App Icon

Τρίτεκνοι Αττικής: Στις 9 Μαΐου τιμούμε την ηρωίδα της σύγχρονης Ελλάδας, το παρόν και το μέλλον της χώρας μας! Χρόνια Πολλά Μητέρα!!!

“Τιμώντας την Μητέρα, το πρόσωπο που μας προσέφερε την ζωή, την αγάπη και την παντοτινή αφοσίωση, τιμούμε συνολικά την ανθρώπινη παρουσία.
Τιμώντας την Τρίτεκνη Μητέρα, τιμούμε την ηρωίδα της σύγχρονης Ελλάδας, το παρόν και το μέλλον της χώρας μας!
 
Χρόνια Πολλά Μητέρα!!!”
 
Με τα λόγια αυτά καταλήγει το φετινό μήνυμα του Συλλόγου Τριτέκνων της Αττικής, για τη γιορτή της μητέρας.
Δείτε ολόκληρο το μήνυμα, που υπογράφει η πρόεδρος των Τριτέκνων της Αττικής, Θεοκλήτη Μεσουρίδου:
Γιορτή μητέρας 2021: Τιμώντας την Τρίτεκνη μάνα

Η γιορτή της μητέρας, είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας. Συνηθίζεται να γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Μαΐου. Για φέτος η γιορτή της μητέρας είναι την Κυριακή 9 Μαΐου.

«Τρεις φορές τρέφει η μητέρα το παιδί της: με το αίμα της, το γάλα της, και τις αρετές της»

Στην αρχαία Ελλάδα η Μητέρα ήταν έννοια ταυτόσημη με την γονιμότητα. Η γιορτή αυτή της γονιμότητας προσδιορίζεται χρονικά στις αρχές της Άνοιξης, τότε που αρχίζει η γη να φέρνει στην επιφάνεια ό,τι κρύβεται στα σπλάχνα της με ζωή. Η έννοια της μητέρας πήρε τη μορφή της θεάς Δήμητρας. Η Γαία, σύζυγος του Ουρανού ήταν η θεοποίηση του πλανήτη μας.

Θεωρήθηκε σύζυγος του Ουρανού, διότι οι βροχές του Ουρανού την γονιμοποιούν. Ο Ουρανός και η Γαία απέκτησαν γιο τον Κρόνο. Σύζυγος του Κρόνου ήταν η Ρέα. Απέκτησαν τέκνα: τον Δία, τον Ποσειδώνα, την Ήρα, τον Άδη, την Εστία, την Αφροδίτη, τον Ήφαιστο κ.λπ.

Ο Κρόνος, επειδή φοβότανε ότι κάποιο από τα παιδιά του θα του έπαιρνε την εξουσία, άρχισε να «καταπίνει» τα παιδιά του. Η Ρέα, η μητέρα του Δία κατάφερε να τον σώσει από τη βουλιμία του Κρόνου. Από αυτά που παραδίδονται από την μυθολογία ότι η Ρέα η μητέρα «Θεών τε ανδρών τε» έκαμε τόσα για να σώσει το Δία, η έννοια της μητέρας στην αρχαιότητα έπαιρνε τιμητική θέση, γιατί θυσιαζόταν για τα παιδιά της.

διάβασε και αυτό  Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την εργασία

Το πρόσωπο της Μητέρας είναι το πιο ιερό πρόσωπο στην ζωή του ανθρώπου. Στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, η γιορτή της Υπαπαντής, είναι η Ορθόδοξη γιορτή της μητέρας. Τιμούμε την Μητέρα επειδή ο Κύριος την τίμησε στο σταυρό. «Και στον Ιωάννη είπε ο Ιησούς: Να η μητέρα σου. Γιατί όμως δεν μίλησε για καμιά άλλη γυναίκα, αν και παραβρίσκονταν και άλλες γυναίκες κοντά στον Σταυρό; Για να μας διδάξει να αποδίδουμε περισσότερη τιμή και σεβασμό στις μητέρες».

Στη σύγχρονη εποχή η γιορτή της μητέρας ξεκίνησε στην Αμερική από την Άννα Τζάρβις. Αφορμή σ’ αυτό έδωσε το γεγονός ότι η μητέρα της απέκτησε έντεκα παιδιά, από τα οποία επιβίωσαν μόνον τα τέσσερα. Η μητέρα της απεβίωσε την 9 Μαΐου 1905. Στην τιμή της μνήμης της Μητέρας της η Άννα Τζάρβις αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.

Τον Μάιο του 1914, ο εκπρόσωπος της Πολιτείας της Αλαμπάμα Χέφλιν και ο γερουσιαστής του Τέξας Σέρπαντ εισήγαγαν ψήφισμα, βάσει του οποίου η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου θα αφιερώνονταν στη μνήμη και την τιμή της Μητέρας.

Μάνα, σημαίνει θυσία, λατρεία, αυτοθυσία, αγάπη και μια αγκαλιά γεμάτη. Σημαίνει δημιουργία, ζεστασιά, αγκαλιά, παρηγοριά, μάτωμα ψυχής, στήριγμα στον αγώνα της ζωής. Σημαίνει ανήφορος και Γολγοθάς, αγώνας, δάκρυα χαράς, βάλσαμο και χάδι στα πληγωμένα της παιδιά.

Η τιμή, ο σεβασμός και η αναγνώριση της αξίας της Μητέρας προϋποθέτει την εξύψωση της γυναίκας και την τοποθέτησή της στο βάθρο που της αξίζει. Αυτό μόνον ο Χριστιανισμός το επιτυγχάνει, γιατί ο ίδιος ο Χριστός εξύψωσε τη γυναίκα με τη διδασκαλία του.

Γιορτάζουν οι μητέρες, οι γυναίκες που έχουν αναλάβει μια τιμητική αποστολή. Καλούνται κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα σήμερα, να φέρουν στον κόσμο παιδιά, να τα αναθρέψουν με τις αξίες και τα ιδανικά αυτού του τόπου.

διάβασε και αυτό  Βασίλης Ραφαηλίδης

Να τους μιλήσουν για την οικογένεια, τις εθνικές και θρησκευτικές μας ρίζες και παραδόσεις, αυτές που αποτελούν το συνδετικό κρίκο στη διαδοχή των γενεών.

Κι ακόμη περισσότερο, οι ηρωίδες τρίτεκνες μητέρες που δεν φοβούνται τις στατιστικές και τις δυσοίωνες προβλέψεις, δεν αποθαρρύνονται από την σκληρή καθημερινότητα, ούτε ακόμα και από την αδιαφορία της πολιτείας και την απουσία στήριξης του πιο υγιούς μέρους της κοινωνίας, δηλαδή της τρίτεκνης οικογένειας. Φέτος, η τρίτεκνη μάνα γιορτάζει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες:
– της ανεργίας και της εξαθλίωσης,
-των πολύ χαμηλών επιδομάτων παιδιών, κάτω από τα όρια της φτώχειας,
-βλέποντας τα παιδιά της να μην έχουν εργασία και να μεταναστεύουν καθώς το 65% των νέων μας είναι άνεργοι,
– από μια Πολιτεία που αντί να την τιμά, την καταδικάζει, αφού τα παιδιά της τα έκανε φορολογικό τεκμήριο,
– έχοντας σημαντικά αυξημένο κόστος ανατροφής των παιδιών της και πλήθος χαρατσιών να καταφθάνουν και να την απειλούν,
– μη μπορώντας να έχει τα παιδιά της που φοιτούν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ στην ίδια πόλη, καθώς το Υπουργείο Παιδείας κατήργησε τις μετεγγραφές που δεν είχαν κανένα κόστος για το Κράτος,
– χωρίς καμιά άλλη ηθική ή υλική αναγνώριση από το κράτος για την προσφορά της,
-χωρίς καν την ΙΣΟΒΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ.

Έστω κι έτσι, η ηρωική τρίτεκνη μάνα συνεχίζει τον αγώνα κι ελπίζει.

Τιμώντας την Μητέρα, το πρόσωπο που μας προσέφερε την ζωή, την αγάπη και την παντοτινή αφοσίωση, τιμούμε συνολικά την ανθρώπινη παρουσία.

Τιμώντας την Τρίτεκνη Μητέρα, τιμούμε την ηρωίδα της σύγχρονης Ελλάδας, το παρόν και το μέλλον της χώρας μας!

διάβασε και αυτό  Σεισμός στo Αίγιο μεγέθους 4,8 Ρίχτερ - Aισθητός και στην Αττική

Χρόνια Πολλά Μητέρα!!!

Πηγή: thevoiceofsaronikos.blogspot.com


Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Τα ελληνικά ντοκιμαντέρ, δυναμικά και πολυσυλλεκτικά, πρωταγωνιστούν και στο 23ο Φεστιβάλ…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel