από το 2016.
Με τίτλους πως θα παρουσίαζες την Κατερίνα Πλουμιδάκη ; 
Θα με παρουσίαζα σαν έναν άνθρωπο που θέλει να τα κάνει όλα χτες, όχι από άγχος, αλλά από ζήλο. Αγαπώ τη ζωή.
Τι σημαίνει για εσένα Ελλάδα 
Ελλάδα είναι η χώρα μου, η πατρίδα μου, συγγενείς, φίλοι, περηφάνια.
 Είχες μια περιπέτεια υγείας  που κινδύνευσες σοβαρά ποια συναισθήματα σου δημιούργησε τι ακριβώς άλλαξε μετά από αυτήν στη ζωή σου ; 
Συνειδητοποίησα πόσο προσωρινοί είμαστε, πώς είναι να βλέπεις τη ζωή από την απέναντι όχθη αισθανόμενος διαφορετικός, μόνος, ανήμπορος, μακριά από όλους τους υπόλοιπους που είναι οι «νορμάλ».  Άλλαξε η σκοπιά με την οποία βλέπω τη ζωή, δεν κολλάω στα μικρά πράγματα και οτιδήποτε με ενοχλεί το αφήνω να κυλήσει γιατί και αυτό θα περάσει.
 Τα βιβλία που έχεις συγγράψει είναι ο Δανεικός Χρόνος,  Άντρες έχουμε… γυναίκες ψάχνουμε! και τελευταίο το Πάλι Χώρισα μπορείς να μας πεις επιγράμματικά κάτι για αυτά και ποιο θα πρότεινες εσύ περισσότερο να διαβάσουν ; 
 Το πρώτο μου βιβλίο, το «Πάλι Χώρισα», είναι βγαλμένο μέσα από τη ζωή, τα πάνω και τα κάτω των σχέσεων, τους χωρισμούς, τις επανασυνδέσεις, τις καινούργιες γνωριμίες, την ίδια τη ζωή.
Το «Άντρες έχουμε γυναίκες ψάχνουμε» δείχνει τη συναισθηματική πλευρά των γυναικών με τις ποικίλες αδυναμίες τους. Μια γυναίκα θα δει εκεί τον εαυτό της και ένας άντρας θα καταλάβει μέσα από το βιβλίο τη γυναίκα καλύτερα.
Ο «Δανεικός Χρόνος» διαπραγματεύεται το δανεικό χρόνο που ζούμε όλοι μας. Όσοι άνθρωποι έχουν βρεθεί οι ίδιοι ή κοντινά τους πρόσωπα στην αντίπερα όχθη, θα νιώσουν και θα συναισθανθούν τα μηνύματα που περνάει το βιβλίο και την παράταση που μας δίνει πολλές φορές η ζωή.
 Τι σημαίνει για εσένα δημοσιογραφία ποια θεωρείς ότι είναι η σημαντικότερο συνέντευξη που έχεις πάρει και ποιες απαντήσεις σου έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη σου ; 
Για μένα δημοσιογραφία σημαίνει να βγάζω από τον άλλο κάτι μοναδικό που έχει. Τις συνεντεύξεις μου τις θεωρώ εξίσου σημαντικές γιατί από τον κάθε ένα παίρνω κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν υπάρχουν δύο ίδιοι άνθρωποι. Δεν είναι τόσο οι απαντήσεις που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη μου, όσο τα συναισθήματα που μου γέννησαν οι απαντήσεις τους.
 Κατάγεσαι από μια σημαντική οικογένεια. Τι σημαίνει για εσένα να ανήκεις στην οικογένεια Μητσοτάκη ; 
Περήφανη για τις ρίζες μου, περήφανη για το πόσο δεμένοι είναι όλη η οικογένεια.
 Πρόσφατα σε ένα άρθρο σου έχεις αναφέρει ότι ο Ιός ήρθε να μας δώσει ένα μάθημα πιστεύεις τελικά ότι έχουμε πάρει το μάθημα ; 
Το μάθημα προσωρινά το έχουμε πάρει, ο άνθρωπος από τη φύση του όμως μόλις περάσει η μπόρα χαλαρώνει και γυρνάει στην παλιά του νοοτροπία. Οπότε η όποια αλλαγή υπάρχει θεωρώ ότι είναι πρόσκαιρη.
Τελικά τι είναι η ζωή;
Η ζωή είναι μόνο το τώρα, το οποίο κυλάει πολύ γρήγορα καθώς εμείς βασανιζόμαστε από το παρελθόν και ανησυχούμε για το μέλλον. Από όλες όμως αυτές τις ανησυχίες που είχαμε, σχεδόν τίποτα απ’ όλα αυτά τα κακά σενάρια που έχουμε φανταστεί δεν υλοποιήθηκε, οπότε θα έπρεπε πια να έχουμε πάρει τα μαθήματά μας και να αφήσουμε τον εαυτό μας να ζήσει επιτέλους στο τώρα.
Τι είναι ευτυχία;
Η ευτυχία γεννιέται και αναβλύζει από μέσα μας και μόνο. Δεν μπορεί να έρθει από άλλους ανθρώπους, εξωτερικά γεγονότα και καταστάσεις, και να έχει διάρκεια. Για να διαρκέσει πρέπει να αλλάξει ο τρόπος σκέψης μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι εξαρτάται από εμάς και μόνο. Γιατί όταν έρχεται από άλλους ανθρώπους, πολύ εύκολα μπορεί να φύγει και μαζί τους.
Η Κατερίνα Πλουμιδάκη γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα της χρόνια στο Λονδίνο. Τελείωσε το σχολείο στην Αθήνα και σπούδασε Computer Science στο Πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου. Ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα από τον χώρο της πληροφορικής στο Λονδίνο, τη Γενεύη αλλά και την Αθήνα, όπου και επέστρεψε μόνιμα. Για τέσσερα χρόνια παρουσίασε στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση το δελτίο ειδήσεων στα αγγλικά. Εργάστηκε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και έλαβε μέρος σε τηλεοπτικές σειρές ως ηθοποιός. Τα τελευταία τρία χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη. Σήμερα εκτός από τη συγγραφική της δουλειά  ανήκει ως  δημοσιογράφος στην εφημερίδα “ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ” στην οποία έχει δημοσιεύσει πολλές συνέντευξεις επιφανών Ελληνο-Αμερικάνων αλλά και πολλών προσωπικότητων και αρθρογραφεί.
Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά συνεντεύξεις της και άρθρα να φιλοξενούμε και εμείς  στην διαδικτυακή σελίδα www.kalitheapress.gr
Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Park Your Cinema Kids: Αυτοκίνητα (2006)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Αν δεν οφείλεται σε αλλαγή θερμοκρασίας και παραπανίσια ρούχα που…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel