Κοινωνία

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 

Το θέμα της ανακύκλωσης με αφορμή επιστολή κατοίκων που έχουμε δημοσιέυσει απασχόλησε και το δημοτικό συμβούλιο εκτός από εκπρόσωπο των κατοίκων που διάβασε την επιστολή. Οι δημοτικές παρατάξεις Προοπτική Ζωής,Λαική Συσπείρωση και Μια Πόλη στο Δρόμο ανέφεραν το θέμα και παράλληλα ζήτησαν την μεταφορά του συγκεκριμένου μηχανήματος Ανακύκλωσης σε αλλο σημείο της πόλης. Η απάντηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου ήταν οτι εφαρμόζουμε ότι έχει ψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο το 2015 και ειναι μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία πιλοτικά ξεκίνησε απο εμάς αλλά είναι και στη Νέα Σμύρνη απο χτες στην Ανδρο,στο Ναύπλιο στα Ιωάννινα και θα μπει και σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος των κατοίκων ανέφερε Η Διοίκηση του Δήμου κατέστρεψε τα παρτέρια, κόβοντας δέντρα και θάμνους, τσιμεντοποίησε τον χώρο για να τοποθετήσει 2 συγκροτήματα με μηχανολογικό εξοπλισμό και 1 σπιτάκι η σε χώρο που είναι χαρακτηρισμένος κοινόχρηστο πράσινο.Οι  επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι κατήγγειλαν τη Διοίκηση για υποβάθμιση της περιοχής. Συγκεκριμένα ο κ.Ασκούνης  επικεφαλής της παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ» τόνισε ότι σύμφωνα με το σχέδιο ο κ. Κάρναβος πρόκειται να τοποθετήσει 8 ακόμη τέτοια συγκροτήματα με μηχανολογικό εξοπλισμό σε κοινόχρηστους χώρους
της Καλλιθέας, καταστρέφοντας το ελάχιστο πράσινο που υπάρχει. Επίσης, κατήγγειλε το γεγονός ότι ενώ η ΚΕΔΕ συμμετέχει με 35% στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. και έχει 3 μέλη στο Δ.Σ. (είναι η εταιρεία με τους μπλε κάδους), εκ των οποίων το ένα είναι από το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας στηρίζει μία άλλη εταιρεία ανακύκλωσης. Η Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. έχει δώσει μέχρι σήμερα στην Καλλιθέα 2.000 μπλε κάδους, 5 απορριμματοφόρα και έχει ανακυκλώσει πάνω από 50 χιλιάδες τόνουςαπορρίμματα, με αποτέλεσμα ο Δήμος να έχει εξοικονομήσει 2.200.000€. Ο
Δήμαρχος στηρίζει χωρίς κανένα αντάλλαγμα την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε., δηλαδή με τις ενέργειές του υπονομεύει την Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε., που ως Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ έπρεπε να στηρίζει. Το σίγουρο είναι ότι κερδίζουν τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και χάνει ο Δήμος, χάνουν οι κάτοικοι, χάνει περιβάλλον.Ο κ. Βακαλόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», κατήγγειλε την καταστροφή του κοινόχρηστου πρασίνου, συμφώνησε με τη διαμαρτυρία των κατοίκων και εξέφρασε την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση των κτιρίων στο χώρο αυτό. Επίσης, μίλησε για οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την εκμετάλλευση των σκουπιδιών και ο Δήμαρχος τα ανέχεται σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών και υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών και συμφερόντων. Ο κ. Ψαλιδόπουλος επικεφαλής της παράταξης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ», συμφώνησε απόλυτα με την καταγγελία των κατοίκων και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να καταστρέφεται ένας από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου χωρίς να υπάρχει καμία έγκριση από την Τεχνική Υπηρεσία ούτε απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για χάρη μίας ιδιωτικής εταιρείας, δηλαδή της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε., χωρίς να έχει κανένα όφελος ο Δήμος, αφού οι ρακοσυλλέκτες έρχονται από όλη την Αθήνα, με βασικό σλόγκαν «1 ευρώ = 33 συσκευασίες». Τέλος, ο κ. Ιωαννίδης επικεφαλής της παράταξης «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»,εξέφρασε τη διαφωνία του με την εγκατάσταση και κατήγγειλε τη διοίκησηγια την καταστροφή του περιβάλλοντος χάριν των ιδιωτικών συμφερόντων και θα στηρίξουν τον αγώνα των κατοίκων. Εκτός των επικεφαλή των παρατάξεων μίλησαν για το συγκεκριμένο θέμα και οι δημοτικοί σ’υμβουλοι της ”Προοπτικής Ζωής” Αθηνά Εξάρχου,Παναγιώτης Γαλανόπουλος,Γιάννης Εμιρζάς,Νίκος Ηλιάδης,της Λαικής Συσπείρωσης Γιώργος Αντωνακάκης και της Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας Γιώργος Παπαθανασόπουλος .Τις απαντήσεις στα ερωτήματα τους από την πλευρά της διόικησης έδωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος και ο δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος πολεοδομίας Παναγιώτης Κοττέας.

διάβασε και αυτό  Σάτυρος είχε παρασύρει 200 κορίτσια 13-18 ετών

Εκτός αυτού του θέματος ενα σημαντικό θέμα που απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο ήταν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εργαστήρια ,ένα θέμα που ήταν αφορμή να γεμίσει η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Στο θέμα αναφέρθηκαν εκτός των ανθρώπων που πηγαίνουν στα εργαστηρια και του κ.Παπαδάκη και όλες οι δημοτικές παρατάξεις καταλήγοντας στο τέλος στη δήλωση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού ότι έχει βρεθεί λύση.

Facebook Comments Box

Απάντηση