Φορολογήστε μας ζητούν οι επιχειρηματίες περισσότερο

Περισσότεροι από 80 επιχειρηματίες με περιουσίες εκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν από τις κυβερνήσεις τους να «αυξήσουν τους φόρους σε ανθρώπους σαν εμάς. Άμεσα. Αρκετά. Μόνιμα» Όπως αναφέρει άρθρο του euro2day.gr, στους υπογράφοντας περιλαμβάνονται η κληρονόμος της Walt Disney, Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ, ο ιδρυτής της Ben & Jerry, Τζέρι Γρίνφιλντ, και ο πρώην γενικός διευθυντής της BlackRock, Μόρις Περλ.

Ορισμένοι, όπως οι Ντίσνεϊ και Περλ, είναι μέλη του κλαμπ των «Πατριωτικών Εκατομμυριούχων», περίπου 200 πλούσιοι Αμερικανοί οι οποίοι έχουν ασκήσει πιέσεις να φορολογηθούν περισσότερο.

Οι «Εκατομμυριούχοι στην υπηρεσία της Ανθρωπότητας» επισημαίνουν στη νέα τους επιστολή ότι δεν οδηγούν ασθενοφόρα, δεν γεμίζουν ράφια του σουπερμάρκετ, ούτε παραδίδουν τρόφιμα όπως έκαναν διάφοροι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Χρωστάμε πολλά σε αυτούς που εργάζονται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας μάχης» σημειώνουν σύμφωνα με το Marketwatch οι εκατομμυριούχοι. Προσθέτουν ότι το 70% των εργαζομένων στην υγεία είναι «εξαιρετικά κακοπληρωμένοι» ενώ βάζουν τον εαυτό τους και τις οικογένειες τους σε κίνδυνο.

«Σε αντίθεση με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, δεν πρέπει να ανησυχούμε για το αν θα χάσουμε τις δουλειές μας, τα σπίτια μας, ή την δυνατότητα να στηρίζουμε τις οικογένειές μας. Δεν δίνουμε μάχη στην πρώτη γραμμή αυτής της έκτακτης κατάστασης και διατρέχουμε πολύ λιγότερο κίνδυνο να είμαστε τα θύματά της».

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Δυο παιδιά νεκρά στη Σάμο από κατάρρευση τοίχου

Απάντηση

Recommended
Εντείνονται οι έλεγχοι για κορονοϊό στους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: