Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στην Καλλιθέα με δωρεάν Ορμονολογικό Έλεγχο

O Δήμος Καλλιθέας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, διενεργεί ΔΩΡΕΑΝ ορμονολογικό έλεγχο την Τετάρτη και Πέμπτη, 6-7/7/2022, στα Δημοτικά Ιατρεία, Ανδρομάχης 100, ώρα 9.00-12.00, ώστε να αναδείξει την σημασία του ετησίου προ συμπτωματικού ελέγχου, και διανέμει εύχρηστες κάρτες αναγραφής των φυσιολογικών τιμών εξετάσεων αίματος και ούρων. Ταυτόχρονα ενημερωτικό υλικό για τον κατάλληλο προληπτικό έλεγχο θα αποσταλεί στα σχολεία της πόλης μας. Ευχαριστούμε την «Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας» για την ευγενική χορηγία.

Οι ορμονολογικές εξετάσεις αφορούν σε μετρήσεις ορμονών, και χρησιμεύουν στον έλεγχο ενδοκρινών αδένων και παθήσεων που σχετίζονται με αυτούς.

Είναι χρήσιμες για τον έλεγχο του θυρεοειδούς, του σακχαρώδους διαβήτη, της οστεοπόρωσης, των διαταραχών ανάπτυξης, παθήσεων των επινεφριδίων, προβλημάτων αναπαραγωγής, κ.ά.

Οι εξετάσεις των ορμονών της γυναίκας που σχετίζονται με τη διαδικασία της αναπαραγωγής, θα πρέπει να γίνονται σε συγκεκριμένες μέρες του κύκλου.

Οι ορμονολογικές εξετάσεις πρέπει να γίνονται όταν υπάρχει υποψία κάποιας πάθησης των ενδοκρινών αδένων.

Συμπτώματα που χρειάζονται συνήθως και ορμονολογικό έλεγχο είναι η κόπωση, η δυσανεξία στο κρύο ή στη ζέστη, η πρόσληψη ή απώλεια βάρους, οι αρρυθμίες, οι διαταραχές της αρτηριακής πίεσης, το τρίπτυχο: πολυουρία-πολυδιψία-πολυφαγία, η καθυστερημένη ανάπτυξη των παιδιών, η αδυναμία επίτευξης εγκυμοσύνης, κ.ά.

Οι συνηθέστεροι έλεγχοι αφορούν στη λειτουργία του θυρεοειδούς (Τ3, Τ4, ΤSH), στη διερεύνηση σακχαρώδους διαβήτη (ινσουλίνη), στην υπογονιμότητα (FSH, LH, οιστραδιόλη, προγεστερόνη, προλακτίνη, τεστοστερόνη, κ.ά.), στον έλεγχο της επινεφριδιακής λειτουργίας (αδρεναλίνη, κορτιζόλη) κ.λπ.

Στο ορμονολογικό τμήμα διεξάγονται καθημερινά αναλύσεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται εξετάσεις:

Θυρεοειδούς:

Τ3, Τ4, FT4, FT3, Anti-TPO, Anti-T, Anti-M, κ.ά.

Ορμονών:

οιστραδιόλη, β-χοριακή, προγεστερόνη, FSH, LH, τεστοστερόνη, Αnti-Mullerian, ανδροστενδιόνη, DHEA-S κ.ά.

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ συμμετέχει με νέους στην ΕΛΛΑΔΑ 2021-Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
 Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για το Πολιτιστικό  Καλοκαίρι & Φθινόπωρο 2022…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel