Πρέσβης ΗΠΑ Γιώργος Τσούνης: Οι καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα είναι Μπροστά

Η Ελλάδα, στέκεται στα πόδια της και οι καλύτερες μέρες, είναι μπροστά της», τόνισε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Γιώργος Τσούνης, από το 2ο Thessaloniki Metropolitan Summit, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα που στην σκληρή κρίση της προηγούμενης δεκαετίας έχασε το 25% του ΑΕΠ και βίωσε μεγάλη ανεργία και σκληρά κοινωνικά προβλήματα, σήμερα με ρυθμούς ανάπτυξης 7,5%-8%, είναι ο «growth leader in Europe», η χώρα με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσούνης, από το 2ο Thessaloniki Metropolitan Summit, αναφέρθηκε στα εντυπωσιακά βήματα ανάπτυξης και ψηφιακού εκσυγχρονισμού που γίνονται στην Ελλάδα, λέγοντας πολύ χαρακτηριστικά, ότι όταν στην Αμερική τα πιστοποιητικά και οι ενημερώσεις για τον Covid είναι σε χαρτάκια, στην Ελλάδα το πιστοποιητικό Covid όπως και η άδεια οδήγησης είναι, ψηφιακά, στο κινητό του.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ μίλησε για την μεταρρυθμιστική ηγεσία που έχει χώρα, για τις εντυπωσιακές αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα για να προσθέσει ότι αυτός είναι ο λόγος που έχουν έρθει στην Ελλάδα και επενδύουν μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας.

Ενα άλλο σημείο στο οποίο στάθηκε ο κ. Τσούνης, είναι η γεωστρατηγική συμμαχία των δύο χωρών, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ βλέπουν στην Ελλάδα τον πιο σημαντικό τους σύμμαχο στην περιοχή. Η συμμαχία αυτή, γίνεται ολοένα στενότερη και για τις δύο πλευρές καθώς η Ελλάδα αποδεικνύεται αξιόπιστος σύμμαχος και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Τσούνης έκανε αναφορά και στις κοινές δημοκρατικές παρακαταθήκες των δύο χωρών, κάτι που τις φέρνει ακόμη πιο κοντά, ενώ μίλησε για τις αρχές των Ελλήνων που τους έκαναν αμέσως να πάρουν το μέρος των Ουκρανών και να καταδικάσουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

διάβασε και αυτό  Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, η επετειακή εκδήλωση του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με στόχο «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα»

πηγή ΕθΝΙΚΟΣ ΚΥΡΗΞ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η βρετανική κυβέρνηση κήρυξε επισήμως σήμερα την έναρξη περιόδου εθνικού…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: