Πολιτική

Γιώργος Μαρίνος: Ο προϋπολογισμός υπηρετεί τη βαθύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ο κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως πριν οι προϋπολογισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετεί την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, που είναι ενταγμένη στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και γεωστρατηγικής αναβάθμισης, που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να επεκτείνουν τη δράση τους, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Έφερε ως παράδειγμα ότι πάνω από 4 δισ. ευρώ καταβάλλονται από τις αστικές κυβερνήσεις, από τον κρατικό προϋπολογισμό κάθε χρόνο με κριτήριο τις ΝΑΤΟικές ανάγκες, ενώ στο πλαίσιο της ολοένα και βαθύτερης ενσωμάτωσης στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΗΠΑ, που είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθούν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, η χώρα έχει συμμετάσχει σε 21 ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Χαρακτήρισε επικίνδυνο το μνημόνιο κατανόησης ανάμεσα στην Τουρκία με τη λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης, καθώς η αστική τάξη της γειτονικής χώρας κλιμακώνει την επιθετικότητά της πολύμορφα, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της με τις αστικές τάξεις της Ελλάδας και των άλλων κρατών της περιοχής, για τον έλεγχο των υδρογονανθράκων, σε ένα περιβάλλον που το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και οι ενεργειακοί αγωγοί τραβούν ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σαν μαγνήτη στην περιοχή, διαμορφώνοντας πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Ο Γ. Μαρίνος ανάδειξε επίσης τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και προηγούμενα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην καλλιέργεια εφησυχασμού, όσο και στην καλλιέργεια ύπουλου εθνικισμού, ενώ κατήγγειλε ότι οι αναφορές που διαρκώς πληθαίνουν περί «εθνικής ομοψυχίας», στόχο έχουν να «εγκλωβιστεί ο λαός να αποδεχτεί ως μονόδρομο την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

διάβασε και αυτό  Μεγαλύτερος φέτος κατά 20% ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών

Ενώ υπενθύμισε ότι «Μητσοτάκης και Τσίπρας ασκούν κριτική στον Ερντογάν, αλλά και οι δύο τους έχουν καθίσει μαζί του στις Συνόδους Κορυφής του ΝΑΤΟ και συναποφασίζουν για τη συγκρότηση δυνάμεων κρούσης κατά των λαών, εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου και μέτρα για την ενίσχυση του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα».

Όσο για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τις δηλώσεις του Μητσοτάκη περί ισχυρών συμμάχων, ο Γ. Μαρίνος σημείωσε ότι είναι εκτός πραγματικότητας, αφού δεν απαντούν ούτε το πώς έφτασε η κατάσταση σε αυτό το σημείο, πώς τροφοδοτείται η τουρκική επιθετικότητα, ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στα τουρκικά γεωτρύπανα στην Κυπριακή ΑΟΖ και με ευθύνη τους διατηρείται η κατοχή στη Κύπρο.

«Ισχυρές ιμπεριαλιστικές χώρες πωλούν όπλα στη Τουρκία, επενδύουν δισ. ευρώ» και «όσοι μιλούν για απομόνωση της Τουρκίας, εθελοτυφλούν», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι οι σύμμαχοι της κυβέρνησης «παζαρεύουν με την Τουρκία, δουλεύουν για τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο και εδώ πατάνε ορισμένες επιλογές για προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης». Ο δρόμος της συνεκμετάλλευσης, επισήμανε, «θα οξύνει αντιθέσεις, γιατί ακουμπάει κυριαρχικά δικαιώματα και σύνορα. Καμία μοιρασιά μεταξύ αστικών τάξεων και ιμπεριαλιστικών κέντρων δεν είναι δίκαιη και δεν οδηγεί σε λύση προς το συμφέρον των λαών».

Ο Γ. Μαρίνος κάλεσε το λαό να απορρίψει το ψεύτικο δίλημμα συμβιβασμός, συνεκμετάλλευση ή πόλεμος και να συστρατευτεί με το ΚΚΕ που βάζει μπροστά τις λαϊκές ανάγκες. Να κάνει δική του υπόθεση την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, την πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της αιτίας που τους γεννούν, την πάλη για το ξήλωμα των ιμπεριαλιστικών βάσεων και την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τονίζοντας ότι η λύση βρίσκεται στη σύγκρουση με αυτή την πολιτική της βαρβαρότητας.

διάβασε και αυτό  Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ – Λοβέρδος: «Πάμε για ένα κόμμα του 20%»

πηγή: https://www.902.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση