Τούρκοι στρατιωτικοί προωθούν λαθρομετανάστες στον Έβρο….

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ χθες (15.8.2022) και γύρω στις 14.00, έγιναν αναρτήσεις σε social media πως η ομάδα των άτυπων μεταναστών που φερόταν να είναι επί μία εβδομάδα εγκλωβισμένοι σε νησίδα του Έβρου που βρίσκεται εκτός της Ελληνικής επικράτειας, έφτασαν στις όχθες του ποταμού από την πλευρά της Ελληνικής Επικράτειας, ωστόσο από την ανάρτηση προκύπτει ότι τα άτομα είχαν μετακινηθεί από περιοχή εκτός των ελληνικών συνόρων και «τώρα βρίσκονται σε 100% ελληνικό έδαφος, διέσχισαν τον ποταμό και βρίσκονται στις όχθες της ελληνικής πλευράς».


Παράλληλα, από τα ίχνη των metadata των κινητών τους, όπως πρόκυπτέ από τις συγκεκριμένες παραπλανητικές αναρτήσεις, φαινόταν πως βρισκόταν στις ελληνικές όχθες και κατευθύνονται προς τα βόρεια. Αμέσως, η ΕΛ.ΑΣ., ο ελληνικός στρατός και οι υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν για να τους αναζητήσουν στο σημείο.

Με νέα ανακοίνωση για το θέμα της δραματικής υπόθεσης των μεταναστών σε νησίδα του Έβρου επανέρχεται η ΕΛ.ΑΣ. και επαναλαμβάνει ότι το σημείο που εντοπίστηκαν δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος αλλά σε τουρκικό Για αυτό και η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε δύο φορές τις τουρκικές αρχές, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, για να επέμβουν και να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους μετανάστες της νησίδας στον Έβρο. –Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το θέμα των μεταναστών στον Έβρο:– «Με αφορμή δημοσιεύματα για την παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής: Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία. Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας. Εν συνέχεια η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας. Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία».

διάβασε και αυτό  100.000 για τους πυρόπληκτους από τους ασημένιους Ολυμπιονίκες Έλληνες Πολίστες

πηγή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-evrosnews- Σάββας Καλεντερίδης

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Υπάρχει μόνο μια Καλλιθέα στην Ελλάδα και στον κόσμο η…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: