Έλεγχο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Η Πανελλήνια Ένωση Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησαν αμέσως μετά το τραγικό συμβάν τα εξής….

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. ανέφερε έκανε έκκληση σε όλους τους δημάρχους για άμεσο έλεγχο σε όλους τους αθλητικούς χώρους, παιδικές χαρές και χώρους αναψυχής που υπάρχουν στη χώρα απήυθυνε -και μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1-.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης σημειώνει ότι σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται ελλείψεις οι οποίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών είναι αναγκαίο οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβαίνουν σε αναστολή της λειτουργίας του χώρου μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητεί επίσης από τους δημάρχους να αποστείλουν τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις τους από τους ελέγχους με στόχο να υπάρξει αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών για εκπόνηση ειδικού προγράμματος χρηματοδότησης το οποίο θα συμβάλει στην ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 19χρονου φοιτητή, ύστερα από πτώση μπασκέτας σε υπαίθριο αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα Χίου, επαναφέρει το ζήτημα της ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων, και καλεί τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020.

Αυτά είναι τα 2 άμεσα αιτήματα των Διευθυντών για την ασφάλεια των μαθητών
1. Διενέργεια ελέγχων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις στις αυλές, τις κλειστές αίθουσες γυμναστικής και τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων των σχολικών μονάδων, και εκτέλεση το συντομότερο δυνατόν, όλων των απαραίτητων παρεμβάσεων και επισκευών σε όσες από αυτές εντοπιστούν προβλήματα, ώστε να είναι απολύτως ασφαλείς ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

2. Έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας και θέσπιση Μητρώου Επισκευών και Συντήρησης με ευθύνη των Δήμων για όλα τα σχολικά κτήρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων

Παρέμβαση Στρ. Κόρακα από τη ΛΑΣ Β.Αιγαίου για τον έλεγχο των αθλητικών χώρων
Η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του άτυχου 19χρονου παλικαριού που έχασε τη ζωή του από την πτώση μιας εντελώς αστήριχτης μπασκέτας στη Δασκαλόπετρα της Χίου.
Προσυπογράφει την ανακοίνωση, τις επισημάνσεις και τα αιτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Χίου για το τραγικό αυτό συμβάν.
Εξάλλου, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε,  κατά τη συζήτηση εισήγησης στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΒΑεισήγησης για την συνδιοργάνωση και οικονομική συμμετοχή της Περιφέρειας σε ένα ακόμη αθλητικό γεγονός στη Χίο, ο περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής, Στρατής Κόρακας, τόνισε:
«Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μας για τον τραγικό θάνατο ενός 19χρονου παιδιού από τη πτώση μιας μπασκέτας ολωσδιόλου αστήρικτης, «φυτεμένη» στην άμμο, στη Δασκαλόπετρα της Χίου.
Ενώ έχουμε δώσει και δίνουμε πολλά χρήματα για αθλητικές και άλλες διοργανώσεις γίνεται φανερό ότι δεν έχουν παρθεί τα επιβαλλόμενα μέτρα για τον έλεγχο των διαφόρων οργάνων και εγκαταστάσεων στους χώρους άθλησης της νεολαίας μας , επίσημους και ανεπίσημους. Επιβάλλεται οι έλεγχοι αυτοί να προχωρήσουν άμεσα και να είναι συνεχείς ώστε να μην έχουμε άλλες τέτοιες τραγωδίες.
Είναι το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε για την ασφάλεια των παιδιών μας.»
Πάτρα: πλατεία της Λεύκας
Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας,

 

Λήμνος
Facebook Comments Box

Απάντηση