Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα βραβεία REGIOSTARS 2021

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Βασιλίσσης Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα

Τηλ.: 210 7272100

http://ec.europa.eu/greece

comm-rep-athens@ec.europa.eu

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει τον 14ο διαγωνισμό των βραβείων REGIOSTARS, με τα οποία κάθε χρόνο τιμώνται τα καλύτερα έργα που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής. Οι δικαιούχοι όλων των χρηματοδοτούμενων από την πολιτική συνοχής έργων καλούνται να υποβάλουν αίτηση σε πέντε θεματικές κατηγορίες: «Έξυπνη Ευρώπη: ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων σε έναν ψηφιακό κόσμο, «Πράσινη Ευρώπη: πράσινες και ανθεκτικές κοινότητες σε αγροτικές και αστικές περιοχές», «Δίκαιη Ευρώπη: προαγωγή της ενσωμάτωσης και καταπολέμηση των διακρίσεων», «Αστική Ευρώπη: προαγωγή πράσινων, βιώσιμων και κυκλικών συστημάτων τροφίμων σε λειτουργικές αστικές περιοχές», «Θέμα της χρονιάς: ενίσχυση της πράσινης κινητικότητας στις περιφέρειες κατά το Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων 2021».

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Μέσα από τις φετινές κατηγορίες των βραβείων REGIOSTARS, θέλουμε να αναδείξουμε την καθοριστική συμβολή των πολιτικών και περιφερειακών έργων της πολιτικής συνοχής στις σημερινές κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΕ για μια έξυπνη, πράσινη και δίκαιη οικονομία για όλους. Για πρώτη φορά, έχουμε εισαγάγει τη διάσταση των πολιτών ως οριζόντιο κριτήριο στις αιτήσεις για έργα όλων των κατηγοριών, καθώς η πολιτική συνοχής θέτει τον πολίτη στο επίκεντρο».

 

Αιτήσεις για τον διαγωνισμό υποβάλλονται ως τις 9 Μαΐου 2021. Οι νικητές θα επιλεγούν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή ειδικών υψηλού επιπέδου και θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο του 2021. Το κοινό θα κληθεί να επιλέξει το δικό του αγαπημένο έργο. Από το 2008 μέχρι σήμερα, τα βραβεία REGIOSTARS απονέμονται σε έργα που χρηματοδοτούνται από την πολιτική συνοχής, τα οποία διακρίνονται για την αριστεία τους και ακολουθούν νέες προσεγγίσεις περιφερειακής ανάπτυξης.

διάβασε και αυτό  Μια ευχή στα Πεφταστέρια

Όλες οι σχετικές με τον διαγωνισμό πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Press Release in English

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Δείτε το σοκαριστικό βίντεο που δημοσίευσε το Χαμόγελο του Παιδιού
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: