Δημήτρης Κάρναβος Η Καλλιθέα στην νέα εποχή

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος αποδεικνύει μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης “Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ” και τις συνεργαζόμενες παρατάξεις την διοίκηση του Δήμου που αποτελούν ότι παρά τις δυσκολίες της κρίσης του covid με βήματα σταθερά οδηγεί την Καλλιθέα στην νέα εποχή. Αξίζει να διαβάσουμε το παρακάτω άρθρο του όπως είχε δημοσιευτεί  στην εφημερίδα Παρόν στις 8 Νοεμβρίου 2021 που το αποδεικνύει:

Το όραμά μας είναι να βάλουμε την Καλλιθέα στον χάρτη των σύγχρονων, «έξυπνων» μεγάλων πόλεων. Οι στόχοι αυτής της προσπάθειας είναι η κοινωνική συνοχή, η προσβασιμότητα, η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη. Εργαλεία μας είναι τα χρηματοδοτικά προγράμματα που απευθύνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως, ενδεικτικά, το ΕΣΠΑ, οι ΟΧΕ ΒΑΑ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης), το Ταμείο Ανάπτυξης και το «Αντώνης Τρίτσης». Ειδικά για το τελευταίο αυτό πρόγραμμα χρηματοδότησης κάναμε μαζί με τις υπηρεσίες μια πολύ σοβαρή και απαιτητική προετοιμασία ώστε να υποβάλουμε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ώριμες και βιώσιμες προτάσεις που θα αναβαθμίσουν την πόλη μας. Πρόκειται για προτάσεις με 14 έργα, που αγγίζουν τα 28 εκατ. ευρώ και εκτιμούμε ότι το σύνολο των προτάσεων θα εγκριθεί. Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω την κατασκευή ενός Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου στις παλιές εγκαταστάσεις του ΙΚΑ, δίπλα στην πλατεία Δαβάκη, και τα προγράμματα που σχετίζονται με τις Έξυπνες Εφαρμογές Πόλεων (Smart Cities), όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η Δημοτική Συγκοινωνία με Ηλεκτροκίνηση και τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

kalitheapress gr kalitheapress gr

Σημαντική μελέτη επίσης είναι για την Καλλιθέα και αυτή για την αξιοποίηση της οικίας του ήρωα της μάχης της Πίνδου συνταγματάρχη Δαβάκη. Επίσης, στην πόλη μας εξελίσσονται πολλά μεγάλα έργα, με τον ίδιο στόχο: • Η αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της Καλλιθέας με το πρόγραμμα του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου. • Η ανάπλαση της πλατείας Δαβάκη • Η ψηφιακή και ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων και άλλα μικρότερα έργα υποδομών. Σε εξέλιξη είναι και η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από τις Τζιτζιφιές μέχρι και το Μοσχάτο, ένα κρίσιμο έργο για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη στον Δήμο Καλλιθέας.

διάβασε και αυτό  Δημήτρης Κάρναβος Νέοι κάδοι στην Καλλιθέα

kalitheapress gr kalitheapress gr

 

Οι Καλλιθεάτες θα επανακτήσουν επιτέλους την παραλία που έχασαν με τα μπαζώματα που έγιναν πριν από πολλές δεκαετίες. Ο Δήμος μας παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του έργου. Τέλος, διεκδικούμε σταθερά για την περιοχή έλευση γραμμής του μετρό. Είναι αδιανόητο αυτή η περιοχή, που περιλαμβάνει τον φαληρικό όρμο και εμβληματικές υποδομές, να μην έχει κάλυψη με γραμμή μετρό.

Πέρα όμως από την πορεία προς το μέλλον, μας απασχολεί ιδιαίτερα και η καθημερινότητα του πολίτη και προσπαθούμε διαρκώς προς αυτήν την κατεύθυνση.

kalitheapress gr kalitheapress gr kalitheapress gr

Ανανεώσαμε τον στόλο των οχημάτων μας, ειδικά εκείνα που αφορούν την καθαριότητα. Με τα τελευταία οχήματα που περιμένουμε στις αρχές του 2022 θα έχουμε τον νεότερο στόλο οχημάτων σε όλη τη χώρα. Ανανεώσαμε τον εξοπλισμό μας και υιοθετήσαμε καλές πρακτικές διοίκησης, όπως η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση, μέσα στο πνεύμα της εξυπηρέτησης των πολιτών. Τα αντιπλημμυρικά έργα, που τελειώνουν σε λίγο καιρό, θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα στην πόλη μας. Βασικό ρόλο σε αυτό έχει το μεγάλο έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, το οποίο περιλαμβάνεται στην ανάπλαση της παραλίας και σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής θα έχει ολοκληρωθεί εντός μηνός.

kalitheapress gr kalitheapress gr kalitheapress gr

Επιπλέον, ο Δήμος Καλλιθέας έχει μια πλήρη κοινωνική υποδομή. Είμαστε από τους πρώτους δήμους που εφάρμοσαν το ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα και εφαρμόσαμε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα αποκατάστασης αστέγων, βρίσκοντας στέγη σε δέκα συνανθρώπους μας και εργασία στους έξι από αυτούς.

kalitheapress gr kalitheapress gr kalitheapress gr

Ο Δήμος μας διαθέτει: • ΚΕΠ Υγείας, • Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας, • Γραμμή Ψυχολογικής υποστήριξης, • Γραμμή Υποστήριξης για Κακοποιημένες Γυναίκες, • Υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι 2 • Συνοδεία για τα κέντρα εμβολιασμών για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Επιπλέον λειτουργούν: • ΚΕΠ Δανειοληπτών • Το Σωματείο «ΘΗΣΕΑΣ» •

διάβασε και αυτό  Αναβολή Εκδηλώσεων Δήμου Καλλιθέας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «ΣΤΑΘΜΟΣ». Σύντομα μάλιστα θα λειτουργήσει και το κέντρο ημερήσιας φροντίδας αστέγων. Η χώρα πρέπει να βαδίσει προς το μέλλον με γρήγορα και γενναία βήματα και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να απουσιάζει από την υπόθεση της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, της αναβάθμισης της παιδείας και της υγείας, της κοινωνικής πολιτικής, των Smart Cities, καθώς και σε άλλα πεδία. Η Καλλιθέα μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή και ανοίγει και άλλους δρόμους.

Πηγή: www.paron.gr φώτο Δημήτρη Κάρναβου fb Δημάρχου Καλλιθέας Β Αντιπρόεδρου ΚΕΔΕ Αντιπροέδρου  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Η νέα σπαρταριστή κωμική σειρά ”Το Προξενιό Στην Πόρτα Σου”, η…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel