Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση – Πώς μπορούν να δουν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ. Η ανακοίνωση μπορεί να γίνει σήμερα ή τη Δευτέρα 30 Αυγούστου δίνοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, που διεκδικούν μια θέση στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για το αποτέλεσμά είτε με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο (εάν έχουν κάνει σχετική αίτηση) είτε μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας.

Μπαίνοντας στην εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr. θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από φέτος θα εφαρμοστεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ). Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων.

Τις επόμενες μέρες το υπουργείο Παιδείας θα ενημερώσει για τις ημερομηνίες ηλεκτρονικής εγγραφής των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια

Βάσεις 2021 – Συρίγος: Πιθανόν σήμερα

«Πάρα πολύ σύντομα, πιθανόν σήμερα» θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Ο κ. Συρίγος δεν προσδιόρισε πιο συγκεκριμένα το χρόνο ανακοίνωσης των βάσεων, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας των δεδομένων του υπουργείου Παιδείας.

Εξήγησε ότι δέχεται τις τελευταίες ημέρες πλήθος τηλεφωνημάτων από γονείς τους οποίους και διαβεβαίωσε ότι «θα λήξει πολύ σύντομα η αγωνία τους.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Η Κακοκαιρία Μπάλλος κλείνει σχολεία σε Αττική Εύβοια Χαλκιδική

Απάντηση

Recommended
Ρεκόρ προσέλευσης στους κινηματογράφους σε Ελλάδα και Κύπρο για τη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: